Ugens Udvalgte

Nu kom den endelig. Den rigtige danske sommer, komplet med regn og det der grå-ness, som gør København til en helt anden by en den, vi har levet i de sidste par måneder. Pludseligt husker vi at det faktisk ikke er normalt med så meget solskin og 25 grader. Måske skal vi endda ha, gisp, bukser på! Heldigvis bor vi i København, en by der har mindst lige så meget at tilbyde, når solen ikke skinner. Her er mine favoritter til et par grå dage i København.

Bertels Cheesecake

 

Først og fremmest, lad os undre os over weekendens korte liv og hvem, der har besluttet, at 37 timer er den perfekte arbejdsuge. Hvorfor ikke 15? 22? Suk. Sådanne dybe diskussioner og tanker kan kun tages over kage. Og jeg har bestemt at det skal være cheesecake-slagsen. Med en lille latte? Uh ja, ja tak. Heldigvis laver Bertels Kager den bedste cheesecake udenfor New York. Der er så mange at vælge imellem, tag hellere en ven eller 2 med så i kan smage så mange så muligt, og selvfølgelig få jer en hyggesnak i de super hyggelige omgivelse.

 

 

Cheesecake haps. Bertels er et farligt, farligt sted. //Foto: Sofie Trads

 

Hvad: Cheesecake til ‘the monday blues.’

Hvor: Bertels Kager. Kompagnistræde 5. 1208 København K.

Hvornår: Alle dage er cheesecake-dage. Fra 11-20:00.

Portemonnæ: ~50 kroner per stykke.

 

 

Biffe-tur i Grand Teater

 

Jeg ved ikke lige, hvad for en film jeg er i humør til. Jeg ved dog, at en tur i biffen er long overdue, og at det skal ske i Grand Teatret, min favorit i København. Der er noget skønt over denne gamle og smukke biograf. Der er lidt mindre 3D brille, og lidt mere stearinlys over Grand. Og det kan jeg li’. Hvis jeg har lyst til at blive lidt stimuleret, bliver det nok den franske ”Ung & Smuk” som har fået så flotte anmeldelser. Bare det at den er fransk, syntes jeg, giver lidt avancerede point. Den anden mulighed er ”Forelsket i New York,” en garanteret ost uden så meget hjerneaktivitet, men måske på den gode måde? Vi får se…

 

Oste-fest eller intellektuel? Det bestemmer du. Der er ingen der dømmer i Grand. //Foto: Grand Teater.

 

Hvad: Regnvejrs-tur i biffen.

Hvor: Grand Teater. Mikkel Bryggers Gade 8. 1460 København K.

Hvornår: Check dagens program her.

Portemonnæ: ~85 kroner. Kommer an på tidspunkt.

 

Louisiana

 

Når det regner i staden, overvejer jeg straks en tur til Humlebæk for at besøge et af mine favoritsteder i Danmark, nemlig Louisiana. Turen derop er i sig selv en lille flugt fra hverdagen, lige meget om det er med kystbanen eller i bil langs Strandvejen. Denne uge byder Louisiana ikke bare på deres aktuelle udstillinger, men også på to forskellige arrangementer. Den første er en Emil Nolde sommeraften workshop, hvor du lader dig inspirere af den unikke og vidt forskellige kollektion af Noldes livs-værker og leger kunstner for en aften.

 

Den anden er Louisianas fire dage lange litteraturfestival, som starter torsdag. Her kan du møde verdenskendte forfattere, lytte til foredrag og bare nyde at nørde lidt. Som Louisiana skriver: ”Vi glæder os til den inspiration, der opstår, når forfatterne møder hinanden og deres læsere, nye som gamle.” Og husk lige at planlæg mindst en time ekstra til buffet og butik. De er begge skønne.

 

 

Literatur. I fine rammer. //Foto: Louisiana.

 

Hvad: Louisiana.

Hvor: Gl. Strandvej 13. 3050 Humlebæk.

Hvornår: Tirsdag-fredag 11-22. Lørdag-søndag 11-18. Mandag lukket.

Portemonnæ: 110 kroner. 95 kroner for studerende. Køb U27 kortet hvis du er under 27, det er en sindsyg god deal.

 

Læsefestival

 

Hvis vejret holder og Louisiana ligger lidt for langt væk til at få dit literatur-fix, skal du da bare til bogcafe i det grønne. Der er jo ikke noget bedre end at ligge på et tæppe, mens der bliver læst højt. Det tager mig helt tilbage til barndommen i sommerhuset. Hver torsdag i august måned vil en ny forfatter læse op for et latte-slubrende publikum på Vesterbro. Det sker på plænen i Skydebanegade, og det lyder sindssygt hyggeligt. På torsdag er det Robert Olsen, tidligere forstander på Mændenes Hjem og forfatter af bogen ’Mens baggårdskattene forsvandt’.

 

Glade mennesker. Literatur og kaffe på græs. //Foto: Byens Bogcafe.

 

Hvad: Bogcafe på Græs.

Hvor: Plænen på Skydebanehaven. 1660 København V.

Hvornår: Torsdag den 21. august, fra 14:30-17:30.

Portemonnæ: Gratis.