Café Retro

cafe-retro-kirstine-autzen

CAFÈ RETRO //Foto: Kirstine Autzen

 

Hvis man følger de små sidegader til strædet finder man en skjult og g(l)emt kaffebar, Café Retro i Knabrostræde. En hyggelig ”mormor”-stemning, lækker cappuccino, sofaer og ro til at fordybe sig i studierne. Retro et perfekt afbræk fra de alt for stille og halvkedelige læsesale, hvor man ikke kan tage en bid af en gulerod uden at få vrede blikke.

Jeg elsker kaffe og drikker nogle gange lige i overkanten af, hvad der anbefales, men Café Retro er et af de steder, jeg især nyder at indtage mit daglige koffeinshot.

Store bløde sofaer, retrotapet på væggene og en pejs i midten omkranser den hyggelige og hjemmelige atmosfære, man mærker, så snart man træder ind på Café Retro. Om man skal på kaffedate med veninder, spille bordfodbold med kammeraterne eller bare vil sidde i fred og ro og studere med en Coffee Collective kaffe ved siden af bøgerne, er Café Retro stedet at tage hen. Der er wifi, låne-iPads i baren, studierabat på udvalgte varer, og tilmed et silent area, for dem, der koncentrerer sig bedst under helt stille forhold. Det er sågar tilladt selv at medbringe sin mad, så der behøver man ikke en gang at have spenderbukserne på. Retro er et perfekt sted for kaffedrikkende studerende.

Caféen er dog mere end bare god kaffe og stilhed. Efter mørkets frembrud skifter Retro fra de hjemmelige omgivelser til en bar, hvor man til billige penge kan nyde forskellige økologiske øl med venner og kolleger efter fyraften. Derudover afholdes et væld af arrangementer, og på deres facebookside kan man følge med i, hvad der sker. Fortælleaftener, bankospil, livemusik og kortfilms-visning er bare få af de mange arrangementer, der løber over stablen på Café Retro.

Menukortet er en smule beskedent, men der er netop nok til at tilfredsstille både tørsten, sulten og lidt til den søde eller salte tand, og så serverer de en sørens god cappuccino til 35 kroner.

Alt i Café Retro foregår non-profit og overskuddet går til forskellige humanitære og sociale projekter i udviklingslandene. De mange frivillige medarbejdere serverer altid med et smil og en god snak i baren.

En hyggelig, studievenlig kaffe-, øl-, musik- og kulturcafé i to planer.

/Louise Ørum

Hvor: Café Retro, Knabrostræde 26, 1210 København.

Hvornår: Åbner kl. 12.00 tirsdag-søndag. Lukker kl. 23.00 i hverdagene og kl. 01.00 i weekenden. Lukket mandag.

Hvorfor: Utrolig hyggelig café, ekstremt god cappuccino og venligt personale.

Mønt: Cappuccino 35 kroner. Stor stempelkande 45 kroner (35 kroner for studerende). Stor kande the 45 kroner (35 kroner for studerende). Cookies 15 kroner. Nachos 45 kroner. Tuborg på flaske 25 kroner.