Weekendguide – Vær velkommen 2018

Et nyt år er skudt i gang. Tolv friske måneder ligger for vores fødder, men hvordan tager man lige hul på sådan et nyt år? Måske vi bare skal springe ud i det, kysse det gamle år farvel og tage pænt imod 2018.
Så denne weekend skal vi fejre det nye år med banko, champagne, boybandhits og akroyoga.

 

// Kollage: Anja Oxager

 

Torsdag 4. januar

 

Nytårsbanko @ BRODERS

Hvornår: 19:00 – 21:00 Mønt: En plade koster 20 kr. og gælder til to runder

Ude på Amagerbrogade skyder den ene madrelaterede butik op efter den anden, og der er nærmest opstået et lille madmekka. Her finder du også specialbutikken BRODERS, hvor du blandt andet kan købe belgisk pålægschokolade og spicy australsk ketchup. Denne torsdag inviterer butikken på nytårsbanko, og de lover gode præmier og sidegevinster. Så måske du skal svinge forbi Amager og afprøve dit spilleheld anno 2018.

 

Fredag 5. januar

//Foto: Hot Pot Republic Copenhagen

 

Mikkeller x Hot pot @ Hyggestund 

Hvornår: 2. januar til 31. januar, tirsdag – søndag kl. 17:30 – 22:00

Decembers hyggelige julelys er pillet ned, og kolde, mørke januar står for døren. Når vi nu ikke længere kan varme os med glögg og risengrød, må vi finder andre ting at samles om.

Mikkeller inviterer på noget så eksotisk som hot pot – kender du det heller ikke? Wikipedia beskriver retten som kinesisk fondue, hvor du får en gryde med to forskellige slags supper ned til bordet, og så kan du selv tilføje dine yndlingsingredienser. Det lyder som en perfekt måde at give januar lidt varme og måske samtidig udvide madhorisonten.

 

Fredagschampagnebar @ Champagnekælderen

Hvornår: Kl. 14:00 – 21:00 Mønt: Et glas koster fra 50 kr.

Hvis ikke du fik nok champagne i søndags, er der rig mulighed for at blive beruset i bobler, når Champagnekælderen inviterer til fredagsbar. I kælderen på Nørre Søgade kan du læske dig i champagne fra 50 kr. for et glas – eller flotte dig med en årgangschampagne. Så er stilen for årets fredagsbarer i alle tilfælde lagt.

 

Lørdag 6. januar

//Kollage: Absalon

 

Boyband banko + afterparty @ Absalon

Hvornår: Banko 20.00 – 22.00, Afterparty 22.00 – 02:00 Mønt: Afterparty er gratis

Måske du er en af de heldige, der har skaffet billetter til Absalons første musik-banko i år: Boyband-banko. Der er nemlig udsolgt. Hvis du også forgæves forsøgte at købe billetter, så fortvivl ej, for Absalon åbner nemlig dørene til afterparty, når det sidste ”banko” er råbt.

Jeg kan ikke komme i tanke om en bedre måde at byde 2018 velkommen på end at danse til harmonierne fra *Nsync, Boyzone, Backstreet Boys, Westlife og alle de andre.

 

Vin & Hyl #10 @ Gaarden & Gaden

Hvornår: 21:00 – 02:00 Mønt: Gratis entré

Lørdag burde nytårstømmermændene have lagt sig, så du er klar til årets første DJ-event hos Gaarden & Gaden. For tiende gang inviterer de til Vin & Hyl, hvor Tue Track og John Berchtold står bag pulten og spiller funk, soul, old school hip-hop og disko! Sving forbi, og sving hofterne!

 

Nytårsmarked @ Forum

Hvornår: 6. januar 10:00-17:00 og 7. januar 10:00-16:00 Mønt: Entré 40 kr.

Forum forvandler sig i weekenden til et kæmpemæssigt kræmmermarked med over 500 stande med alverdens antikviteter og genbrug. Det er ikke for tidligt at begynde at øve dig til sommerens mange loppemarkeder, så væk din indre kræmmer og spark det nye år i gang med at gøre et godt kup!

 

Søndag 7. januar

//Foto: Malene S. Hansen

 

Intro til Akroyoga @ Happy Feet Studio

Hvornår: 14:10 – 15:50 Mønt: Gratis (medbring gerne selv yogamåtte)

Et nyt år betyder for mange også et ønske om nye vaner, og på søndag får du rig mulighed for at lægge grundstenen til en ny vane. Der er nemlig intro til akroyoga ude i Nordvest!

Der er ingen begrænsninger i forhold til styrke, smidighed eller erfaring – så hop i træningstøjet, og find din indre akrobat frem!

 

Nytårskur @ Den Hirschsprungske Samling

Hvornår: 15:00 – 17:00 Mønt: 85 kr. (børn og unge under 18 år er gratis)

Intet nyt år uden en nytårskur! Denne søndag byder Den Hirschsprungske Samling det nye år velkommen med bobler og musik fra Sherzandum, der leverer traditionel jødisk folkemusik. Det er desuden også sidste chance for at se museets store særudstilling ”Fra den bedste side. Portræt og følsomhed i guldalderen”. Der er med andre ord lagt op til en fremragende, finkulturel søndag!

 

Forsidefoto: Malene S. Hansen