Teaterrum: Hofteatret

I midten af København inde i Christiansborgs ridebane ligger det gamle Hofteater. 250 år gammelt, Danmarks ældste teaterscene og rammen for Teatermuseet.

 


”Et teatermuseum er et paradoks, for kan man overhovedet sætte øjeblikkets kunst på museum?”

 

 

”Nogle hævder, at det spøger i Hofteateret. Går man rundt i museet, kan det hænde, at mandshøje statuer eller livagtige buster næsten taler til en.”

 

 

”Hofteateret rummer en helt enestående og mærkværdig historie, for stedet har været skueplads for kærlighed, rivalisering, stræbsomhed og stilhed.”

 

 

Om projektet

Teatret har alle dage fascineret. Det er stedet, hvor komedie og tragedie lystigt blandes, det sted hvor vi søger hen for at underholdes, røres og fornyes, det sted hvor vi lægger vores bekymringer fra os og træder ind i en kunstig verden, der til tider synes mere ægte, end noget vi kan opleve ude i den virkelige verden. Teatret er det stof, som drømme er gjort af, et besjælet rum, et rum der kun er noget i kraft af sit indhold. Men hvordan ser der ud, hvis man trækker scenetæppet til side og kigger om bag scenen? VINK har bedt 5 af vores kunstnere om at fortolke teatret som rum. Om at fortolke teatret som byrum og kunstnerisk rum, undersøge form frem for indhold. Det er blevet til 5 portrætter af 5 unikke københavnske teatre. Dette er anden udgivelse af 5, som vi vil publicere hver søndag i løbet af den næste måned. Hele projektet vil til sidst blive udstillet samlet i Dansehallernes foyer fra 11.november til 18.november. Læs mere om udstillingen her. Du kan se første portræt af Dansehallerne her.

Holdet bag

Tegner Andreas Juul Blinkenberg, fotograf Karin Skaarup, tegner Nicole Jonasson, tegner Liv Habel og fotograf Kim Granli.

//Citaterne er fra bogen Teatermuseet i Hofteatret.