Ugens Udvalgte. Lucid Dreams og shameless selfpromotion

Det er ved at være mørkt og dystert i København. Korte dage, mørke nætter. Her på VINK elsker vi efterår. Der er noget ærligt over byen, når facaden ikke er oplyst af evigt solskin. Nye lag af byen, man ikke har haft tid til at udforske, imens man lå i Kongens Have. Her er mine bud på en skøn uge. Håber det bliver en god en!

 

 

Hacking the Unconscious Mind

 

En ‘lucid dream’ er en drøm, hvori drømmeren er bevidst om, at han eller hende befinder sig i en drøm og endda kan ændre både tid og omgivelser. Vi har nok alle oplevet det og kan blive enige om, at det er et utroligt fascinerende fænomen. Jeg ved i hvert fald, at jeg nogle gange ender i nogle drømme, hvor jeg tænker, ‘hvad for et mørkt hjørne af min hjerne kom det der lige fra??’ Hvis du er nysgerrig efter at vide noget om drømme, og især bevidste drømme, er der foredrag om dette på tirsdag. Ursula Voss har drømmejobbet (get it? Hehe?) og forsker i, hvad der sker med vores hjerner, når vi drømmer, og hvordan vi kan tyde betydningen bag. Bagefter kan du hapse en dejlig cocktail og marinere i lidt smooth jazz, før du smutter hjem og bruger din nye viden.

 

Lucid Dreams. Byens Lys byder på videnskab og cocktails. Det kan vi li’. //Foto: Science & Cocktails.

 

Hvor: Science & Cocktails. Byens Lys. Christiania.

Hvornår: Tirsdag, 22/10. Klokken 19:00.

Portemonnæ: Gratis.

 

 

Burritos på Øen

 

En af mine passioner i livet er burritos. Desværre er jeg åbenbart blevet forkælet under min barndom i USA, hvor antallet af mexicanske restauranter nemt hamler op med antallet af Starbucks. Jeg har i hvert fald ikke fundet mit go to burrito-sted i København, og det er jo en tragedie. Jeg har oplevet mange burrito-katastrofer på min desperate jagt, oftest relateret til størrelsen på burritoen (for lille) eller mængden af guacamole (alt for lidt, og hvad sker der for restauranter der mixer avocado med crème fraiche?). Nå, pointen med min burrito-rant er, at der er håb forude! Carlito Burrito åbnede i weekenden, og jeg håber, at åbningscrowded er væk, så jeg nu kan skynde mig ud til Papirøen og grovæde den perfekte burrito. Jeg håber, du vil med.

 

 Burritomanden. Selveste Carlito, som meget gerne vil rulle en kæmpe burrito til dig. //Foto: Copenhagen Street Food.

 

Hvor: Carlito Burrito. Papirøen.

Hvornår: Onsdag-søndag. 12-22.

Portemonnæ: 50-100 kr.

 

 

Ventestedet

 

‘En psykotisk epidemi er brudt ud i Europa. Du er indkaldt til observation.’ Det er invitationen til performance-gruppen Signas seneste total-installation, som inddrager hele publikum. Gruppen har siden 2001 udfordret rammerne om, hvad teater er, og rykker rundt på dynamikken imellem publikum og scene ved at fjerne barrieren imellem de to. Publikum er en del af forestillingen, og det gør oplevelsen helt unik. ‘Ventestedet’ har premiere onsdag og er en 5-timers lang ‘installation’, hvor publikum checker ind på et psykiatrisk opholdssted og skal igennem en række tests og aktiviteter. Det lyder som en syret og grænseprøvende oplevelse, og jeg glæder mig.

 

Signa-psykose. Tja, det er vel egentligt også så’n jeg har det om morgenen. //Foto: Republique.

 

Hvor: Ventestedet. Grønttorvet, Valby.

Hvornår: Premiere 23/10. Hverdage onsdag-fredag 19:00. Weekend lørdag 13+19:00, søndag 13:00.

Portemonnæ: 150-250 kr.

 

 

Shameless selfpromotion.

 

Drumroll please…jeg har selvfølgelig gemt det bedste til sidst! VINK holder vores første live event under navnet VINK LIVE. Konceptet er enkelt: hver måned popper vi op et nyt sted i byen, med et nyt arrangement. Vi lægger ud med en lækker og intim digtoplæsning med nogle skønne digtertalenter. Du kan købe kage og kaf’ i boghandlen. Eller tage dine egne flaskeøl med. Tilmelding sker over vores mail ‘redaktion@vinkkbh.com’ – bare skriv dit navn, og det antal personer i kommer. Så vil du få hurtigt svar, om der stadig er ledige pladser. Og så ses vi der. Jubiii!

 

Hvor: Rubæks Bøger. Nørrebronx.

Hvornår: Torsdag, 23/10. Klokken 19:00.

Portemonnæ: Gratis. Duh.

 

VINKmanden. Han er vores mand, han er glad, og han glæder sig til at se dig til vores live-event. //Grafisk design: Maria Green

 

God uge små venner. Måske ses vi derude bag paraplyen.