WEEKENDGUIDE: FRA GADEFEST TIL GENBRUG

Efter de sidste ugers gode vejr, er københavnerne blevet sommerkåde og springer frem, så snart solen står op. Det er tid til rosé på altanen og fadøl på gaden. Det er tid til Distortion. Denne uges weekendguide tager dig på en rutsjebanetur, som starter på toppen til gadefest, rammer bunden med en tømmermændsdag og til sidst giver  kroppen energi igen med en søndag i bæredygtighedens tegn.

 

TORSDAG 31. maj

//Foto: Thilde Larsen Bartholomæussen

 

DISTORTION @ VESTERBRO
Hvornår: 16:00-22:00 Mønt: Gratis

Tag dine bedste venner under armen, køb et par øl, og sæt jer på en kantsten. Lad stemningen lægge sig over jer som et tæppe af dyb bas, lyden af latter og bagende sol. Til Distortions gadefester får du en forsmag på sommerens festivaler, og det er altid tydeligt, at humøret er fuldstændig i top hos alle. Snak med en fremmed i ko-kostume, køb bæredygtige cocktails og opdag ny, mærkelig og spændende musik.

 

KØBENHAVNERMIDDAG @ LITAUENS PLADS

Hvornår: 17:30 Mønt: 250 kr. for tre retter

Distortion har 20-års jubilæum og er derfor gået sammen med Madkastellet for at lave en lækker menu. Med fokus på bæredygtighed og lokale råvarer har de skabt tre retter, der skal gøre Københavnermiddagen til en eminent aften. Der kan købes vin til fine priser, og hvis du har lyst, åbner baren 16:30 og lukker først igen kl. 21.00, så der er rig mulighed for at lære sin bordherre eller -dame at kende. Billetter købes på billetto.dk.

 

BEBOERFEST @ LITAUENS PLADS

Hvornår: 16:00 Mønt: Gratis, hvis du har købt billet til Københavnermiddag.

Med billetten til Københavnermiddag får du også adgang til Distortions Beboerfest, som man ellers skal købe gadearmbånd til. Her kan du høre koncerter, være med til Silent Disco eller bare nyde det frirum, festen skulle give ifølge arrangørerne. Du kan også opleve spændende talks, hvis du har lyst til at sætte lidt mere kød på din Distortion oplevelse.

 

FREDAG 1. juni

//Foto: Alberte Thorning Agerskov

 

FROKOST @ REFFEN

Hvornår: Når du en gang er stået op. Mønt: 75-120 kr.

Holdet bag Papirøen, der nu efter fire år er lukket, har satset på et nyt, større projekt. 54 nyåbnede stande, heriblandt barer, madvogne og kreative workshops, følger alle princippet om at ”reduce and reuse”. Du kan altså finde lige, hvad du har lyst til, alt efter om gårsdagens tumulter kræver en fedtet burger, eller om du har lyst til at kaste dig ud i afrikanske specialiteter.  Reffen ligger på Refshalevej 167 og sender dig altså godt på vej mod næste skridt i denne uges weekendguide …

 

DISTORTION Ø @ REFSHALEØEN

Hvornår: Hele aftenen. Mønt: 300 kr. + gebyr for et én-dagspas

Til Distortion Ø har du mulighed for virkelig at folde din indre dansedronning eller -konge ud. Om du forvandles til Cardi B, Taylor Swift eller Allan Simonsen efter et par øl, er fuldstændig uvæsentligt, for der vil være plads til dig. Disco-scenen byder på lækre beats fra blandt andet Sydafrika og England, og du kan bevæge dig i takt til New Yorker-rapperen Princess Nokias lyd på Red Bull-scenen.

 

LØRDAG 2. juni

//Foto: Kim Granli

 

BRUNCH @ SIDECAR

Hvornår: Inden 14:30 Mønt: Fra 149 kr.

Godmorgen, har du tømmermænd? Bare rolig, Sidecar på Skyttegade redder dig. Med et lille og overskueligt udvalg af brunch kan du pleje kvalmen, og efter en kop kaffe og en lemonade er du ved at være god igen. Også Maobao har køkken hos Sidecar, og du kan derfor vælge bao, fermenteret kål eller andre asiatiske lækkerier, hvis det trækker mere.

 

AFTENSMAD @ SLURP RAMEN JOINT

Hvornår: Mellem 17:00-22:00 Mønt: 135 kr. for en ramen

Hvis tømmermændene ikke har lagt sig helt endnu, er ramen et godt bud på noget, der kan få dig op i gear. Den salte men bløde suppe, de lækre, hjemmelavede nudler, det blødkogte æg og det møre, krydrede kød er alt sammen med til at kurere, hvad der skulle være tilbage af lys- og lydfølsomheden. På Nansensgade giver Slurp Ramen Joint en smagsoplevelse, der hænger ved, og sørger for at dine tømmermænd ikke gør det.

 

TULLY @ BIOGRAFEN

Hvornår: Efter aftensmaden Mønt: 94 – 120 kr., alt efter hvilken biograf du går i.

Som det sidste led på din tømmermændsdag skal du i biografen og se filmen Tully. Holdet bag Juno har lavet et nyt komedie-drama, som handler om en gravid mor til to. Moderrollen har overtaget hendes liv, og hun er ikke længere andet. Derfor bliver hun overtalt til at hyre en ”night-nanny”. En feel-good-film, der gør indtryk og giver dig et smil på læben. En perfekt måde at slutte en hård dag af på.

 

SØNDAG 3. juni

Udendørsstemning hos Vækst //Foto: Vækst

 

BÆREDYGTIG MESSE OG MARKED @ REMISEN

Hvornår: 10:00-17:00 Mønt: Gratis entré

Efter en weekend hvor du har sat din krop på prøve, er det på tide, at du giver lidt igen. Til GRØN KBH kan du både snakke med ildsjæle om deres grønne projekter og købe mange, mange bæredygtige ting. Heriblandt bambustandbørster, træbriller og upcyclede genbrugsting. Desuden kan du få stillet din sult i de vegetariske og veganske madboder.

 

LOPPEMARKED @ HANS KNUDSENS PLADS

Hvornår: 10:00-16:00 Mønt: Det kommer an på, hvor meget du køber!

Hver fjerde søndag er der ”Loppen på ydre Ø”. Ring til en ven med Christianiacykel og fyld den med diverse krimskrams og gode fund. Der er flere muligheder for at spise tæt på, og hvis du er heldig, er der stadig kage tilbage og kaffe på kanden, når du kommer.  Hvis du har meget, der fylder i skabene, koster det 100 kr. at have en stand.

 

AFTENSMAD @ VÆKST

Hvornår: 17:30-22:00 Mønt: 325 kr. for tre retter

Restauranten er smukt bygget op om et højt drivhus, der sammen med de mange planter og simple indretningen giver dig fornemmelsen af at sidde i en hyggelig, københavnsk baggård. Maden fokuserer på grøntsager uden at være vegetarisk, og der på den måde en let og lækker afslutning på en grøn dag. Vinpriserne starter ved 75 kr. for et glas og 325 kr. for en flaske.

Har det svært ved at skrive biografiske informationer, uden at det kommer til at lyde som teksten på en datingprofil.