Weekend med vennerne

Foto: Nordisk Dans

Denne weekendguide er dedikeret til venskaber i alle former.
Har jobbet, studiet, økonomien eller noget helt fjerde forhindret dig i at tage ud med vennerne på det seneste? Så er der heldigvis weekend i sigte, og den byder på masser af oplevelser, der kan pleje gamle venskaber og fyre op under nye.

Torsdag 21. februar

60SECONDS FESTIVAL

Hvornår: Hele dagen torsdag-lørdag Mønt: Gratis

Find traveskoene frem, tag din ven under armen og oplev byens rum på en ny måde. Til 60Seconds Film Festival kan I se små film med temaet ”HUMAN versus NATURE” rundt omkring på byens facader.
Filmene bliver vist ved Den Frie Udstillingsbygning, Amagerbro Metro, Christianshavn Metro, Copenhagen Contemporary, KØS museum for kunst i det offentlige rum, Kulturværftet Helsingør, Videomøllen, Verdenskulturcenteret, Musiktorvet ved Amager Bio, Trangravsbroen på Christianshavn og Frederiksberg Bibliotek.

Fredag 22. februar

Foto: Strøm og Copenhagen Contemporary

NORDISK DANS – STORBYBAL – KBH

Hvornår: 17:30-00:00 Mønt: 35-100 kr

Det her er stedet at møde nye venner! Nordisk Dans København inviterer til en aften med folkedans og livemusik i arbejdermuseets smukke festsal. Hvid du ikke har danset folkedans før eller bare gerne vil have opfrisket trinene, er der workshop fra 17:30 til 18:15, hvor du bliver introduceret til nogle af de danse, som du senere vil møde til aftenens bal. Kom alene eller sammen med hele venneflokken – her vil du aldrig mangle en dansepartner.

DEAR // YEAR OF THE PIG // KADK

Hvornår: 21:00-04:00 Mønt: Forsalg 60 kr. Ved døren 75 kr.

Så er der dømt fest med vennerne!
KADK, Kunstakademiets skoler for Arkitektur, Design og Konservering, er kendt for at holde nogle ret vilde fester. Denne gang fejrer KADK det kinesiske nytår og starten på grisens år, det sidste af de 12 kinesiske stjernetegn. Grisen symboliserer især lykke, og mon ikke der er mulighed for at opleve netop den følelse på dansegulvet?

CC x STRØM: SOVEKONCERT MELLEM TRÆERNE

Hvornår: 22:00-08:00 Mønt: 150 kr.

Tag din bedste ven med til plantekoncert ved nattetid. Under de høje træer i kunstneren Claudia Comtes totalinstallation ‘I Have Grown Taller from Standing with Trees’ kan I blive vugget i søvn til multiinstrumentalist og producer Rasmus Junckers sfæriske musik, formidlet og skabt med synthesizere, percussion og effekter.

Lørdag 23. februar

Foto: Felt

SKØJTEBANEN PÅ FREDERIKSBERG RUNDDEL

Hvornår: 10:00-20:00 Mønt: Gratis/50 kr for leje af skøjter i 1 time

Hvad enten du er som bambi på glatis eller en regulær Tonya Harding, er der rig mulighed for en sjov eftermiddag på isen med dem, du holder af. Hvis du ikke kan se dig selv lave piruetter, kan du altid sætte dig til rette på skøjtebanens kant med en kop dampende kaffe og grine af dine venners forsøg. Det er ved at være sidste udkald, hvis du vil nå at stå på skøjter på Runddelen, der lukker ned for sæsonen d. 3. marts. Her kan du medbringe egne skøjter eller leje for en flad 50’er.

FELT PÅ HUSETS TEATER

Hvornår: 20:00-21:30 Mønt: 40-160 kr

Prøv en anderledes teateroplevelse sammen. Der bliver helt sikkert noget at snakke om, når Husets Teater inviterer indenfor til en aften med ensemblet FELT, der spiller fuldt improviserede teaterforestillinger. Ingen tekst, ingen givne karakterer, kostumer eller rekvisitter. Kun 6 dygtige skuespillere og rummets intense energi. Slut aftenen af i teatrets bar, Underhuset, der serverer lækre drinks i hyggelige omgivelser.

JOURNEY FEST: Octavian, Health, Slowthai, Yves Tumor

Hvornår: 19:30-02:00 Mønt:295 kr+gebyr

Her er arrangementet til de venner, du deler sommerens festivaler med. Selv kalder de det vinterens vildeste musikfest. Journey er fem selvstændige aftener, hvor lørdag er den sidste og afsluttende fest: En musikalsk rejse ind i hiphop, alternative og electronic. Det foregår lørdag aften i Den Grå Hal med hele otte koncerter. Det lufter lidt af festival, gør det ikke?

Søndag 24. februar

Afventende Oscars.

NATURES FORMER – TEGNEKURSUS

Hvornår: 10:00-14:00 Mønt: Gratis

Hvis du er træt af kaffeaftaler på overfyldte caféer, så prøv noget helt andet denne søndag. Danmarks Naturfredningsforenings studenterafdeling inviterer til tegnekursus i naturen. Nærmere bestemt Dyrehaven, en kort tur med s-toget uden for København. På kurset lærer I tegneteknikker og finder inspiration i naturen. Medbring varmt tøj, en termokande og tegnegrej (eller skriv i en kommentar på facebookbegivenheden, hvis du gerne vil låne). Så er det bare at nyde naturen og hinandens selskab!

OSCAR NAT i VALBY KINO

Hvornår: 23:00-06:00 Mønt: 130 kr

Find dit oscar crew, og slut weekenden af med manér. Årets Oscar show bliver, som altid, vist live fra Hollywood i de Københavnske biografsale hele natten. Også i den frivilligt drevne Valby Kino byder de indenfor til bobler og filmfest. Som opvarmning til Oscar showet har biografens gæster valget mellem de Oscar nominerede film Roma, Vice eller The Favourite. Herefter vil der være mulighed for at spille tip en 13’er, mens I spiser en let natmad. Kl 01:30 sendes der live fra den Røde løber, og kl 02 starter det store prisuddelingsshow. Der er altså lagt i kakkelovnen til en glamourøs og underholdende nat i selskab med gode venner og Oscar.