Weekendguide – nu skal det sidste presses ud af sommeren

Temperaturerne er dalet en smule, og vi får os alle en velfortjent puster, mens solen holder siesta. Men selvom sommeren langsomt går på hæld, er der absolut ingen grund til at gå i hi endnu. Weekenden bugner med tilbud med alt fra krebs til bøfsandwich og karaoke til velgørenhedsfest. Take your pick!

 

FREDAG 17. AUGUST

//PR-foto

 

LOST LANDS FESTIVAL @ REFSHALEØEN

Hvornår: 17.–18. august kl. 19-05 Mønt: 210 kr.

Elsker du, når lys og lyd går op i en højere enhed? Så er Lost Lands Festival måske et godt bud på en weekendaktivitet til dig. Her kan du opleve eksperimenterende musik og visuals, hvor fokus er på helheden frem for den enkelte koncert. Hvert år skifter festivalen lokation til steder, der er blevet forladt, og i år forvandles en gammel hangar på Refshaleøen til en fremtidsutopisk natklub. Bæredygtighed er festivalens kerneværdi, så maden er vegansk, og alle ølglas er fremstillet i 100% bionedbrydelige materialer.

 

OVERSKUD Vol. 1 @ VOLUME

Hvornår: 17. august kl. 21–04 Mønt: 75 kr.

Her er chancen for at vågne med tømmermændene og hjertet det rette sted, når KPH VOLUME fyrer op for en fed fest på Enghavevej 80. OVERSKUD er navnet på et nyt initiativ, der giver overskuddet fra festen til innovative sociale og miljømæssige formål. Første fest er på fredag, hvor støtten går til NGO’en Antidote, der kæmper for at nedsætte den store narkorelaterede dødelighed i Danmark.

 

LØRDAG 18. AUGUST

// Foto: Anna Tybjerg Funder

 

BYHAVENS KARAOKE NIGHT @ PUMPEHUSET

Hvornår: 18. august kl. 19–21 Mønt: Gratis

Pumpehusets Byhave er en af mine favoritter, men jeg har endnu til gode at opleve deres Karaoke Night. På lørdag er det sidste chance, når Pumpehusets karismatiske lysteknikerelev Erik igen guider modige amatørsangere og et festligt publikum igennem et brag af en aften.

 

KREBSEGILDE @ KANALCAFÈEN

Hvornår: 17.–18. august kl. 18–23 Mønt: 950 kr.

Hvis du som jeg går rundt og er lidt skabssvensker, så er her det perfekte sensommer-arrangement! For hvem vil ikke gerne nyde sine lækre krebs på en tømmerfløde i Frederiksholms Kanal? Ud over krebs med det traditionelle tilbehør består menuen af laks, ost og ad libitum drikkevarer. Helan går, sjung hopp faderallan lallan lej…!

 

PRIDE-GADEFEST @ CENTRALHJØRNET

Hvornår: 18. august kl. 12–? Mønt: Gratis

Copenhagen Pride Week er allerede blevet sparket i gang 14. august, og indtil på søndag er der gratis koncerter, Europas største dragshow, festlige pop-up shops og spændende workshops over hele byen. Vanen tro har Centralhjørnet lagt i kakkelovnen til en festlig fejring af mangfoldigheden, når de disker op med kolde forfriskninger i udendørs-barerne, og DJs spiller op til dans i porten ved Domhuset med ”plader vi hader, men elsker at danse til”.

 

SØNDAG 19. AUGUST

CYKELTUR PÅ HAVNERINGEN @ DANSK ARKITEKTURCENTER

Hvornår: 19. august kl. 11 Mønt: Gratis

Trænger du til at få rørt benene og indsnuset lidt frisk luft, skal du hoppe på cyklen og tage med Dansk Arkitektur Center (DAC) på tur. Havneringens 13 km på cykel er en fin mulighed for at opleve de seneste 10-15 års spændende byudvikling. Turen begynder og ender ved BLOX, DAC’s nye hjem, hvor du kan høre mere om den nye cykel- og gangbro, Lille Langebro, der snart står færdig. Du kommer også forbi den nye strand på Havnebryggen samt Enghave Brygge, der består af 10 nyanlagte øer med plads til 2.600 boliger.

//PR-foto

 

BØFSANDWICH BATTLE @ JOHNS HOTDOG DELI

Hvornår: 19. august kl. 11.30 Mønt: 200 kr.

Cykeltur eller ej – uden mad går det ikke. Så er det godt, at du kan komme med til anden omgang af Bøfsandwich Battle med kombattanterne Daniel Busch fra Den Lille Kro i Aarhus og Umut Ra Sakarya fra Grisen på Nørrebro, der vandt henholdsvis sølv og guld sidste gang bøf-battlen løb af stablen. For 200 kr. får du lov at smage de brune banditter fra begge bøfmestre, men du er også velkommen til at dele, hvis ikke sulten er stor nok til to moppedrenge – bare du husker at stemme på din favorit!

Ingen tone i livet (desværre). Kæmpe kærlighed til musik og koncerter på trods. Især festivaller, der kombinerer musik med to andre lidenskaber: Camping og dåseøl.