Kaffebaren På Amager

kaffebaren-paa-amager-nynne-thykier

KAFFEBAREN PÅ AMAGER //Foto: Nynne Thykier

 

Det er strengt på tide, at vi på VINK kaster noget kærlighed efter Amager. Øen hvor jeg har boet i snart halvandet år, hvor jeg har min daglige gang, men som jeg alligevel ofte forlader, når jeg skal finde varmen ved en cappuccino. Det skal være slut nu! Især fordi jeg har tabt mit cafehjerte på Æblestien, hvor Kaffebaren På Amager regerer i Kongedybet. 

Jeg sidder i en hvid sofa i et kælderrum kun oplyst af et rødt lysstofrør fra rummets ene hjørne. Rummet er perfekt til intimkoncerter, ferniseringer og kælderfester, og jeg kan forestille mig, at alt ville være muligt her. For selvom jeg sidder på Kaffebaren På Amager og skåler i ugens bedste  cappuccino,  er det nemt at forestille sig stedets mange andre potentialer. For Kaffebaren På Amager kan meget mere end ”bare” at lave kaffe.

Det opdager man, så snart man træder ind af døren i cafeen, som ligger i Amagers hyggeligste område omkring Kongedybet. Meget af interiøret er hjemmebygget, og eftersigende stammer flere af bordene fra ejerens morfars kolonihavehus. På en hylde over baren er en bogreol fyldt med bøger, og væggene er prydet med ny og spændende fotokunst fra dette års Copenhagen Photofestival. Ligesom billederne kan købes i Kaffebaren, kan man også købe noget af den musik, der spilles i højtalerne. I den lavloftede kælder er nemlig et mindre vinyludsalg med flere kunstnere fra den københavnske musikalske niche.

Masser af Ø´er og Afrikas Stjerne

Det er ikke kun i lyd og billeder, at Kaffebaren På Amager er at foretrække. Både i kaffesmag og kageudvalg er stedet dit besøg værd. En lille cappuccino koster 26 kroner, og de hjemmelavede kager og desserter omtrent det samme. På diskens menukort står der røde Ø´er ud fra de fleste af udbuddene på det lille menukort, og osteklokken gemmer på flere specialoste, som ville klæde ethvert hjemmebag. Denne sene eftermiddag er der blåbærcheesecake og æblekage tilbage. Men det er en god ide at holde sig ajour på cafeens Facebookside, for kagemenuen skifter, alt efter hvad køkkenet finder på.

Tilbage i kælderen sidder jeg med min kæreste og taler om forestående sammenflytningsplaner. Der sidder andre omkring os, men Kaffebaren På Amager er bestemt et sted, hvor man uforstyrret kan tale sammen og får lyst til at tale sammen!  Hvad enten det er med veninder eller kærester. Eller med sin læsemakker for den sags skyld, for der er wifi og studiero til det. På vej op igen opdager jeg en bunke brætspil, heriblandt Bezzerwizzer og Afrikas Stjerne, og jeg smiler nostalgisk. Det kan man også nyde her.

Hvor: Æblestien 2, 2300 København S.

Hvornår: Åbningstiderne hedder 08.00-19.00 mandag til fredag og 08.00-18.00 lørdag søndag.

Hvorfor: Hvad end du i dag er brætspiller, litteraturnyder, avislæser, sladretante, vinylnørd, hardcore studerende eller kaffeentusiast, så er der plads til dig på Kaffebaren På Amager.

Mønt: Rimelige priser, men dog svært at se menukortet inde på både Facebooksiden eller i cafeen. Hør dig frem derinde, de er søde og du vil sikkert blive økonomisk positivt overrasket.