Cykelslangen

cykelslangen-nynne-thykier

CYKELSLANGEN //Foto: Nynne Thykier

 

Der snor sig en orange slange i København, men bare rolig, det er ikke en levende slange. Det er blot en cykelbro, som har fået sit navn og sin form efter en slange. Når jeg cykler på Cykelslangen, får jeg vind i håret og et sus i maven. Jeg bliver forelsket i slangen, det er en absurd følelse! Hvordan kan et objekt gøre mig så glad i maven?

Nu skal jeg fortælle dig om Cykelslangen, som begynder ved Fisketorvet og ender ved Havnebadet/Bryggebroen. Det er en sand fornøjelse at cykle denne strækning, som er legende, orangefarvet og slynget.

Du bør cykle en tur på denne lange bro, der med sit slyngede forløb er en interessant oplevelse i området omkring Fisketorvet, Sydhavnen og Islands Brygge. Cykelslangen er forholdsvis trang og kun forbeholdt cyklister, men det glemmer mange gående. Så husk at du ikke må gå på Cykelslangen, ellers bliver cyklisterne irriteret på dig. Vidste du, at omkring 12.500 cyklister krydser cykelbroen dagligt!

Når du cykler på slangen, får du en fornemmelse af, at du bevæger dig hurtigt og effektivt. Samtidig kan du nyde udsigten og samspillet mellem de flotte arkitektoniske bygninger og vandet. Du cykler cirka 6-7 meter over vandoverfladen på en 230 meters rampe. Den giver et sus i maven!

Hele vejen har en stærk, orange farve, som skaber et anderledes forløb. Om natten er broen oplyst af indbyggede lamper, så du kan færdes trygt og sikkert. Cykelslangen lyser op som et visuelt element i natten. Det er kunstværk, som skaber kontrast til Vesterbros barske udseende.

Du bør stoppe op ved Fisketorvets kajområde og beundre det her bygningsværk. Broen er udført i stål, hvilket giver den et elegant og slankt udtryk. Den er tegnet af Dissing+Weitling Architects, som også har tegnet Bryggebroen, som fører dig videre over til Islands Brygge. Hvis jeg var arkitekten bag dette bygningsværk, så ville jeg være pavestolt!

Den er i sandhed et arkitektonisk kunstværk, som også har vakt opsigt uden for Danmarks grænser. Æstetikken omkring Cykelslangen har gjort, at den har vundet utallige arkitektpriser, hvilket jeg godt forstår! Jeg elsker at cykle, og Cykelslangen er et fantastisk eksempel på, at København er verdens bedste cykelby! Jeg er så glad for min cykel OG Cykelslangen. Jeg giver cykelbroen 5 store stjerner. Hvor mange stjerner giver du den?

/Frederikke Wulff

Hvor: Cykelslangen ved Fisketorvet

Hvornår: 24/7

Hvorfor: Fordi Cykelslangen giver sus i maven!