Ugens Udvalgte – vil du med på date?

Ugens udvalgte tager dig endnu engang kærligt og blidt i hånden – for du er også udvalgt – og følger dig gennem København før det bliver weekend igen. Denne uge forsøger vi at tænde op under dig med CPH:DOX, ta’ dig med ud til dans og selvfølgelig byde dig en drink på vejen. Sådan en slags date er vi nemlig bare. 

 

Vesterbro Vinstue

Tirsdag inviterer vi dig ud at spise. Det er hverken specielt nyt eller talk of town, men køkkenet leverer kontant og konstant kvalitet, med ingredienser der ofte er økologiske samtidig med, at de gerne må være så lokale som muligt – uden at der råbes højt med det. Vesterbro Vinstue er samtidig drønhyggelig at besøge, og du kan både sidde i baren eller ved de små, hyggelige borde. Vinen er rigelig og udvalget stort. Også på menuen, der har 12-15 skiftende retter – alle til en enhedspris på 90,-, så du kan smage på et par stykker.

Hvad: Vesterbro Vinstue
Hvor: Istedgade 128, 1669 KBH V
Hvornår: Mandag til lørdag, 16-24/01 (køkken 17.30-22).
Portemonnæ: Vin fra 40-120 kr. Mad 90 kr. Book bord her.

 

 

Morgenfest på Teater Grob

Morgenfest får – heldigvis – en helt ny og mindre udmattende betydning på onsdag, når ”Rise and Shine” forsøger at rive dig ud af dynerne umenneskeligt tidligt i bælgravende mørke og få dig til morgendans på Teater Grob – på en helt almindelig onsdag. Det stærkeste du kan drikke er espresso – og så er der endda gratis juice og morgenmad også.

Arrangørerne skriver: Smut forbi på vej til arbejde eller kom dryssende, når du vågner, bliv 20 minutter eller to timer, dans til du sveder eller se på med en espresso. Tag en ven under armen eller kom alene og fest dagen i gang på en ny måde sammen med os!

Lyder egentlig fristende.

Hvad: Rise and Shine
Hvor: Teater Grob, Nørrebrogade 37, 2200 KBH N
Hvornår: Onsdag kl. 7.30-9.30
Portemonnæ: Ganske gratis – koster dig måske lidt sved. Mød bare op.

 

 

 

Høxbroe læser op på Lidkoeb

Digteren Claus Høxbroe er ude med sin 8. digtsamling ‘Duerne lurer fra oven’ – det fejrer han på Lidkoeb nu på onsdag, hvor han vil læse op.

Høxbroe har håndplukket en håndfuld steder, hvor han præsenterer sin 8. digtsamling, alle aftener er unikke, meldes det, og stederne er med til at farve hvilke digte fra samlingen Høxbroe læser op. Høxbroe er en ord- og farverig beatpoet-type og det burde nok kunne blive en sjov aften. Men i billetprisen er et glas af Lidkoebs egen punch – og så kan der selvfølgelig købes et ekstra glas eller vælges fra cocktailkortet, hvis man er mere tørstig.

Hvad: Duerne fra Oven på Lidkoeb
Hvor: Lidkoeb, Vesterbrogade 72B, 1620 KBH V
Hvornår: Onsdag kl. 19-22 (Lidkoeb lukker kl. 02).
Portemonnæ: 119 kr. Køb billetter her

 

 

 

Sadomasochistisk pariserdroning

Kom i audiens hos verdens måske mest respekterede domina, når CPH:DOX viser filmen The Ceremony i Grand Teatret. Denne torsdag kan du endda møde dronningen selv, Catherine Robbe-Grillet, sammen med instruktøren.

Catherine Robbe-Grillet er 83 år, bor i Paris og er tidligere skuespillerinde og forfatter. Af hendes tilbedere er Catherine elsket og frygtet som en gud, og hun belønner dem med hård disciplin og kærlig afstraffelse. Det kan du se meget mere til i filmen her, der har en smuk, sensuel noir-feel omkring sig.

Du kan se traileren hér.

Hvad: The Ceremony
Hvor: Grand Teatret, Mikkel Bryggersgade 8, 1460 KBH K
Hvornår: Torsdag kl. 19.15
Portemonnæ: 85 kr. Køb billet her.