ØEN

oeen-karin-skaarup

ØEN // Foto: Karin Skaarup

 

Øen er for mig det sted, hvor jeg udefra troede, at det var offentlige toiletter, men i stedet viste der sig at være en elektronisk koncert i gang med en for mig ukendt kunstner. Øen er for mig det sted, hvor der blev solgt dåseøl fra en lille disk i hjørnet. Øen er for mig det sted, hvor der hænger planter ned fra vægge og lofter. Og det er der, hvor folk ikke bliver sure over at blive skubbet lidt til, fordi det er præmissen for stedet. Det er stedet, hvor jeg tilfældigt mødte en gammel, men kær ven, og hvor min veninde mødte sine studieveninder. Det er stedet, hvor jakkerne blev smidt i hjørnet med en viden om, at det gør dem beskidte, men folk vil bare hellere danse end være fornuftige. Øen er der, hvor jeg ude foran med en øl i den ene hånd og en cigaret i den anden hilser på den fyr, der åbenbart har begyndt det projekt, der hedder Øen efter i mange år at have tigget Københavns Kommune om at lave et projekt i den lille hytte, der kun blev brugt som lager for den kjolebutik, der ligger på den anden side af Mimersgade.

Øen er for mig det sted, jeg vendte tilbage til sidste uge. Øen er helt forandret. Øen er gået fra at være et gråbrunt, overset frø, der ved at blive sået og kultiveret bag Nørrebrohallen nu er bønnestagen ind i et magisk rige, hvor alt er overdådigt og flot med plantekasser, borde, bænke og i dagens anledning en food truck og drinkscykler. Øen er der, hvor jeg drak min allerførste vermouth og lyttede til Pladevennerne, mens solen gik ned over Nørrebro.

/Malene Enø

Kulturentusiasten, der elsker at formidle, dele og skabe kultur i København. Daglig leder på VINK er min primære funktion, men ideudvikling, research og skriblerier lurer altid i skuffen.