Creative Space

Foto: Karin Skaarup

Creative Space efter mørkets frembrud. // Foto: Karin Skaarup


Hos Creative Space kan du male på keramik! Du vælger
imellem 170 forskellige slags, som du dekorerer med butikkens mange farver og metoder. Du kan besøge butikken en mørk hverdagsaften med dine studieveninder eller en af de fire søndage i advent, hvor julegaverne bliver klaret på hyggeligste manér! Det er afstressende, caffe latte-venligt og lige til at smide på Instagram!


Vi mødtes i Creative Space på Gammel Kongevej. Det var en blæsende lørdag formiddag, hvor den nyklippede lange page, de røde og brune efterårsblade og halstørklæderne boltrede sig, som havde de hver især deres eget liv. Lokalerne var fyldt med varme og snak. Der var vinduespladserne med de høje barstole, der var de smalle borde med den hængende bænk, og der var 8-personers-bordene oppe bag i butikken. Vi blev placeret ved et bredt og langt bord bagerst. De resterende tomme pladser mindede os om vores tømmermændsramte og arbejdsdømte veninder.

 

De omsværmende keramik-piger fortalte os om maling, teknikker og hjælpemidler. Der var almindelig maling, maling med sandkorn, som ville give en prikket effekt, maling i små tuber og tykkere maling, der ville kunne mærkes efter glaseringen. Jeg havde allerede udset mig den lyserøde af slagsen.

 

Vi havde hver især forskellige ærinder med besøget. Nogle havde kaffekopper til mor i tankerne, andre ville optimere samlingen hjemme i lejligheden, og Sara og jeg ville glæde hinanden. Vi blev enige om at vælge en skål. En skål, der passede til havregrynene inden fællesforelæsningen mandag morgen. En skål, der passede til lørdagschokoladen og de små skumfiduser med karamel indeni. Og en skål, der passede ind på hylden mellem de andre skåle, men som allerede inden glaseringen fik en mening og speciel plads.

 

Fra første minut føltes penselstrøgende, såvel som overvejelser om prikker eller striber og fraværet af et tikkende ur som terapi. Jeg valgte en maling med sandkorn i, der efter glaseringen ville give en regnbueplettet nuance. I bunden af skålen lavede jeg en lyserød cirkel, som blev omsluttet af striber i grøn og blå. Mine veninder forsøgte sig med prikkede mønstre, bladskabeloner, fade-ud-effekter og dinosaurstempler. Vi havde vores bord i to timer. Vi kunne snildt have siddet der i tre, da snak og caffe latte fyldte ligeså meget som dekoreringen af vores keramik.

 

Efter en uge skulle vi komme tilbage og hente vores underværker, og vi glædede os! Keramikken var blevet mørkere i farverne og havde fået en glat overflade. Vi blev ikke skuffede ved gensynet!

 

At lade kreativiteten få frit spil kan være givende på mange måder. Det er terapi for sjælen, at øjeblikkets største bekymring drejer sig om striber, prikker og svampeteknikker. Det skabte for mig en ro, at hele min verden omhandlede morgenmadsskålen i to timer, hvor koncentrationen kun blev afbrudt af veninde- og studiesnak. Jeg tror, at vi alle fandt en ny måde at være sammen og slappe af på.

 

/ Signe Kronholm Kjær Rasmussen

 

Hvor: Creative Space. Gammel Kongevej 154, 1850 Frederiksberg C. Kastelsvej 1, 2100 København Ø.

Hvornår: Mandag – fredag: 11:00-19:00. Lørdag, søndag og helligdage: 10:00-18:00. Første torsdag i måneden (kun Frederiksberg): 11:00-22:00. 

Hvorfor: Fordi det er anderledes og mere givende end som så.

Portemonnæ: Keramik starter ved 150 kr. og varierer derefter afhængigt af størrelsen.