FOTOPROJEKT: Lys i byrummet

Lys kan være så mange ting; flash, glæde, elektrisk. Det definerer alt og intet i byrummet. Skifter karakter med årstiderne, såvel som med hvert sekund gennem dagen. Lys kan falde romantisk, blødt. Eller hårdt. Det kan præsentere en by, en person, en dagligdag, en kirke på en bestemt måde og trække os alle ud i byen, når solen endelig skinner på Københavns broer.

 

Nogle af os fotografer fra VINK besluttede at fortolke lys, som vi ser det fylde i det kulturelle byrum. Her er fortolkningen af lys gennem vores forskellige fotolinser.

 

 

 

ROOM WITH A VIEW //Fotograf: Cory Benford-Brown

 

“Med dette billede, har jeg forsøgt at indfange Københavns skønhed set fra min egen lejlighed; en udsigt som jeg tror mange af os der bor i byen, tager for givet. En turistattraktion om dagen, en lysinstallation om natten; jeg ville indfange Vor Frelsers Kirke i mørket: tavs og forladt, men smuk og enestående”.

 

 

 

 

 

 

INTET LYS UDEN MØRKE //Fotograf: Nynne Thykier

 

‘There is a crack in everything, that’s how the light gets in’, Leonard Cohen

 

“Billedet er taget med udgangspunkt i teorien om, at lys kun fungerer som en konsekvens af mørke. Lyset definerer motivet, men kun med hjælp fra mørket. Det er taget bag kulisserne ved Skuespilhuset”.

 

 

 

 

 

 

 

HVERDAGSLYS //Videograf: Ida Høeberg Madsen

 

“Jeg gik til det brede tema ”lys” uden motiv eller mål. Improvisation om man vil. Mit øje begyndte dog hurtigt at lede i lyset – at bedømme og tage mål. Frem vrimlede det med symmetri, snorlige kanter og varme bevægelser. Mønstre i skyggerne. Her er det lys der omfavnede mig en uge i juli”.

 

 

 

 

 

 

 

 

MØRKELOMMER //Fotograf & digt: Marie Ravn

Fastfrosset i nattelivets overflade

på udkig

Timer svinder ind i rus

  svævende

danser i midten af mylderet

kvælende

forestillingen om dig 

Mørket skjuler; lyset blotter

  på udkig

 

Det er søndag igen.