Teateranmeldelse: Talent på de skrå brædder

Jeg er endnu en gang hoppet på det Shakespearanske tog, der denne gang kører forbi Skuespilhuset, hvor den vel nok største kærlighedstragedie i teaterhistorien står på tapetet. En forestilling fuld af initiativ og idérigdom, som jeg aldrig før har set, og med skuespilpræstationer, der er ud over det sædvanlige.

”En større sorg i verden ingen ved / end Romeo og Julies kærlighed”. Den reumertvindende instruktør Elisa Kragerup har med sin debut på Store Scene i Skuespilhuset taget udfordringen op, om at instruere dette store kærlighedsdrama, Romeo og Julie.
Det unge par møder hinanden ved et maskebal i byen Verona, og de forelsker sig øjeblikkeligt. Men deres forbudte kærlighed har trange kår, da de begge tilhører to rivaliserende familier.
Romeo og Julie er en klassisk Shakespeareforestilling, som, de fleste af os ved, hvordan ender. Vi har set mange forskellige opsætninger af Romeo og Julie gennem tiden – både på film og som ballet – men denne forestilling viser en ny form for teater, der er langt fra det klassiske. Alt det pompøse og teatralske man ofte forbinder med Shakespeare fylder meget lidt. Elisa Kragerup har vist sit talent med en forestilling, der veksler på fineste vis mellem det rørende, sjælelige og dybe teater og det lystige, muntre og humoristiske.

 

Stortalentet Danica Curcic i rollen som Julie. Velspillet og fantastisk præstation. //Foto: Natascha Thiara Rydvald, Det Kongelige Teater.

 

 

Den enkle scenografi med en polstret væg omkranser de talentfulde og yderst velspillende skuespillere. Især én af dem vil jeg fremhæve. Hvis navnet ikke allerede virker bekendt, kan man ligeså godt lære det nu: Danica Curcic kommer vi til at høre meget til i fremtiden. Hendes talent er så strålende og lysende i rollen som Julie, at jeg indimellem glemte, at det var skuespil. Og dét er netop noget af det, jeg elsker ved teater. Når man kan mærke al den energi, der strømmer ud over scenekanten helt ned til de bagerste stolerækker, og når man glemmer alt om tid og sted.

Forestillingen er nærværende, tankevækkende, underholdende og meget fuldendt. Det var en teateraften af de helt sjældne, som jeg sent vil glemme.

Hvis jeg skal give den stjerner er der ingen tvivl. Den får 6 af 6 og en masse VINK og glæde her fra teaterredaktionen.

 

Hvad: Romeo og Julie
Hvor: Sankt Annæ Plads 36. 1250 København K. Skuespilhuset, Store Scene.
Hvornår: 5. november 2014 – 13. januar 2015
Portemonnæ: 95-475 kroner
Læs mere her

 

Du kan også læse flere af mine skriv om det Shakespearanske tog her.

 

//Forsidefoto: Natascha Thiara Rydvald, Det Kongelige Teater.