Ismageriet

ismageriet-marie-ravn

ISMAGERIET //Foto: Marie Ravn

 

Hvis du fortsætter ud af Amagerfælledvej og Røde Mellemvej, kommer du til Kongelundsvej. Blandt parcelhuse og kolonihaver ligger Amagers – og måske Københavns – mest personlige isbiks, Ismageriet.

Her kan du tage plads udenfor ved hyggelige bænke forskanset af et lille stakit, eller du kan sætte dig indenfor i den drivhuslignende udestue, hvor minder fra ens bedsteforældres residens kan indfinde sig. Klinkerne, fliserne og interiøret flyder smukt sammen igennem det pastelgrønne, beige og hasselnøddebrune farvevalg. Samme farvekombination er også at finde på servitricernes outfit, hvor skarpe snit, brede kraver og dertilhørende tjenerhatte afspejler en tydelig inspiration fra 50erne og 60ernes tøjstil.

Med hensyn til selve isen kan undertegnede uden nogen videre nørdet ekspertise fortælle, at smagen er, som den skal være. Udvalget spænder fra Nutella med Kiks til Havtornssorbet. Kuglerne er i den store ende af skalaen, og tre styks i en vaffel mætter mere end rigeligt. To kugler er nok det mere mondæne valg.

For ikke at blive indsuget komplet i en 1950er-tidslomme trækker du dit bestillingsnummer fra en elektronisk stander, som printer dit nummer til en tone med lyriske referencer til 70erne og 80ernes arkadedominerende ostespiser, Pacman.

// Christian Martinus Nielsen

Hvor: Kongelundsvej 116, 2300 København S

Hvornår: Åben alle dage fra kl. 11 til kl. 22. Lørdage åbnes der allerede kl. 10.

Mønt: 1 kugle 23kr. 2 kugler 32 kr. 3 kugler 41 kr. 4 kugler 50 kr.