WEEKENDGUIDE – CPH:DOX, kunst og koncerter

Det er CPH:DOX og der er masser af rigtig gode film at tage til. Der er mange gode events og koncerter i samme periode. Tjek f.eks. eventet Limbo Party på Stengade ud, hvor nogle rigtig lovende up-coming navne spiller samme aften ! Lidt afveksling mellem biografsalens dunkle indre & livlige koncerter, ferniseringer m.m. er en dejlig vej ind i den begyndende varme. 

 

 

ONSDAG 21. MARTS

 

https://bigearsfestival.org/wp-content/uploads/2018/02/milford.png

 

Milford Graves @ Cinemateket

Hvornår: 19.00-21.00, Gothersgade 55 Mønt: 90kr

Screening af dokumentarfilm om percussionist Milford Graves. Den eneste film til dato om free-jazz legenden. Et grænsefelt mellem free-jazz & performancekunst. CPH:DOX har i år rigtig mange lovende musikfilm. Fra film om Grace Jones, Madonnas dansere, til en dokumentar om Sakamoto. Dokumentarfilmen om Milford Graves fortæller om hans eksperimenterende tilgang til musik & om miljøet omkring ham. Tjek den ud !

 

 

TORSDAG 22. marts

 

https://www.facebook.com/events/545527242501185/

 

Showpiece by pro temp. @ galleri Nikolaj Wallner

Hvornår: 18.00-20.00, Glentevej 47-49 Mønt: 90kr

Gruppeudstilling på galleri Nikolaj Wallner. Der er flere unge kunstnere med blandt de udstillende. En stilet aften med en lovende kuratering i cool lokaler. Et godt sted at starte aftenen / weekenden. Der er fokus på noget performativt og på et møde mellem de kunstnere der er tilknyttet galleriet og upcoming kunstnere. Sørg for at komme til tiden, da der er tale om en form for show hvor dørene bliver lukkede. Ferniseringen er tænkt i forhold til dette show, og er en slags pre-show / after-show mere end en fernisering i traditionel forstand.

 

 

https://www.facebook.com/events/518518505209172/

 

Rekvisit – Synthesizeren @ Rytmekons

Hvornår: 16:00-17:30 Mønt: Gratis

Foredrag om synthesizere på rytmekons. Sofie Birch (komponist) & Jesper Ranum (synth entusiast) kommer og fortæller om deres passion for synthezisere. Henrik Marstal er moderator på eventet. Mega-sejt emne, og hyberaktuelt – retro & futuristisk samtidig ! Uanset om du selv spiller synths, er ved at bygge din egen modular, elsker synthwave eller bare godt kan lide lyden af syntetiske lyde vil det her arrangement garranteret åbne op for nogle nye forståelser og tematikker omkring synthesizeren.

 

 

FREDAG 23. MARTS

 

https://www.facebook.com/events/173056013321983/

 

Stengade x Limbo Party @ Stengade 30

Hvornår: 20:00-02:00 Mønt: 80kr

SUPER line-up på Stengade. Release på en 7″: ‘Tech Duinn’ fra Clarissa Connely. Koncert med Astronaut og ny single ude fra Yune. Koncerter med tre kanon acts. Nok en aften der vil blive husket ! Stengade er den perfekte ramme om eventet. Tjekkede koncerter, dejligt venue, en super-fredag og et godt warm-up til at ramme dansegulvet efter koncerterne ! Supergod lyd og trendy mix mellem booking og spillested. De tre acts passer perfekt sammen og det tegner til at blive en rigtig god aften – tag hen og lad jer rive med !!!

 

 

https://www.facebook.com/events/614518282232250/

 

Two Drapes & One Curtain @ Galleri Q

Hvornår: 19.00-21.00, Peder Skramsgade 2 Mønt: gratis

En aften med performances, screenings og kunst i tidsbaserede formater. Grupppeudstillingen sker i galleri Q, der er tilknyttet det Kongelige Danske Kunstakademi. Program med filmvisning, tekst-performance & performance. Tjek det ud, udstillingerne i Q er altid offentlige og tit rigtig gode, eleverne er godt med i svinget og har friske idéer til hvad kunst skal kunne ! Udstillingen er kun åben en enkelt dag. Træk i dit stiveste puds og tag til fernisering i Peder Skrams Gade.

 

 

https://www.facebook.com/events/155299268618607/

 

Fernisering: Nat Bloch Gregersen @ RELÆET

Hvornår: 17:00-19:30 Mønt: Gratis

Fernisering i Ahornsgade. Nat Bloch Gregersen udstiller skulpturer fra sin serie ‘synthetic collection (stones)’. Skulpturerne er afstøbninger af fundne sten i et vindue ud til gaden. De er støbt i polyurethan gummi og polyester med UV-pigment indlejret i materialet. Skulpturerne er delvist hule, og vil blive belyst med UV-black lights, og derved lyse op som en lys-installation i nattemørket.  Solnedgangen ligger midt i ferniseringen, og kunsten kan opleves i relation til denne.

 

 

https://www.facebook.com/events/245933599282946/

Yves Tumor, Khalil, Scandinavian Star m.fl. @ Mayhem

Hvornår: 19:00-00:00 (06:00) Mønt: 80kr, Afterparty 50kr

Hvis du vil til en fed fest med elektronisk musik, er der i denne weekend en aften med koncerter og DJ-sets på Mayhem. Efter koncerterne kan man tage videre til et afterparty på Refen. Festen varer til klokken 06:00 for dem der ikke kan få nok af de sprøde elektroniske rytmer. Koncerterne kan godt være af mere eksperimenterende karakter, så tag til eventet med åbne og nysgerrige ører. Husk at tage danseskoene med til afterparty, just in case.

 

 

SØNDAG 25. MARTS

 

https://www.facebook.com/events/151361232128358/

Shirley Collins & the Lodestar Band  @ KUNSTHAL CHARLOTTENBORG

Hvornår: 19.00-22.00, Kongens Nytorv 2 Mønt: 250kr

Not to miss ! Fantastiske Shirley Collins giver koncert i Kbh. En vigtig stemme i engelsk folk. Det bliver en fantastisk aften med en visning af en dokumentarfilm om Shirley Collins inden filmen. Koncerten folder sig ud i Charlottenborgs rummelige lokaler som afslutning af CPH:DOX. Lydbilledet er farvet af instrumental-arrangementer med akkustiske instrumenter & Shirley Collins vokal. Utrolig smuk stemme & lange fortællinger i de narrative sange. Live er Shirley Collins performative tilstedeværelse efter sigende også noget helt unikt.

 

 

 

Hav en rigtig god weekend !