Det Ny Scala

det-ny-scala-oliver-holm

DET NY SCALA //Foto: Oliver Holm

 

Ravnsborggade blomstrer som aldrig før og med til at gøre gaden til en af mine yndlingssteder på Nørrebro er baren Det Ny Scala.

Alt afhængig af alder eller udvidet kendskab til Nørrebros brune bodegaer støder jeg som regel på to forskellige barminder, når jeg spørger mine kammerater, om vi skal ta’ en bajer på Scala. Nogle husker Scala som den superbrune rygerbule, hvor ejerne Arne og Irene har langet håndbajere over disken siden 1974. Resten, og majoriteten, husker Scala, for hvad det er i dag – nemlig Det Ny Scala. Et smart, men ikke for smart, sted hvor smøgerne ryges ude foran, men bajerne stadig er billige indenfor.

Siden 2014 har Scala heddet Det Ny Scala, og selvom de røgtunge, gule gardiner er skiftet ud med studerende i skovmandsskjorter, der nyder en eftermiddagsøl i vindueskarmen, er der stadig bodegacharme at finde på baren i Ravnsborggade. Brune træmøbler, håndbajere til en 20’er og parisertoasts til når du bliver sulten. For hvem gider skride fra en god aften, bare fordi sulten melder sig? Har du kun mønter tilbage i lommen, kan du nøjes med en pose af slagterens flæskesvær til at stille sulten med lidt salt.

Men det fedeste på Det Ny Scala er, at der er plads til at lege. Hent et spil terninger i baren og tæv dine venner i Meyer. Kan du, som undertegnede, ikke finde ud af det, så kan du altid leje DJ som i gamle dage med barens Jukebox. Vil du egentlig helst bare underholdes, uden at gøre noget for det selv, så duk op på Scala, når de viser en vigtig eller ligegyldig landskamp – hyggen er den samme. Underholdningen er også ganske gratis når manden med ukulelen kommer forbi. En vaskeægte ravnsborgenser (!) er han, manden med ukulelen. I ny og næ sidder han med en cigaret i mundvigen foran baren med det lille afrikanske instrument under armen. Og han inviteres altid indenfor af Scalas søde bartendere til at give et nummer eller to i bytte for en bajer. Det synes både manden selv og gæsterne på matriklen er en fin deal.

Vi ses til en bajer og det ny bodegaliv på Det Ny Scala snart.

/Stefani

Hvor: Ravnsborggade 8 2200 København N

Hvornår: Mandag til onsdag 11.00 til 00.00 Torsdag til lørdag 11.00 til 01.00 Søndag lukket.

Hvorfor: Billigt, brunt og bare pissehyggeligt.

Mønt: Håndbajere fra 20 kroner.