Nørrebros spirende lokalgade

FOTOREPORTAGE: På Griffenfeldsgade sker der ting og sager disse dage. Små, nye initiativer dukker op bag butiksruderne og skaber en fin kontrast til de allerede-eksisterende afrikanske specialbutikker, som har præget gadens personlighed i mange år.

Københavns Kommune planlægger, at flere initiativer kommer til i nær fremtid foruden dem, der er kommet til i de seneste par uger.

 

Nede ad gaden har to fætre blandt andet skabt en ny, hyggelig koncept-bar under navnet Fætter Fætter, hvor hovedmenuen står på byens bedste gourmettoasts i et stilet miljø med specialdesignede møbler.

 

Lige fra jeg træder ind af døren, føler jeg mig budt velkommen af de to fætre, som sætter en dyd i at skabe en hyggelig atmosfære, og som tager tingene, som de kommer.

 

I fællesskab med Fætter Fætter er der ved siden af åbnet endnu et nyt sted på denne gade; en kreativ, frisk bar-kiosk med øl og vin til lækre og budgetvenlige priser. Depanneur står der med røde bogstaver på de store glasvinduer. Her er der god service, og med alt fra havregryn, slik, toiletpapir og kondomer (og sågar deres egen kaffe til 50 kroner!) til salg giver det flash back til datidens lokale købmandsforretning.

 

Lokal er lige netop nøgleordet for disse to barer, for de ønsker nemlig at gøre en forskel i lokalsamfundet. De to steder er ikke bare naboer, men hænger sammen i sådan en grad, at man kan gå fra den ene til den anden uden at gå udendørs. Dét har jeg gjort; derfor hænger min fotoserie af de små initiativer sammen på denne måde.

Tilsammen har de to steder skabt ét fantastisk sted at hænge ud om aftenen.

 

 

Anbefalet! /Cory

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hvad: Fætter Fætter Depanneur
Hvor: 
Griffendelsgade 17, 2200 Nørrebro
Hvornår: Fætter Fætter har åbent tirs-lør 11-23 og søn 11-20. Mandag har de lukket. Depanneur har åbent hver dag 8-23.
Portemonnæ: En toast koster fra 30 kroner hos fætrene. Et glas vin 40 kroner. Hos Depanneur kan du ‘bottomsless’ kaffe for 30 kroner samt magasiner, havregryn, vin og tobak – og alt muligt andet – for en rimelig sum penge.