Koncert på underjordiske toiletter

Umiddelbart ligger ordet “toiletkoncert” egentlig ikke synderligt godt i munden. Ikke desto mindre er der i dag garanti for en udelukkende musikalsk oplevelse på Københavns underjordiske, offentlige toiletter ved Storkespringvandet på Strøget.

 

Københavns Kommune har givet tilladelse til, at toiletternes sædvanlige funktion tilsidesættes i kunstens navn denne ene dag. Her inviteres du og jeg nemlig til en helt særlig oplevelse.

Duoen ’My Youth’, som har base i London, spiller en akustisk koncert med guitar og vokal på de gamle toiletter. Hvorfor, spørger vi måske os selv, men hvis man er en af dem, som jævnligt nyder sin egen sang på badeværelset, kan man måske tilslutte sig, at der på badeværelser og toiletter eksisterer en helt særlig akustik, som medvirker til en anderledes musikoplevelse. Dette er i London blevet en ny trend, hvor nogle gamle offentlige toiletter bliver omdannet til faste spillesteder, hvor kunstnere kan lege med den unikke akustik og de muligheder som det anderledes spillerum tilbyder.

’My Youth’ er en dansk-venezueliansk duo som består af Anna Lee Schmand fra Venezuela og Sigurd K. Hammerum fra Danmark. De mødte hinanden i 2010 på London Music School. Duoen har spillet flere akustiske koncerter i London og har udgivet EP’erne ‘Uno’ og ‘Dos’.

Har du heller aldrig turdet vove dig ned i de offentlige toiletter på Amagertorv? Fordomme om uhygiejniske pissoirer og mangel på udluftning, toiletpapir og sæbe er garanteret ikke usædvanlige, når det kommer til de underjordiske toiletter. Men det forholder sig rent faktisk slet ikke sådan. Toiletterne er nogle af Københavns ældste offentlige toiletter, og der er faktisk ansat medarbejdere som holder toilettet rent hele dagen. Og så er der guldhåndtag. 

Rent praktisk kommer det til at foregå sådan, at der vil blive spillet flere koncerter i set af 20 minutter, hver halve time fra klokken 17-20. Der er derfor rig mulighed for at slå vejen forbi og få sig en unik musikoplevelse. Og så er det fuldstændig gratis.

Du kan dele din oplevelse med venner på twitter, facebook og Instagram med hashtagget #toiletkoncert.

Hvad: Toiletkoncert. Se facebook­eventet her.

Hvornår: Onsdag 30. april fra klokken 17-20.

Hvor: På de underjordiske toiletter ved Storespringvandet

Mønt: Gratis