Bæredygtig boglancering

‘Behind the Green Door, A Critical Look at Sustainable Architecture through 600 Objects’ er et kritisk portræt af den aktuelle grønne bølge i arkitekturen. Bogen omhandler de konsekvenser og paradokser, som opstår i vores stræben efter bæredygtighed.

Sådan beskrives den nye bog af den belgiske kuratorgruppe Rotor, som er aktuelle med udstillingen af samme navn. Rotor er et “designkollektiv” af diverse baggrunde og meninger, med både en bioingenør og historier på holdet. Over de sidste par år har gruppen haft gennembrud med deres unikke perspektiver om etablerede arkitekturkoncepter i form af udstillinger.

 

Hvad betyder det egentligt at være “bæredygtig”? Rotor forsøger at sætte hoved og hale på et udtryk, der ofte bliver kastet rundt. Et udtryk, de selv kalder “en midlertidlig sandhed,” og som ikke altid er til at stole på. I denne kontekst fremhæver udstillingen og bogen de mange paradokser som opstår, når man bruger ordet “bæredygtigt”. Det kunne for eksempel være økologiske grøntsager, som er dyrket på en skovryddet junglemark eller en soldreven græsslåmaskine.

 

Udstillingen er baseret på 600 nøje udvalgte objekter fra verden over. Gode, dårlige og vanvittige eksempler af bæredygtighed inden for arkitektur og den urbane byplanlægning gennem de sidste 30 år. De mange genstande er indsamlet fra arkitektkontorer, virksomheder og miljøorganisationer. Bogen ‘Behind the Green Door’ er en kollektion af fordybelse og humoristisk underen over disse genstande. Samtidig sætter værket spørgsmålstegn ved, hvilken rolle bæredygtighed og grønne løsninger har spillet og skal spille i fremtiden inden for arkitekturens verden.

Bogen bliver lanceret i DAC på onsdag fra 19-21. Lanceringen ledsages af et foredrag og en debat med Rotorgruppen. Arrangementet er gratis, men men jeg vil anbefale, at du tilmelder dig på forhånd. Du kan se detaljer og tilmelde dig boglanceringen her.

 

oekofly

//Foto: Boeri Architetti, Bosco Verticale, © Marco Garofalo

 

Bæredygtig middag

Hvis du vil have den komplette oplevelse, byder DAC også på en bæredygtig middag før arrangementet. Så kan du nyde debatten med god samvittighed og en fyldt mave. Det koster 150 kroner og skal bestilles sammen med tilmelding.

Uanset hvad, vil jeg anbefale at komme i god tid og nyde udstillingerne og en god kop kaffe i DAC’s café – fra glaskuplen er der en fantastiske udsigt over kanalen. Efterfølgende kan du bruge (mindst) en halv time på at browse deres butik efter den perfekte intellektuelle gave. Hvis du (ligesom jeg) elsker smukke kaffeborde, bøger og mærkelige designernips, så vil du virkelig nørde ud over deres imponerende samling.

 

Jeg har selv overrasket mange med gaver derfra i form af ‘Ai Wei Wei’-bøger og fine uroer.

København blev i december 2013 kåret som Europas Grønne Hovedstad og Dansk Arkitektur Center har i forbindelse med kåringen stillet sig forrest i at fremhæve, hvad der gør byen fortjent til denne titel.

Derfor vil vi her på VINKkbh støtte den grønne samfundsudvikling ved at deltage i de mange udstillinger, debatter og foredrag omkring bæredygtighed, som DAC byder på igennem året. Vi håber på at du, kære læser vil ledsage os (stay tuned for flere arrangementer i DAC!)

 

Hvad: ‘Behind the Green Door, A Critical Look at Sustainable Architecture through 600 Objects’. Gratis event (tilmelding anbefalet).

Hvor: Dansk Arkitektur Center, Strandgade 27B, 1401 København K (Christianshavn).

Hvornår: På onsdag 23. april, kl. 19-21 (den bæredygtige middag bliver serveret fra 17.30-19). Udstillingen vises indtil 25. maj.

 

//Forsidefoto: Marte Garmann