WEEKENDGUIDE – (Ude)liv og glade dage

Det fine ved foråret – og sommeren i særdeleshed – er, at alt ser ud til at kunne lade sig gøre. Hvor vinteren (for nogle) er grå og træt, er sommerhalvåret en kærkommen mulighed for at virkeliggøre nogle af de idéer, man går med. Det være sig alt fra en lille picnic i parken til en større livsomvæltning. Alle muligheder synes åbne, for verden ligger for fødderne af en. Det føles i alle tilfælde sådan. Og selvom foråret og sommeren unægtelig er månederne, hvor FOMO-følelsen spirer i takt med Sakura-blomsterne, er det også en tid, hvor mange glade arrangementer sker rundt omkring i byen. Lad os nyde nogle af dem. Sammen med andre eller alene. Denne weekend i maj er ingen undtagelse.

Torsdag d. 10. Maj

Dans weekenden igang! //Foto: Absalon


Morgendans for fuld musik @Absalon

Hvornår: Kl. 8.30-9.30 Mønt: 50 kr.

Det føles måske angstprovokerende at skulle stuves ind i et rum med en flok fremmede, for derefter at svinge hofterne i takt til jublende rytmer. Men det skulle være så godt, det dans, og forestil dig lige en fed følelse, det må være (bagefter)! Absalon arrangerer ’Morgendans for fuld musik’, og de lover et skud danseenergi at starte dagen på. Det kræver ingen erfaring, for man kan danse, som man har lyst til. Musikken bliver en blanding af stille, vildt, nyt og gammelt, så der skulle være noget for enhver smag. Der er ingen tilmelding, man dukker blot op som man er.


Fredag d. 11. Maj

Solbeskinnet Street Food i København. //Foto: Magasinet KBH


Street Food marked @ Inderhavnsbroen

Hvornår: Hele dagen Mønt: Københavnske priser

Endnu et madmekka er åbnet. Denne gang er det nær det gamle Papirøen. Her bydes der både på veltilberedt kaffe, populær grød, californiske salater og altid lækre burgere. Det er helt sikkert værd at svinge snuden forbi.

Arkitekturfestival @ København
Hvornår: Arrangementerne foregår fra kl. 10-21.30 Mønt: Varierende

I disse dage er det noget så populært at stable en festival på benene, og for tiden gæster Copenhagen Architecture Festival København. Dette gør de med et program, der strækker sig fra morgen til aften, med flere forskellige arrangementer på bla. Cinemateket og Charlottenborg Kunsthal. Programmet kan ses på festivallens hjemmeside, og deres arrangementer lyder lovende!


Lørdag d. 12. Maj

En rar forårsstund. //Foto: Amalie Bonde Hjelm


Kaffeslabberas @ Eksempelvis Ofelia Plads

Hvornår: Når du har lyst Mønt: Omtrent hvad en kaffe koster

Vejret skulle blive lunt og solrigt denne dag, og så er det herligt at sidde på én af byens talrige caféer eller hænge-ud-steder. Måske med en bog eller podcast i ørerne, eller med en person, du godt kan lide. Det lader til, at vi har taget Sydeuropas afslappede siesta-stemning til os. Byen blomstrer nemlig med mange udendørsbænke og -borde, og nogle steder er der sågar komfortable liggestole. Ofelia Plads kunne være et fint bud til dette. Der får man næsten sydlandsk atmosfære med i købet, men en uformel kaffebar er mindst ligeså god til formålet.

90er musik-banko og afterparty @ Absalon
Hvornår:
Kl. 20-02. Mønt: 30 kr. for indgang. 10 kr. pr. spilleplade.

Det er muligt, at det klinger mere cool, at sige, at man lytter til nutidens upcoming-toner, men der er næppe noget som en fængende 90’er sang, der kan få træbenet i gang. Det har Absalon i sinde at gøre noget ved. De holder 90’er musik-banko med efterfølgende afterparty for alle (over 18 år). Absalon lover både knæklys og de bedste hits fra 90’erne. Så det er vist bare om at gribe denim-jakken og banko-heldet!


Søndag d. 13. Maj

Loppemarked på Nørrebro. //Foto: Flickr


Festligt loppemarked @ Jægersborggade 

Hvornår: Kl. 10-17. Mønt: Gratis

En tilbagevendende tradition i det Nørrebroske kvarter, er det festlige loppemarked på Jægersborggade. Her vil der være loppesælgende folk af mangfoldig karakter, og loppeguldet plejer at være alt fra børnetøj til voksentøj, bøger, stole, lamper, smykker, køkkenredskaber og deslige. Alt sammen i en herlig blanding af nyt og gammelt, dyrt og billigt. Foruden lopperne rykker butikkerne i Jægersborggade ud på gaden, og kaffe- og isbarerne sørger for, at der er gode ting at spise og drikke. Om man er købelysten eller ej, plejer man at blive i godt humør af den uhøjtidelige og forårsglade stemning.

Copenhagen Marathon @ På Vesterbro, Nørrebro, Frederiksberg, Østerbro og med slutspurt på Islands Brygge
Hvornår:
10-16. Mønt: Gratis

Uanset om du har kilometer nok i benene til et vaskeægte maraton eller ej, så er det en sand festdag at deltage i – hvad enten det er som løber eller tilskuer. For det er både sejt, rørende og livsbekræftende at se så mange mennesker kæmpe for et mål (og at komme i mål). Der er musik og liv i gaderne, og det er på disse dage, at der opstår et fællesskab folk imellem. Der bliver nemlig hujet og heppet, klappet, grint, grædt og highfivet, og det er vel egentlig sådan det burde være hele tiden. Det er i hvert fald en fin oplevelse at få med på sin søndag i maj.