WEEKENDGUIDE – FIND DIN NYE HOBBY

Der var engang, hvor vi alle gik til fritidsaktiviteter. Nogle gik til spejder, andre til badminton, og nogle hoppede rundt fra hobby til hobby. Den første weekend i maj er weekenden, hvor du skal ud og finde dig en ny hobby – eller måske genfinde en gammel. Foråret higer efter fornyelse, og heldigvis byder byen på et utal af lærerige og lystige aktiviteter. Prøv kræfter med croquis, tag på alternativ byvandring på Nørrebro, eller lær at bygge dit eget computerspil til dette års Talk Town.

TORSDAG 3. MAJ

 

RULLESKØJTELØB @ HVOR SOM HELST
Hvornår: Når som helst Mønt: Gratis
Sammen med 90’ernes comeback er det for alvor blevet tid til at genoptage en af yndlingsårtiets hobbyer: rulleskøjteløb. Du er sikkert allerede hoppet i enten denimjakke eller Adidas vintage-windbreaker, men retroprojektet er ikke fuldført blot ved en gennemført stil. Find et par rulleskøjter og lokalisér din lokale rullepark med den bedste asfalt. Fælledparken, Amager Strandpark eller Nørrebroparken er gode bud. Hvis du går i gang i dag, kan du måske endda nå at blive god nok til Friday Night Skate næste fredag d. 11. maj.

 

THE VENERABLE W @ CINEMATEKET
Hvornår: Torsdag kl. 19:15 (spiller indtil søndag) Mønt: 80 kr.
CPH:DOX er slut, men du kan heldigvis stadig opleve en masse flotte dokumentarer på storskærm. I samarbejde med CPH:DOX viser Cinemateket fra torsdag 3. – søndag 6. maj Barbet Schroeders dokumentar The Venerable W, som giver et skræmmende indblik i forfølgelserne af Myanmars muslimske mindretal, Rohingyaerne. I filmen kommer du helt tæt på den buddhistiske munk og hadprædikant Ashin Wirathu, der med sine nationalistiske taler har mobiliseret en stor folkemængde, som følger hans racistiske korstog.

 

LIVE JAZZ @ SØHESTEN
Hvornår: Hver torsdag kl. 20:00-22:00 Mønt: Gratis
Uden sit bodegaskilt minder Søhestens anonyme indgangsparti næsten om de 20’er-inspirerede Speakeasy-barer – et tidløst koncept, der i bund og grund går ud på at tiltrække kunder ved at spille så mystisk som muligt. Idéen stammer fra alkoholforbuddet i 1920’ernes USA, hvor barer måtte operere i det skjulte, hvilket skabte et rigt undergrundsliv af hemmelige fester kun for indviede. Søhesten råber ikke højt om sin tilstedeværelse på Sølvgade, hvilket bidrager til den hyggelige boheme-stemning, der hver torsdag danner rammerne om Live Jazz-arrangementerne.

 

FREDAG 4. MAJ

 

COCKTAIL RELEASE @ BÆST COCKTAILBAR
Hvornår: Fredag kl. 19:00 Mønt: Halv pris
Ordsproget ”at tage det sure med det søde” får en helt ny betydning, når Bæst byder på drinks, der pirrer alle dine smagssanser. Fredag aften serverer cocktailbaren nemlig farverige forårscocktails til halv pris! I en sparsom belysning møder du en frisk fyr bag baren, der mixer drinks, du ikke havde drømt om fandtes. Hvornår har du for eksempel sidst overvejet at komme gulerod i en cocktail? Måske vil du opdage en ny passion for at eksperimentere med forskellige smagskombinationer, og ellers vil du blot gå derfra med en god smag i munden og en velsmagende beruselse.

 

FEMINISTISK GAME NIGHT // TALK TOWN @ BASTARD CAFÉ
Hvornår: Fredag kl. 21:00-01:00 Mønt: Gratis
Fra torsdag 3.- lørdag 5. maj inviterer festivalen Talk Town til en snak om køn, ligestilling og feminisme med et hav af foredrag, filmvisninger, workshops m.m. Det er bare om at gå amok i deres program her. Fredag kan du for eksempel få luftet din indre gamer på Bastard Café, hvor du også kan lære at bygge dit eget computerspil! Workshoppen er arrangeret af aktivistkollektivet DO:TOPIA, der beskriver sig selv som et bondeoprør af cyberfeminister. Udover din nysgerrighed skal du blot medbringe computer og hovedtelefoner.

 

TRYPICAL CUMBIA @ OPERAEN CHRISTIANIA 
Hvornår: Fredag kl. 22:00-04:00 Mønt: 60 kr.
Her er en koncert, du ikke må gå glip af! Trypical Cumbia spiller eksplosive latinamerikanske ryt-mer med en laid-back attitude. Om det er i en opbrudt container til Fest i Nordvest eller i et forsamlingshus til en 60-års fødselsdag, så kan Trypical Cumbia med garanti sætte gang i hofterne hos sit publikum. Denne fredag er det i omgivelser, der matcher bandets ånd, at du kan opleve en ægte dansefest, når bandet spiller i Operaen på Christiania. Det er ligegyldigt, om du er erfaren danser eller ej, for de smilende bandmedlemmer vil hele aftenen lede dine bevægelser med musikken.

 

LØRDAG 5. MAJ

//Foto: Anna T. Huynh

 

CAFX GHETTO TOURS @ NØRREBRO
Hvornår: Lørdag kl. 12:00-15:00 Mønt: Gratis
Der er efterhånden en festival for alt: mad, kunst, musik og naturligvis også arkitektur. På VINK hylder vi de mange festivaler torsdag 17. maj i Ukirke til VINKel#4 // Festivalisering. Inden da kan du fra torsdag 3. – onsdag 16. maj opleve Copenhagen Architecture Festival, der laver events rundt om i byen under navnet CAFx. Lørdag eftermiddag kan du for eksempel komme på en guidet Ghetto Tour med libanesisk frokost, når en gruppe frivillige beboere fra udsatte boligområder fortæller historier om hverdagslivet i en såkaldt ghetto. Tjek festivalens program ud her.

 

CROQUISTEGNING @ STATENS MUSEUM FOR KUNST
Hvornår: Lørdag kl. 13:00-14:00 Mønt: Entrébillet (110,- for voksne. 85,- under 30 år)
Savner du også billedkunsttimerne i folkeskolen, hvor man kunne gå amok med maling og ler uden at bekymre sig om, hvordan resultatet blev? På Statens Museum for Kunst kan du hver lørdag og søndag få afløb for din kreativitet til tegneworkshop i Croquis. Tag en ven eller date i hånden til en kreativ eftermiddag i kunstens hjerte. Efter workshoppen er det tilmed muligt at tage rundt og opleve museets andre udstillinger.

 

MASS – BLOOM EXPLORATIONS / LØRDAGSSKRALD @ OVERGADEN – INSTITUT FOR SAMTIDSKUNST
Hvornår: Lørdag kl. 15:00-16:00 Mønt: Gratis
”MASS – bloom explorations” er en åben koreografisk installation om forfald, formuldning og død. Måske anede du ikke, at eksperimenterende samtidskunst var noget for dig? Så er denne weekend i nysgerrighedens ånd en oplagt mulighed for at opdage en ny kunstgenre. Til aftertalk med titlen ”Lørdagsskrald” inviteres du til en debat om, hvad skrald er, hvordan vi forholder os til det, og hvad vi kan gøre med det.

 

SØNDAG 6. MAJ

 

VERAS MARKET UNDER BUEN @ BISPEENGEN
Hvornår: Søndag kl. 10:00-15:00 Mønt: Gratis
Loppesæsonen er skudt i gang! Veras Market er blot et af mange loppearrangementer, der hvert år springer frem med bøgebladene. En perfekt søndagsaktivitet. Under buen kan du finde alt fra solbriller til rulleskøjter, og måske få skiftet hele din garderobe ud i nogle af de herlige ”alt til en 10’er”-kasser. Så tag guldgraverbrillen på, og gå på jagt i loppemarkedets blandede, billige godter.

//Foto: Malene S. Hansen

 

AKROYOGA @ ABSALON
Hvornår: Søndag kl. 16:30-18:00 Mønt: 50 kr.
Har du altid drømt om at flyve? I Absalon kan du hver søndag lære at lave Flyveren, Lyset, Star og mange flere øvelser, når der undervises i Akroyoga. Det er en hobby for alle, der har lyst til at lege med balance og kropsbevidsthed i et åbent forum. Alle øvelserne foregår med mindst en partner, men det er ikke et krav, at man kommer med nogen, man kender i forvejen. Derudover er timerne for alle uanset niveau, så du skal ikke holde dig tilbage, hvis du går rundt med en lille akrobat i maven.

Skrivelysten religionsstuderende på udkig efter de gode fortællinger - her på VINK fortalt igennem al slags scenekunst.