Nørrebro lydvandring

I denne lydvandring kan du komme med bag Nørrebros facader og høre historier fra de forretningsdrivende og andre Nørrebro-eksistenser, som du ikke kendte i forvejen. Lydvandringen er udarbejdet i forbindelse med projektet “2200 Fortællinger”, som er en kunstbog, der udkommer til september.

På kortet kan du se, hvor du skal stå, når du lytter til de fem forskellige historier. Vi anbefaler den rækkefølge, som de ligger her på siden, men det er helt op til dig selv. God fornøjelse!


1. Anna Kirke
Susanne Voss Pedersen havde aldrig troet, at hun skulle være præst på Nørrebro. Nu er det 22 år siden, hun slæbte sin præstekuffert til Anna Kirke på Bjelkes Allé 19 til en bydel, hvor der altid har været plads til næstekærligheden og de skæve eksistenser.

 

2. Frisørsalonen Ventesalen
I 30 år har Palle og Jørgen dannet par både med hinanden og i frisørsalonen Ventesalen, der ligger på Jagvej 29. Her fordriver kunderne tiden med cigaretter og øl, mens de får den sædvanlige permanent eller trimmet nakken.

 

3. Andersen & Berner Hatteværksted
Stig Andersen har som hattemager lavet omkring 6.000 hatte siden 1979. Hans hatteværksted er Danmarks sidste og ligger på øverste etage i baggården på Nørrebrogade 45. Her laver han blandt andet jonglørhatte til hele verden.

 

4. Elinor Infred Kjoler
84-årige Elinor Infred har haft sin kjoleforretning på Mimergade 62 i 53 år. I begyndelsen af 1960erne spillede Elinor med i sengekantsfilmen Villa Vennely, og det var lønnen derfra, der gav hende mulighed for at købe butikken i sin tid.

 

5. Salon Røpke
Inge Røpke har haft sin frisørsalon på Fredensborggade 3a i 48 år. I dag er der ikke så mange kunder som før i tiden, og Nørrebro er i det hele taget ikke, som det var engang.

 

Du kan også finde lydvandringen som podcast i iTunes.

// Lydproducent: Anna Hjortsø
// Grafik: Lisa Larsen
// Musik: All the Colours of the Dark
// Foto: Nordic Noir Photography

VINK LYD en podcast, der finder lydene fra det skæve og underfundige København og broderer et lydtæppe af mangfoldige københavnske stemmer, fortællinger og kulturfænomener. Hver søndag udgiver vi en ny podcast.