Ugens udvalgte: Tag København i hånden!

Ugens udvalgte stiller denne gang skarpt ind på dine sanser. Vi tager dig kærligt og blidt i hånden, og guider dig gennem Københavns sanselige byliv. I denne uge skal du både prøve saunagus, se lysinstallationer og til koncert, og så er der også godt nyt til pengepungen og de mange julegaver, du snart skal ud og købe.  Skal du med?

Saunagus 

 

Fra onsdag til søndag kan du kurere selv den værste vinterdepression, når Kayak Bar (som vi har lavet et portræt af før, læs her) inviterer til vaskeægte saunagus. Kayak Bar, der er et yndet udflugtsmål om sommeren for glade københavnere med hang til adventure og gode vibes, fyrer i vinterhalvåret op under deres saunatønde på terrassen. Der er garanti for at få tøet selv de vådeste og koldeste lemmer op, mens du vugger på kanalen og nyder udsigten over byens lys.

 

Hvad: Saunagus på Kayak Bar.
Hvor: Børskajen 12, 1221 København K .

Hvornår: Onsdag til søndag, kl. 18-21.

Portemonnæ: Det koster kun lidt sved på panden.

 

 

Street Poets’ Night

 

 

Onsdag er dagen, hvor du skal ud og vise dine überste gangsta-håndtegn, som ville gøre selv 50 Cent blød i knæene, når Huset-KBH afholder Street Poets’ Night. Det splinternye initiativ fra Huset’s side ønsker at dyrke den funklende danske hip hopscene og kultur og give dem, der elsker musikken, et fast sted at være til at dyrke deres fælles kærlighed og passion for genren.  Det første ud af tre events har temaet ”new voice” og har et line up med drengene, Whi. B, Grønlund og Klaskefar.  Jeg tør i hvert fald godt garantere for, at der bliver fest i gaden.

 

Hvad: Street Poets’ Night, scene: musikcaféen.

Hvor: Huset-KBH, Rådhusstræde 13, 1466 København K.

Hvornår: Onsdag 26. november, kl. 21 – døren åbner kl. 20.
Portemonnæ: En flad 50’er. Resterende billetter sælges i døren til 70 kr.

 

 

(You can have) any colour you like

 

 

Nej, det er ikke vores alle sammens yndlings T.I., der lægger vejen forbi og spiller på fredag. Det er derimod VESS, også kaldet Vesterbro Showroom, der slår dørene op for deres første lysinstallation nogensinde, med det klingende navn, Any Colour You Like.

Det er lys- og installationskunstneren, Jacob Kvist, der blandt andet var manden bag lyskoncerten på Tietgenkollegiet i 2013, som han vandt IBYEN-prisen for,  der har lavet udstillingen. Værket forsøger at genskabe Goethes harmoniske farvecirkel og består af 65 lysstofrør med hver sin farve. Jeg er sikker på, det nok skal blive en spændende og meget farverig aften, særligt når der bliver serveret spanske øl fra SOL Cerveza, og brødrene fra Borneland trykker på knapperne og spiller smækker musica!

 

Hvad: Any Colour You Like, VESS – Vesterbro Showroom
Hvor: Oehlenschlægersgade 36, 1663 Vesterbro

Hvornår: Fredag 28. november, fra kl. 16. Udstillingen lukker og slukker allerede 4. december.
Portemonnæ: Det er gratis, så der er ingen dårlige undskyldninger for ikke at komme ud af døren.

 

 

KADK’s årlige julemarked

 

Det er sandelig, det er snart, det er jul! For nogen er det hjerternes fest, for andre, ligesom undertegnede og M C Einar, giver det sved på panden ved bare tanken om alle de gaver, der skal købes, men frygt ej. Det Kongelige Danske Kunstakademis Skoler for Arkitektur, Design og Konservering åbner nemlig igen i år døren3e op til KADK Julemarked. Her har du mulighed for at finde julegaver, du helt sikkert ikke finder andre steder, og endda til favorable priser, da der udelukkende vil blive solgt  kreationer lavet af skolens dygtige elever. De eneste du skal gøre er at møde op med kontanter eller MobilePay, for der er langt til den nærmeste hæveautomat. Ses vi? Det tror jeg nok, vi gør!

 

Hvad: KADK’s årlige julemarked.
Hvor:  Philip de Langes Alle 10, 1435 København K.

Hvornår:  Søndag 30. november, fra kl. 10-17.

Portemonnæ: Julemarkedet er gratis.