MUST HEARS PÅ CARPARK FESTIVAL 2018

GUIDE: I næste uge lyder startskuddet til Carpark Festival anno 2018. Musikskribent Kristoffer Raasted har lyttet artisterne igennem, og giver her sit bud på hvad der lyder særlig lovende i dette års musikprogram.

 

Jeg sidder på biblioteket på Rentemestervej, og lytter på Spotify og Soundcloud til artisterne på Carpark Festival 2018. Udenfor kører der ind imellem en lille grå eller hvid sportsvogn forbi i solskinnet, der er blandet lidt op med en form for sommer gråvejr. Her kommer min liste over acts på Carpark jeg helt sikkert skal opleve live. Jeg har sat navnene op i den rækkefølge jeg synes virker mest spændende – og jeg starter med det act jeg glæder mig mest til MELOH.

 

MELOH // Pressefoto

 

MELOH

Amanda Pedersen leverer en meget sikker vokal, der bærer produktionerne fremad. Der er en fin ro og tålmodighed i numrene, der er i den lidt tungere ende rent tempo-mæssigt. Der er en vis tyngde og dybde, som giver det en substans der er atypisk for upcoming artister. Produktionerne letter i passager, hvor der kommer mere trap-hi-hat på, hvilket skaber en fin lethed, som giver det samlede udtryk flere nuancer. Overordnet set et meget velfungerende musikalsk udtryk med vokalen i fokus. Lyt til mere MELOH her.

 

MELOH spiller på Teltscenen fredag d. 27. juli kl. 19.00. 

 

Elias Segujja

Stilmæssigt er Elias Segujja det mest velfungerende jeg er stødt på i Carpark programmet. Med stort musikalsk overblik, og fine overgange mellem de forskellige elektroniske stykker, er der en samlet idé med produktionerne. Specielt overgangene til de mere tungt producerede dubstep/trap passager fungerer rigtig godt, når man kommer fra lettere passager, f.eks. på nummeret If You Ain’t God No Money. Jeg kan rigtig godt lide lyden, det visuelle univers, og titlerne på lydfilerne. Elias Segujja tager hip-hop-produktion et nyt og spændende sted hen i sit projekt. Garanteret en god sommer-starter.

 

Elias Segujja spiller til after-party på RUST Natklub lørdag den 28. juli kl. 00.00. Se mere om hele det event lige her

Baby Pool er dette års opening act på Carpark Festival // Pressefoto

 

 

Baby Pool

Produktionerne flyder derudaf, med en nedtransponeret lead-vokal. Nogle gange kan jeg godt savne en mere umiddelbar vokal, der ikke er helt så elektronisk bearbejdet, for sangene og produktionerne kan godt bære et mere direkte vokalt udtryk, men jeg glæder mig til at opleve Baby Pool åbne dette års festival. Snyd og lyt på forhånd til Baby Pool lige her.

 

Baby Pool spiller på Store Scene, fredag d. 27. juli kl. 17.00

 

Takykardia

En fin blanding af trip-hop beats, soul og lidt drømmefanger-agtige vokal-fraseringer.  Vovet og spændende produktioner. Lyduniverset er svævende, man kan gå ind i det, opholde sig i det, og glemme alt om tiden, der ligesom bare flyder forbi eller afsted hen over én. Vokalen arbejder med filtre i mundhulen, nasalt og med fraseringer. Måske en smule som Cranberries brug af stemmen.

 

Takykardia spiller på Store Scene fredag den 27. juli kl. 19.40

 

Farveblind

Der er godt gang i Farveblind, med nogle meget velproducerede og store produktioner med semi-hurtig rap. Navnet får mig straks i Stevie Wonder mode – ”ebony & ivory / lives in perfect harmony / here at my piano key, why oh why can’t we” etc. – der er et stærkt budskab i navnet, hvilket jeg rigtig godt kan lide. Der er lagt op til en stor fest med Farveblind og et stort show. Det fungerer virkelig godt og skal nok sætte gang i en fest.

 

Farveblind spiller til afterparty på Rust Natklub lørdag den 28. juli kl. 01.00

 

Sharon Stone // Pressefoto

 

 

Sharon Stone

Vokalerne fungerer vældig godt i overgange mellem klart leverede, smooth lavereliggende vokaler, og opadgående bevægelser der folder sig ud i falset i omkvæddene. Numrene er virkelig godt skrevet, og lydbilledet i musikken er udadvendt og åbent.

 

Sharon Stone spiller på Store Scene lørdag den 28. juli kl. 18.20

 

Alt i alt en virkelig lovende musik-prognose for årets Carpark Festival, og om vejret holder eller ej er der tørvejr under Bispeengbuen. Vi ses til popfest i slutningen af Juli – vi på VINK glæder os til at se jer !

 

Tjek hele dette års musikprogram ud her.

Og mød i øvrigt dit eget kulturmagasin live til VINK Sessions med artister og meget mere.

 

 

Carpark Festival

Hvor: Under Bispeengbuen, 2000 Frederiksberg

Hvornår: 27. & 28. juli 2018 12.00-23.00 Begge dage.

Mønt: Gratis.