WEEKENDGUIDE: I KUNSTEN OG KULTURENS KVINDETEGN

// FOTO: Petra Kleis

 

WEEKENDGUIDE: Det er nu et års tid siden MeToo-kampagnen startede en uundgåelig global diskussion om mænd, der misbruger sin magt, position og privilegier. Det har været et år med heftige debatter, utallige offentligt fremlagte historier om overgreb og mere eller mindre grundigt undersøgte anklager og beskyldninger. Et hav af seje damer har stået frem og fortalt deres historie og dermed forstærket en tiltrængt søstersolidaritet verden over. Denne weekend står i de seje damers tegn – det er nemlig tid til festivalen Power Of Women.
Det bliver en weekend med mulighed for at dykke ned i et (for én gangs skyld) kvindedomineret landskab med alt fra radiofortællinger, rap, talks, skrivekurser, dramatisk iscenesættelse og meget andet. Du får mulighed for at opleve dygtige kvinder indenfor en hulens masse forskellige felter. Der er seje kvinder overalt i verden og lige for næsen af dig i København og denne weekend serverer POW-festivalen et lille, men meget lækkert stykke af lagkagen for dig på et sølvfad. Lyt, leg, undersøg og fest dig igennem en hæsblæsende weekend, hvor du forhåbentlig får du lært lidt om køn, kvinder, kunst og kultur.

 

TORSDAG 1. NOVEMBER


POW-FESTIVALENS ÅBNINGSDAG
Hvornår
: kl. 16:00-18:00 Mønt: Gratis
Festivalen Power Of Women (POW) skydes i gang om torsdagen med en åbningsdag på Spillestedet Stengade på Nørrebro. Dagens konferencier er selveste Sanne Søndergaard, som du måske kender fra forskellige comedy-sammenhænge. På programmet er en lille perlerække af skarpe talere fra kultur- og mediebilledet. Dette arrangement fungerer som en slags debat om kvinder i dansk kultur og er startskuddet for hele festivalen.

MIX CPH I CINEMATEKET
Hvornår: kl. 18:45 Mønt: 85 kr.
Som om én festival ikke var nok, løber MIX CPH også af staben i disse dage. Det er en af de ældste queer-filmfestivaler, der findes, og du skal helt klart også tjekke deres program ud. Du kan blandt andet tage et smut i Cinemateket og se dokumentaren CLASH + DYKES, CAMERA, ACTION!, der handler om den manglende repræsentation af LGBTQIA-personer i det britiske mediebillede.

TRUE STORY PÅ S/H
Hvornår: kl. 21:00 Mønt: 135 kr.
Dette er den sande historie om den uperfekte kvinde. Forestillingen TRUE STORY er skrevet og spillet af Nanna Cecilie Bang, og den handler om kvinden, hvis lår er begyndt at gå ind i hinanden, kvinden, der tror på tinder, kvinden, hvis liste over sexpartnere er lang nok til at det tager mere end et minut at nævne hele bundtet. Det er den sande historie om de kvinder, vi alle er eller de kvinder, vi alle lever iblandt. Forestillingen spiller uafhængigt på S/H men har indgået et samarbejde i forbindelse med POW.

Forestillingen TRUE STORY // FOTO: S/Hs pressearkiv

 

POW-FESTIVALENS LAUNCH PARTY
Hvornår
: kl. 20:00 Mønt: 85 kr.
Nu har du både siddet stille og hørt på kloge mennesker og set film, så nu er det vist på tide at få lidt gang i kroppen – afsted med dig til POW-festivalens LAUNCH PARTY!

 

FREDAG 2. NOVEMBER

 

TALK OG KONCERT MED NIKOLINE
Hvornår: kl. 16:00-17:00 Mønt: Gratis
Du kender måske rapperen NIKOLINE som værende en højtråbende og fandenivoldsk rapper. Hun er feminist med stort F og nu kan du få fornøjelsen af at høre hende snakke OG spille nogle af hendes sange, der giver en kæmpe fuckfinger til den mandsdominerede verden, vi lever i.

KVINDERS FORTÆLLINGER I KØBENHAVNS RADIOBIOGRAF
Hvornår: kl. 17:00 Mønt: 60 kr.
Et af festivalens omdrejningspunkter er den manglende repræsentation af kvinder i kunst og kultur – både som producent og portrætteret. Her inviteres du ind i Gloria til en samling af radioklip, podcasts og lydfortællinger, der tilføjer nuancer til kvinders fortællinger – både nye og gamle.

KONCERT I ABSALON x CARRIE W.
Hvornår
: kl. 18:00 Mønt: Gratis
Som et lille afbræk fra festivalen kan du søge mod vores allesammens højtelskede Absalon på Vesterbro. Til aftenens Friday Night Delight spiller det nye, unge band ved navn Carrie W. Deres lyd er mørk, elektronisk og poppet. Hengiv dig til musikken og lad dig suge ind i deres lydunivers – og bare rolig, forsangeren er endnu en sej kvinde. Efter bandet er der DJ indtil kl. 02:00, hvor det forventes at du kridter danseskoene.

Carrie W. // FOTO: Mads Salbæk

 

LØRDAG 3. NOVEMBER


BØRNEWORKSHOP OM KØN
Hvornår
: kl. 13:00-15:00 Mønt: Gratis
Hvordan ville det være at være pige i stedet for dreng? Eller dreng i stedet for pige? Eller noget helt andet? Tag dine børn med til POW-festivalens workshop for børn på Sort/Hvid på Vesterbro, hvor I kan møde prominente dragqueens, og lege og eksperimentere med køn.

FRA LITTERÆRT FÆLLESVÆRK TIL SCENEKUNST
Hvornår: kl. 19:30-20:30 Mønt: Gratis
Var du også en af dem, der faldt pladask for Line Knutzon, Naja Marie Aidt og Mette Moestrups bog FRIT FLET? Har du også bladret igennem langdigtene, collagerne og brevkorrespondancerne og grint og grædt? Teatret Sort/Hvid iscenesætter i denne sæson fletværket, og POW-festivalen faciliterer denne dag en samtalesalon om processen i at tilpasse bogen til et scenisk værk.

MIX CPH AFSLUTNINGSFEST
Hvornår: kl. 21:00 Mønt: 60 kr.
Queer-filmfestivalen holder afslutningsfest i Warehouse9 i Kødbyen. Festen er inspireret af filmen Hard Paint, som du i øvrigt også burde tjekke ud samme dag – det bliver et brag af neonfarver og DJs.

 

Fra filmen “Hard Paint”

SØNDAG 4. NOVEMBER

LIGESTILLING I KUNSTEN
Hvornår
: kl. 14:00-16:00 Mønt: 90 kr. (forudbestilt) eller 115 kr. (i døren).
Kvinder er stærkt underrepræsenterede i kunst og kultur. I denne talk, der også er en del af POW-festivalen, præsenteres en række foredragsholdere, der alle har noget at sige om kvinders (manglende) rolle i kunsten. Talken er i øvrigt produceret af det vanvittigt skarpe satirekollektiv FLÆS.

 

Satirekollektivet FLÆS // FOTO: POWs pressearkiv

 

VISNING AF LIPSTICK UNDER MY BURKHA
Hvornår: kl. 18:00 Mønt: Gratis
Holdet bag POW er gået sammen med Dansk Kulturinstitut og præsenterer her en fantastisk mulighed for at komme gratis ind og se den kontroversielle indiske fim Lipstick under my burkha. Filmen handler om fire forskellige indiske kvinders kamp mellem en moderne tilværelse og deres traditionsbundne hjemland.