McKluuds

mckluuds

MCKLUUDS

 

Håndtaget på den bastante trædør åbnes op, og en massiv tæppebombning af røg tager form. Røg der er suget, pustet gennem de sidste mange årtier svier en i øjnene som en uvirkelig velkomst, hvor man næsten kniber sine øjenlåg ud. Jeg er på Vesterbros westernfrække bodega McKluuds, der ligger som en af Istedgades sidste overlevende ølsaloner.

Interiøret stemmer i. Røgen stemmer ud. Gæster stepler ind i massevis, når torsdag, fredag og lørdags fyraftensbajerne skal slynges ned i et sædvanligt tempo. Det er en tidsløs bodegaoase midt i Istedgades café-forvandling med fortove så brede som gågader. Det er en museumsgenstand, der værdiges et blik midt i espressotidsalderens stressklinikker.

En bodega hvor Arnbitter og Dr. Nielsen drikkes som et medicinært kosttilskud, hvor halleluja-tøserne og Vesterbros cowboydere ser hinanden an over en flaske Odense Classic til en snak om absolut ingenting.

Og hvis du bevæger dig ned igennem de utallige røgmaskiner, der sidder overalt i træbåse eller står lænet med en arm på bardisken, så når du til McKluuds indre hjerte, dets hellige wat og pumpende organ: billardbordet. Et bord, der allerede nu har overskredet enhver pensionsalder, et artefakt fra arbejderbydelens storhedstid med toilet i gården og kul og koks i varmeovnen – men et bord, der vinder på en unægtelig charme ved at være hullet, skævt og klattet til af usvigeligt mange bajere, der alle har nydt godt af det grønne billardtæppes rensende effekter.

Og er du nået derind, uden at bordet allerede er optaget af en flok ivrige køl-entusiaster (chancerne er dårlige), så har du smidt en billet ind på en kanon aften i selskab med røg, øl, tavlekridt, skomager, højlydte seancer og et møde med håbefulde Knuuds gæster, der snupper din køl og dine udkårne, så snart du tager et kig i flasken eller smutter mønter i Vesterbros bedste DJ: jukeboxen.

Tag din date i hånden, en smøg i munden og smut ned på McKluuds hjørne på Istedgade.

// Mads Thunestvedt

Hvor: Istedgade 126, 1650 København V

Hvornår: Alle ugens dage kl. 14-02