Byens bedste boghandlere: Møllegades Boghandel

Møllegades Boghandel
Ét stk. flot forfatterdekoreret boghandlervindue // Foto: Nynne Thykier

Kan du ikke finde den dér digtsamling, du har læst om på en niche-bogblog for nylig, eller vil du gerne have fingrene i et tidsskrift med nye skandinaviske forfatterspirer? Så er det i Møllegades Boghandel, du skal kigge.

I Møllegade 8A ligger en lille oase for litteraturnørdede læseheste. Møllegades Boghandel har en hyggelig og hjemlig atmosfære og byder på bøger af forfattere, du kender og en del, du med garanti ikke kender. Du kan finde både klassikere og det nyeste skud på stammen, og det lader sig gøre, fordi boghandlen er drevet af frivillige, som selv bestemmer, hvad der skal sælges i butikken – her er lidt af det hele!

Møllegades Boghandel
Boghandlens bløde, røde sofa, hvor du er velkommen til et hvil med et stykke litteratur i hånden // Foto: Anna T. Huynh

Ifølge Ejner Koefoed, bestyrelsesformand- og frivillig i boghandlen, er det netop frivilligheden, som gør boghandlen til noget særligt: ”I og med, at ingen skal have løn, er der ganske lave omkostninger ved at drive boghandlen, og vi er dermed ikke tvunget til at sælge mange bøger for at overleve. Det betyder, at vi kan vælge og vrage blandt udgivelser uafhængigt af kommercielle succeser og bestsellere.”

Møllegades Boghandel har fokus på ny nordisk litteratur, mindre forlag og selvstændige udgivelser, såvel som oversatte værker fra verdenslitteraturen. Derudover afholder boghandlen ofte arrangementer lige fra kritiker-saloner over oplæsninger, forlagsmandage, seminarer til politisk-filosofiske læseklubber. Ejner forklarer, at det særligt er mødet mellem læseren og litteraturen, som vægtes højt i boghandlen frem for selve bogsalget: ”Mere end som en forretning, betragter vi os selv som et sted, hvor samtalen om litteraturen og alt det, den gør ved mennesker, er mulig og værdsat. Det er den følelse, vi ønsker at give vores gæster, både når de køber bøger, men også når de kommer til arrangementer.”

Møllegades Boghandel
Al den litteratur dit hjerte kan begære – fra gulv til loft // Foto: Anna T. Huynh

Især én væg i Møllegadebiksen skiller sig ud fra dem, man finder i andre af Københavns boghandlere. Den er nemlig tilegnet de små forlag, som de frivillige med kyndig og kærlig hånd har udvalgt til boghandlen. ”Vi er meget opsatte på at skabe opmærksomhed omkring de små forlag, da det er her, vi finder at litteraturen for alvor blomstrer,” fortæller Ejner Koefoed.

Boghandlens frivillige er altid klar til at hjælpe dit bogkøb på vej //Foto: Anna T. Huynh

At stedet er drevet af ordelskende ildsjæle mærkes, når man går rundt og snuser mellem bogryggene. Man fornemmer, at det er okay at tage sig tid, og der bliver ligeledes taget sig tid til dig, hvis du har spørgsmål eller bare gerne vil dele din begejstring over en bestemt bog. For som Ejner Koefoed siger, er ”det en stor og sjov del af det at være boghandler at vejlede folk i, hvad de skal læse.” Skulle du stå og mangle en bestemt titel, er det også muligt at bestille bøger hjem, hvis du har et særligt ønske.

Møllegade er værd at slå et smut forbi, når du har brug for dit bogfix. Og du skal ikke skamme dig over at komme flere gange om ugen, for her er du blandt ligesindede, og de bliver glade for at se dig.

LÆS OM VORES NÆSTE UDVALGTE BOGHANDEL HÉR

Inkarneret københavner med en forkærlighed for Nørrebro fra det sorteste slum til den trendyste hipstercafé. Passioneret omkring mennesker og ord.