Interview: Troldene har talt

// Foto: HOUSE OF TROLLS

Onsdag den 5. december gik troldene bag den nyoprettede virksomhed HOUSE OF TROLLS på gaden for at rekruttere maskotter. Som frivillig maskot fik man muligheden for at hilse på folk, tage selfies, danse og skabe god stemning. Man skulle blot bære maskotdragten, der til forveksling lignede en niqab. Timerne fra kl.16.00-18.00 bød på en opsang til politikerne om maskeringsforbuddet i form af fællesdans fremført af allerede ansatte niqabklædte maskotter. Om du så maskotterne i december på Rådhuspladsen eller aldrig har hørt om dem, så undrer du dig måske nu over, hvem disse trolde er, og hvorfor vi har brug for dem? Hvad har de til hensigt, og hvad er deres planer for fremtiden? Jeg har inviteret dem til et interview om virksomheden HOUSE OF TROLLS’ visioner og politiske nødvendighed, hvor de fortæller lidt nærmere om hullet i maskeringsforbuddet, politikerleden og truslen mod det demokratiske samfund.

 

Hvad er HOUSE OF TROLLS, og hvorfor har I startet virksomheden?

Trold 1: ”HOUSE OF TROLLS er en virksomhed, der har til formål at bringe den digitale virkelighed ud i offentligheden.”

Trold 2: ”I næste uge skal vi fejre politikerleden – den mest kollektivt samlende følelse vi har på tværs af politiske skel i 2019.”

Trold 3: ”Tidligere har vi ansat kvinder i niqab i vores virksomhed for at udstille et hul i maskeringsforbuddet.”

 

Hvorfor valgte I lige netop denne maskotfigur?

Trold 3: ”De danske politikere lavede et maskeringsforbud og tænkte, at de havde lavet en fed og sej lov. Da vi så skulle designe maskot-dragten til vores nye virksomhedsmaskot, kunne vi godt tænke os at designe vores maskotters uniformer, så de lignede niqabber.”

Trold 2: ”Vi synes, at niqabben er flot. Og heldigvis er den jo kun ulovlig, når man bruger den som reklame for islam og ikke, når vi bruger den som reklame for vores virksomhed.”

Trold 3: ”Det er ikke ulovligt at gå tildækket, hvis man er ansat som maskot.”

// Foto: HOUSE OF TROLLS

Se hvordan det gik d. 5. december på Rådhuspladsen.

 

Hvem vil I have fat I, og hvilket budskab har I til dem?

Trold 1: ”Det er grundlæggende hyklerisk at bryste sig af demokratiske frihedsidealer og kønsligestilling og så – som forklædning af sin hetz mod en bestemt befolkningsgruppe – pludselig finde på et lejlighedsargument om, at det i et frit samfund er væsentligt, at man kan se hinandens ansigter.”

Trold 3: ”Det er grundlæggende selvmodsigende i et frit, demokratisk samfund at gå ind og lovgive om folks påklædning, fordi man mener, at vi skal kunne genkende hinandens ansigter. Det er jo en skrue uden ende. Ender vi med, at Cher så heller ikke længere må gå rundt på gaderne i KBH, fordi hun har fået lavet så meget botox, at der ikke er nogen, der kan genkende hende?”

Trold 2: ”Det hele er blevet en joke. Det er en joke, at man i et demokratisk velfærdssamfund, der bygger på en grundtanke om, at alle har lige rettigheder og er lige godt repræsenteret oplever en finansiel sektor, der smadrer vores fælles økonomiske system og selv bliver reddet hver gang. At vi bruger tid på at lave regler om, hvordan folk skal gå klædt, hvordan man giver hånd… Vi vil bevare den danske kultur, det er det der lader til at være det vigtigste, mens klimaforandringer langsomt æder sig ind på ethvert håb om en fælles menneskelig eksistens i fremtiden. Hvis det ikke er en joke, så skyder jeg snart hovedet af mig selv.”

 

Hvem er I?

Trold 2: ”Vi er trolde. Det er da nemt at se. Vi er vokset ud af internettet. Vi har gjort os frie af identitetens snævre bånd, vi har anonymiseret os, så vores udsagn står alene. Vi er er jeres fortrængte, indre stemme. Den indre stemme har længe hvisket om hykleriet i vores samfund – nu skriger vi det ud.”

 

Hvornår er I aktive igen?

Trold 1: ”Den 8. januar kl. 16.30 ved Højbro Plads fejrer vi som sagt politikerleden. Vi afholder DET STORE FOLKETÅBEVALG. Kom og vær med – og udlev dit indre udyr.”

Trold 3: ”Det politiske system, som det udspiller sig lige nu og i medie-Danmark, skaber mere splid end samling, men frustrationen får kun afløb i debatter og kommentarspor på nettet. Vi giver den fysisk rum. Vi vil samle den danske befolkning, ikke sprætte den ikke fra hinanden. Vi mødes i en fejring. Vi hylder politikerleden. Det bliver LULZ.”

// Foto: HOUSE OF TROLLS

 

Hvem ved? Måske er HOUSE OF TROLLS det rette modspil til regeringens nye finanslov og det såkaldte paradigmeskift? Man har lov at håbe. Vi kan starte med at møde op på Højbro Plads!

Læs mere om eventet d. 8. januar her. 

Ønsker du at blive maskot? Så download kontrakten på HOUSE OF TROLLS hjemmeside.