Coffee Collective, Torvehallerne

coffee-collective-andrea-sigaard

COFFEE COLLECTIVE //Foto: Andrea Sigaard

 

Der er mange københavnere, der siden Torvehallernes åbning i 2011 har forelsket sig omfattende og sultent i dem. Det er med god grund – de to haller og pladsen imellem rummer mange kulinariske skatte. En af mine absolut og til alle tider yndlings af slagsen er Coffee Collective. Jeg er ikke ekspert ud i kaffe, men deres kompromisløse tilgang og den umagehed med hvilken, de gang efter gang serverer den for mig, gør mig til en garvet Coffee Collective-besøgende. Fordi kaffen rent faktisk smager af kaffe. 

Min veninde og jeg mødes ved deres kaffebar i hallerne en sommermorgen, det er tidligt og lunt; dagen gryr, og fra kaffebaren spilles der summende, behagelig jazz. Min veninde og jeg mødes altid hos Coffee Collective – lidt på samme måde, som jeg altid mødtes med mine barndomsveninder ved byens hoppepude; der er en tryghed i gentagelsen og bevidstheden om et særligt slags møde, der kan gentages og gentages. Og kaffebaren her i hallerne rummer sådan en pulserende stemning med alle de besøgende, der kommer forbi efter deres kaffe; og samtidig kan vi sagtens finde ro til at sidde her en time eller to. Således er vi her igen. Jeg har glædet mig til at se hende, og så har jeg glædet mig til at drikke en Kieni filterkaffe fra Kenya. Dengang jeg begyndte at drikke kaffe, drak jeg café latte; jeg var ung og uvidende og endnu ikke introduceret til selve kaffens smagsnuancer – nuancer store som i Claude Monets åkander eller bare den danske sommers vægelsind.

Indtil jeg bestilte en filterkaffe på Coffee Collective. Hvor de på venlig vis rådede mig til at smage min kaffe uden mælk. Med god grund. Og den seneste af slagsen, som jeg har kastet al kærligheden fra mit kafftetørstige sommerhjerte over, er Kieni. Den smager blødt og rundt i min mund – af stikkelsbær, solbær og muscovado. Den er lidt sød; helt perfekt til en varm sommer. Og så holder jeg af at vide, at den kaffe, jeg drikker, er handlet gennem ordentlige forhold. For Coffee Collective udvælger deres kaffe med omhu, og de værner om deres handel med den. De kalder det Direct Trade, og det gør de, fordi producenten er sikret en pris, der lægger minimum 25 % over Fair Trade prisen, og fordi de besøger deres producent een gang om året. Det resulterer i en transparenthed parterne imellem, som motiverer et smagfuldt og kun-bedre-endnu produktresultat – jeg snakker om kaffe af en kvalitet, du skal lede længe efter andre steder.

Og måske har du bemærket, at Coffee Collective også har deres eget risteri, som huser på Godthåbsvej med deres hyggelige kaffebar samme sted. Og måske har du været forbi endnu en Coffee Collective-kaffebar på multigaden Jægersborggade. Og måske har du lagt mærke til, at der er bemærkelsesværdigt mange caféer rundt i København, der sælger Coffee Collective kaffe. På trods af, at de kun har været i gang siden 2007, synes jeg, de præsenterer en sjælden ambitiøs, imødekommende og smagfuld kaffeagenda.

Som min veninde og jeg sidder og drikker af, mens vi taler om sommermøder og forelskelser, Istanbul og Avignon og om at ses igen, før vi tager af sted. Mon ikke det bliver samme sted.

Skriv en kommentar

kommentarer