Søndagsvenner – dine nye bedste venner

Søndagsvenner er en række gratis arrangementer, der frister på Refshaleøen– udelukkende på søndage, naturligvis – med elektronisk musik, chill og lambrusco i stride strømme.

 

Nogle af de bedste venner, er da dem, der hiver dig ud af sengen en søndag middag og får dig overtalt til at ta’ med dem ud til sol, musik, masser af mennesker – og lambrusco, øl og balloner med helium… Ik’?

Det er netop sådanne venner, Søndagsvenner er.

Søndagsvenner er en forening, der afholder ikke-kommercielle arrangementer. De er ganske gratis og blev startet i 2013, da “Søndagsvenner #1” pludselig blev annonceret. Alle arrangementer har, så vidt jeg ved, været afholdt på Københavns uslebne diamant Refshaleøen, dog skiftende steder.

Selve omdrejningspunktet er musik. Uden musik, ingen Søndagsvenner. Det er hovedsagligt house og techno, men også rigtig meget “chill’et” musik, og du kan plukke æbler lige så meget, som du har lyst til. Mange kommer der også bare for at møde venner og nyde solen. Så kan man jo altid se, om der ikke lige kunne presses en lambrusco eller to ned…

 

POPOP. Der har indtil videre været afholdt søndagskomsammener: 1. juni og 27. juli. Lad os håbe de når et par flere det her år //Foto: Sandra Skriver

 

Søndagsvenner er også den mest blandede gruppe venner, du nogensinde vil få. Her er hippier, der sælger hjemmelavet batik-undertøj (not kidding!), børnefamilier, hipstere, ravere, dansere, chillere, bonghoveder, pæne piger i små badedragter og folk, der er pisseligeglade med, hvad du synes om dem. Vi er  yderligere delt op i to grupper, dog uden vi lægger mærke til det: dem, der på en dosis MDMA eller andet i samme interessante kategori skal presse det sidste ud af lørdagen, der er blevet til søndag, og som måske endda tager en lille bid af mandagen med sig. Og den anden gruppe, der kommer hjemmefra, med søvn i øjnene og morgenmad eller frokost i maven.

 

Det er lige meget. Hér er vi alle sammen venner. Søndagsvenner. Og solen skinner så stærkt, at vi alle har solbriller på. Og der er både et par gode madtilbud samt kolde øl og lambrusco. Og batik-hippierne giver frugt og slik og juice væk mod valgfri donationer.

 

Vi møder selvfølgelig ikke de fleste af den store gruppe af Søndagsvenner, der kan have mere end 3000 tilmeldte. Vi hænger mest i trygheden af vores egne venner, mens skiftende DJs – der godt kan være ret store, lokale navne – lægger lydbund til en søndag under åben himmel. Sidste søndag 27. juli var det for eksempel navne som Helmuth Kool, Marc Helt og Buda, der indtog de to forskellige scener, delt op i en chill- og en house/disco-scene.

Senere på dagen, når den værste varme har fortaget sig, vover flere sig op foran scenen på det interimistiske dansegulv, hvor vi danser den sidste weekend-energi ud af kroppen, før vi krammer farvel til vores egne, tætte venner og bekendte og giver en mental én til alle Søndagsvennerne.

 

Hvor: Forskellige steder i København, regn med Refshaleøen. Og se mere på her for den præcise placering,

Hvornår: Udvalgte søndag fra kl 10-? Søndagsvenner vender stærkt tilbage næste år.

Portemonnæ: 0 kr. Men gem lidt penge til et sæt med to balloner fyldt med helium og en lambrusco (100 kr.)

Se mere på Søndagsvennernes facebookside