Postkort fra CPH PIX # 3: Mens vi lever

Mens vi lever // Foto: CPH PIX

 

I forbindelse med CPH PIX er fire af vores skribenter taget ud på en rejse i filmfestivalens program. De fokuserer på hver deres gren af filmprogrammet, således at en skribent tager på imaginær “backpacking” gennem Asien. En anden bliver hjemme i trygge rammer og dækker de skandinaviske film, mens en tredje tager på “interrail” i Europa. Den sidste er gået i filmisk barndom og koncentrerer sig om børnefilmene i årets program. Undervejs sender de postkort og fortæller om deres oplevelser.

 

Lørdag aften den 30. september var vores skribent, der blev hjemme, taget til en premieren på den nye danske film Mens vi lever i Grand. Her er hans postkort.

 

Imens jeg og resten af publikum var ved at indfinde os i sal 3, kunne jeg se skuespillere fra filmen blandt de fremmødte. Det hører også med til en premiere, synes jeg. Især til det friske pust, som Avaz-brødrenes debutfilm Mens vi lever, er for dansk filmindustri. Jeg er vild med måden, filmen springer i tid og behandler forsoning med smukt iscenesatte og nærværende billeder. Vi ser hovedpersonen Kristian (Sebastian Jessen) i to perioder af sit liv. I den ene vender han hjem til Nordsjælland, hvor han får en blandet modtagelse af gamle venner. Den anden er et flashback, til før han forlod hjembyen, hvor alt endnu var lykkeligt.

 

CPH PIX havde forberedt en Q&A med manuskriptforfatter Milad Avaz og instruktør Mehdi Avaz i forbindelse med premieren i Grand. Så snart filmen var overstået, rullede det ind med spørgsmål fra det begejstrede publikum. Der var desværre ikke tid til at besvare dem allesammen. Men brødrene blev hængende uden for Grand, hvor de gerne ville snakke videre med publikum. Det er god stil!

 

Mens vi lever er virkelig en perle blandt de danske film på programmet, og det er forhåbentlig ikke det sidste, vi ser til Avaz-brødrene.

 

Hilsen skribenten, der er blevet hjemme – Kjartan.

 

Forhæng i Grand // Foto: Kjartan Hansen

Grand Teatret // Foto: Kim Granli

 

Instruktør: Mehdi Avaz

Land: Danmark

Visninger: 06/10 kl.20.00 i Empire Bio

Mønt: 90 kr. for almindelig billet og 72 kr. for studerende