Loppen

// Anna Huynh

// Anna Huynh

 

 

Loppen er nok det eneste spillested i byen, hvor trappen ude foran indgangen er et mere tætpakket tilholdssted end baren. Her på trappen må der nemlig ryges, eller det bliver der i hvert fald. Folk står i grupperinger og snakker og udsender en hyggelig vibe, der giver associationer til det at hænge ud i køkkenet til en privatfest. Efter du har kæmpet dig igennem røgskyen af forskellig karat, det er jo på Christiania vi befinder os, kan man åbne den mørke dør og træde ind i det altid halvdunkle rum. Det er den helt perfekte dunkelhed, der giver dig lyst til at snuppe en øl i baren og vente forventningsfuldt på koncertens begyndelse.

 

Der er aldrig (eller i værste fald meget sjældent) så mange mennesker, at du ikke kan vende din opmærksomhed fra scenen til baren, hvis nu du skulle få brug for noget læskende under koncerten. Den samme overskuelighed gør sig gældende, hvis man som resultat af dette skulle få brug for at frekventere toilettet undervejs. Har du en blære med dårlig rummelighed, som jeg, så kender du til det besvær, samt antallet af verbale og kropslige undskyldninger man skal igennem, for at besøge et spillesteds toilet imens musikken spiller. Her kan du roligt runde baren, også efter dit toiletbesøg, for at hente endnu øl med den gule loppe på, eller hvilken slags drikkevare du nu er til, uden frygt for endnu et besværligt toiletbesøg. Loppen er ikke stedet hvor du kan dyrke dine øl/drinks-feinsmecker-tendenser, men barudvalget opfylder alle minimumskrav, og så er det heller ikke i nærheden af at være så ruinerende en oplevelse som i eksempelvis Vega, hvor man ofte må nøjes med at drikke en enkelt overbetalt fadøl.

 

Diversiteten i hvilken slags kunstnere, der fylder stedets koncertkalender, er også noget af det, der gør Loppen til et anbefalelsesværdigt sted. Personligt har jeg oplevet alt fra politisk hiphop til reggae og til nogle sære franskmænd i glitterkostumer, der spillede noget voldsomt og messende psykedelisk rock. Her kan man danse vildt, nikke med hovedet på hiphop- eller rockmaner eller hvilke bevægelser musikken nu opfordrer ens krop til. Billetpriserne er samtidig sjældent så høje, at du bliver nød til at overveje om du virkeligt er indstillet på at leve af tun og pasta resten af måneden, før du køber en billet.

 

Der findes mange fremragende koncertsteder i København, og flere af disse steder overstråler også Loppen på forskellige parametre. Men få steder giver dig mulighed for at opleve så meget forskellig musik i så afslappede omgivelser og uden, at du som ung studerende behøver at føle dig alt for fattig.

 

 

Hvor: Loppen, Christiania Sydområdet 4B, 1. sal

Hvornår: 3, 4 af ugens dage spiller musikken. Tjek programmet her:
http://loppen.dk/kalender

Portemonnæ: Varierer et sted mellem 50-250 kr. alt efter kunstner. Tjek ovenstående link.

Hvorfor: Fordi det er hyggeligt, og du kan høre god musik!

En journaliststuderende musiknørd med en forvirrende og bredt omfavnende musiksmag. Vi snakker et spektrum fra vred hiphop til Arcade Fire og videre til Kate Bush. Forsøger via sit virke her på VINK at afdække musikken i København i alle dens afskygninger og former.