Prolog Coffee Bar

prolog-Coffee-Bar-kim-jaspar

//Foto: Kim Jaspar

 

Kære Prolog Coffee Bar

Da jeg første gang låste mine øjne fast på din himmelske affagato med kaffe-tabasco og sprød anissmåkage ved Kødbyens Mad og Marked, var det kærlighed ved første blik. Du var en ener. Jeg talte længe med dine baristaer om vores fælles kaffepassion og jeg lovede at jeg nok skulle komme forbi til en kop kaffe i den nærmeste fremtid.

På en blæsende eftermiddag i juli fyldt med sommerfugle i maven gik jeg ind bag den blå dør på Høkerboderne 16 i Kødbyen for at se dig igen. Hold kæft du så godt ud!

Da jeg trådte indenfor i dit sparsomme, men hyggelige butikslokale blev jeg straks kastet tilbage til en varm sommerdag i 2014, hvor jeg sad og nød en cappuccino  på en af mine yndlings kaffebarer i Berlin, Bonanza Coffee Heroes. Du var lige præcis samme miks af kvalitet og coolness blandet med det helt rette strejf af hygge. Tænk at jeg har fundet et lille hjørne af mit elskede Berlin lige her København – I det øjeblik vidste jeg straks at det skulle være os to!

Din ene væg er beklædt med træplader i forskellige blå nuancer, hvor små udstillingshylder er fyldt med smukke magasiner – alt fra Oak, Fantastic Man og The Gentlewoman. Du har virkelig god smag! Indenfor er siddepladserne få, men nøje kurateret: der er både plads til den enlige svale, der foretrækker at indtage sin kaffe solo og snakkehovederne kan snuppe vinduespladsen, hvor menneskekiggeriet er topoptimalt. Når solen slår et smut forbi dit vindue vrimler det med blå plastiktaburetter udenfor – man kommer ligesom hinanden ved på en anden måde, når man sidder på taburetter, og det hele bliver lidt mere afslappet. Du går virkelig op i, at andre har det rart i dit selskab, og det var virkelig svært at forlade dig, da vores kaffedate sluttede.

På dit menukort har du alt hvad en kaffe- aficionado kunne drømme om. Der er de klassiske kaffer som latté, cappucino, espresso og americano, men tillader man øjnene at glide længere ned, ser man interessante og mere eksperimenterende madanretninger som eksempelvis avokado serveret på hjemmebagt knækbrød med tabasco lavet på gran. Og har man en sød tand, kan man grille sine egne skumfiduser! Du kan godt lide at eksperimentere med det velkendte, og det er sgu charmerende!

Du  kerer dig også om dine råvarer og vælger kun det bedste til dine gæster. Bønnerne i kaffen udvælger du nøje, og du rister selv kaffeblandingerne. Det er vigtigt for dig, at dine gæster mærker kærligheden til kaffen i hver eneste kop.

Jeg kan dog ligeså godt sige det med det samme. Jeg bliver aldrig kaffebarmonogam. Du er ikke den eneste, jeg drikker kaffe hos, for det bliver gerne til mange kopper om ugen. Jeg bruger dog gerne tid på at besøge dig, selvom det kræver en større omvej, for du laver altså en uovertruffen cappuccino.  

Jeg håber vi kan blive ved med at ses, for jeg synes, at du er helt vidunderlig ❤️

Kh
Stine Ella

Hvor: Høkerboderne 16, 1712 København

Hvornår: Mandag til fredag 08.00-18.00 Lørdag til søndag 09.00-18.00

Hvorfor: En kaffebar du falder pladask for!

Mønt: 20-40kr.