Længe var jeg bange

 

Længe var jeg bange

 

for at visse ting

 

ville ligne

 

hinanden

 

være ens

 

Mine sko

 

og andres

 

min jernvilje

 

min mors jernvilje

 

Er der et lig i

 

ligheden

 

Jeg indfører

 

forandringer

 

jeg lægger mig ren

 

i den urene seng

 

håret drivende

 

i stedet for

 

at lægge mig ren

 

i den rene seng

 

håret drivende

 

attachment-1_christian_endeligt_digt

 

 Om teksten

Digtet skrev jeg i juli måned, mens jeg var i sommerhus. Jeg var lige kommet ind på Forfatterskolen og var taget til Asserbo for at skrive. Der var dådyr i baghaven tidligt på aftenen, som jeg først troede var store hunde, og ellers en masse ting i huset, jeg pludselig syntes havde en kraftig tilstedeværelse. Jeg skrev flere lange digte om støvet og køleskabet og køjesengene, og hvordan huset knirkede om aftenen. Jeg var på det tidspunkt, og vel stadigvæk, optaget af, hvordan verden bevæger sig i ligheder og forskelle. Men det tror jeg ikke, jeg tænkte over, mens jeg skrev. Flere af mine digte opstår på den måde i en længere strøm og bliver siden skåret derfra. Andre kommer mere som noter. Digtet er vel ret fortællende anekdotisk, og sidenhen bliver det mere rytmisk. Digtet er en del af en længere slags suite.

 

//Nanna Storr-Hansen, digter ved VINK LIVE #1 i Rubæks Boghandel. Hun er udgivet i kunst- og lyriktidsskriftet Hvedekorn og går i øjeblikket på Forfatterskolen.

 

//Fotograf Christian Ravn Brems

* I oktober læste tre digtere op af deres digtsamlinger til vores første VINK LIVE-arrangement. Nanna Storr-Hansen, Eva Obelitz Rode og Joachim Aa. Sørensen har hver dedikeret et digt specielt til VINK, som vores fotografer har fortolket. Tryk ind og giv dig hen!