Solen skinner altid på La Banchina

Mad

SOMMERFØLGETON: Den danske sommer er en herlig tid, som københavnerne virkelig forstår at nyde. Men for mange markerer sommeren også et nyt kapitel.

La Banchina // Alle fotos: Stine Merrild

Den danske sommer tager sig et hvil, og regnen drypper stille fra de grå skyer. Den danner ringe i det mørke vand og væder brædderne ved bådebroen.

 

Den danske sommer har ligesom drømmeuddannelsen ladet vente på sig, og humøret minder til dels om det grå skydække, der ikke lader så meget som en enkelt solstråle slippe igennem.

 

Men ligesom sommeren skal drømmen nok komme. “Du kan jo altid søge ind næste år,” er hvad de siger. Men der er noget særligt over den danske sommer; den er mere skelsættende end alle andre årstider.

 

Når solen engang viser sig, vil alle københavnerne strømme ud af deres lejligheder og ned i byens grønne områder for at nyde den korte danske sommer. Tre måneder hvor dagene, og deres potentiale, er større end resten af året. Det er fantastisk, så meget mere man føler kan lade sig gøre med kun nogle ekstra timers dagslys.

 

I stedet for at at blive hjemme og lade sig blive suget ned i sofaen, tager man i parken med sine venner, drikker nogle kolde, og nyder solen i fællesskab.

 

Uanset hvor meget man føler, at man er ældet over vinteren, er det som om, det hele forsvinder, når sommeren vender tilbage.

 

Her på La Bachina kommer folk for at ligge og slikke sol på bådebroen udenfor det gamle skibsskur. De springer i vandet fra molen og lægger sig på deres medbragte håndklæder, mens de lader solen tørre dem og snakker om, hvad der skal ske efter sommeren.

Studiestart, nyt semester, nye forhold, hvad skal fremtiden dog bringe?

 

For mange er det, som om sommeren repræsenterer et nyt kapitel i højere grad end nytår. Det er, som om man dér ser tilbage på et år og hvad man har nået, og opnået, mens man om sommeren ser fremad og undrer sig over, hvad der skal ske.

 

Et køligt glas naturvin er som en solstråle, der slipper gennem skydækket, og i et par minutter giver man slip på sine bekymringer og nyder bare udsigten fra, hvor man sidder.

 

Ingen problemer er så store, at de ikke bliver en smule mindre, når de bliver skyllet ned med et godt glas vin. Og selvfølgelig kan man søge ind igen næste år. Det er sommer igen næste år, og tiden står ikke stille indtil da, så hvem ved hvad der kan ske.

 

God sommer fra VINKs madredaktion!

 

Læs de øvrige sommerskriv fra årets sommerføjeton fra VINKs madredaktion

Min grønne sommer i København

Picnicen der trak ud

De bedste billige rosévine to-go i mit sommerskønne København

Madglad 22 årig knægt, der modvilligt falder under betegnelsen "foodie". Holder primært til på Nørrebro, men kan lokkes udenfor, hvis der er michelinstjerner nok. Arbejder til daglig som café-medarbejder/barista på kaffebar i indre by. Spiller desuden fed spade i det danske undergrundsband "Lød"