Valby Idrætspark

rasmus-stochflet-nielsen-valbys-idraetspark

VALBYS IDRÆTSPARK //Foto: Rasmus Stochflet Nielsen

 

Først og fremmest skal vi lige have slået fast, at Valby Idrætspark bestemt ikke ligger i Valby, men i Sydhavn. Jeg selv voksede op på den forkerte side af Sjælør Station til at være en sydhavner og bliver derfor ikke fornærmet, hvis du siger andet, men når du møder en ægte sydhavner, er det en god ting at have styr på. Frem er Sydhavn, og for mig at se, får du den absolut bedste Sydhavnsoplevelse, i hvert fald som udefrakommende, her på Valby Idrætspark.

Modsat de ægte Frem-fans, der troligt møder op til hver hjemmekamp og sikrer et uhørt højt tilskuertalt for en 2. divisionsklub, må jeg indrømme, at der går længe imellem, jeg får slæbt min dovne krop hele vejen fra Nørrebro til Valby Idrætspark. Det skal helst også være godt vejr. Sådan sol, shorts og sommer. Men det eneste jeg fortryder, når jeg så endelig står her, er, at der er gået så lang tid siden sidst.

I dag er vejret fantastisk, og Frem spiller hjemme mod HIK. Jeg står badet i solskin med min kammerat ved min side og en 5-pack af fadøl mellem os. Der er intet bedre sted at få en lille skøn eftermiddagsbrandert på end her. Vi ser lidt fodbold og snakker om løst og fast. Hvis det sker, at man bliver lidt mere optaget af sin samtale end kampen, gør det ikke noget. Det er ikke på grund af den fodboldmæssige kvalitet, jeg vil anbefale dig at komme.

Jeg tøffer ud for at komme af med lidt af øllene igen og har ved pissoiret en kort og hyggelig samtale med en ældre herre, jeg mener at have snakket med på en af bydelens bodegaer engang. Ude hos min ven igen foreslår jeg, om vi ikke skal rykke bag om målet. Her holder Paulis Rødder til. Med min gamle gymnasieven Mikkel på trommen sørger fangruppen for liv og meget glade dage 90 minutter igennem med et imponerende arsenal af slagsange og sjove tilråb. Her står vi 20 minutter, før vi beslutter, at det er tid til en stadionplatte. En helt igennem fremragende grillpølse med alt dertilhørende. De fås altså ikke bedre end her.

Mæt, småfulde og glade forlader vi stadion, efter dommeren har fløjtet af, og jeg lover mig selv at gøre det noget oftere.

Hvor: Julius Andersens Vej 1, 2450 København SV.

Hvornår: Følg med I kamp programmet der er linket nedenunder (som Website). Oftest falder hjemmekampene på en lørdag,

Hvorfor: Tag en ven under armen og tilbring en eftermiddag i glade omgivelser. Drik nogle kolde øl og slå et smut forbi de frivillige bag grillen. Her er plads til både højlydt sang og hyggesnak.

Mønt: 70 kr.