POSTKORT FRA SKYSKRABEREN

Kære VINKkbh

 

I fredags hoppede jeg af S-toget på Langgade st. kun et enkelt stop fra Valby, hvor jeg bor. En ukendt oase lige rundt om hjørnet. Kursen var sat mod skyskraberen ”Domus Vista”, hvor der blev afholdt byudviklingskonferencen “Think Space – Fællesskaber, der forandrer“. Konferencen skulle sætte fokus på og skabe debat om, hvordan man bibeholder, udvikler og styrker den danske tradition for fokus på fællesskabet i udviklingen af byer.
STÅHEJ” afsluttede konferencen og bød op til dans med jazzkonstellationen ”SKURK”.

 

Det hele løb af stablen i et gammelt nedlagt indkøbscenter for foden af skyskraberen, hvor butikslokaler stod tomme, men hvor der stadig var fuldt af liv i alle plantekasserne og høje eksotiske palmer. Atriumgården hed det. Fantastisk location.

Og spøjs tidslomme, som nu rører på sig. Generationer mødtes over en sandwich, øl og jazz. Da jeg trillede hjem, opdagede jeg, en bytteplads lige ved Langgade st., hvor man kunne komme med sine egne ting og bytte til andres brugte skatte. Utrolig hyggeligt, det er ikke sidste gang jeg lægger vejen forbi.

 

Pludselig, da jeg står med hovedet dybt begravet nede i en masse gamle 80’er opskrifter, afbryder en kvinde min intense søgen og giver mig en invitation til Søren Ulrik Thomsens ’Neondigt – regn søvn blå kys’ som finder sted på onsdag d. 24 september kl. 19:00. Finurlig fredag.

 

De bedste hilsner

Mie

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto: Mie Laurenberg