URBANPLANEN: “URBANE EVENTYR”– PORTRÆTTER OG LYDFORTÆLLINGER

Gennem fællesprojektet “Urbane Eventyr” er VINK VISUEL og VINK LYD gået sammen om at afdække et område, som VINK ikke før har sat fokus på nemlig Amagers mest berygtede boligområde – Urbanplanen. Det dokumentaristiske kunstprojekt består af en række audiovisuelle værker, der gennem historier om Urbanplanens beboere og steder går om bag områdets grå facade.


Venskab for livet
Venskab betyder meget for drengene i deres nyopstartede business SXB, hvor de sælger t-shirts. De drømmer stort og fortæller om, hvad det vil sige at være en ordentlig ven.

//Lyd: Josefine Due //Foto: Alexander Hjorth Jespersen & Lisa Larsen

 

En gang amagerkaner
I Urbanplanen ligger et lokaldrevet cykelværksted. Her kan du møde Ole. En mand med lune og en broget baggrund.

//Lyd: Anton Gade-Nielsen //Foto: Anna T. Huynh //Illustration: Marie Emilie Simonsson


Gris på afveje
Bruno er ansvarlig for dyrene på Bondegården, som ligger midt i Urbanplanen. Og en kaotisk dag kommer han og kollegaerne på overarbejde. Det bliver en dag, Bruno sent glemmer.

//Lyd: Rikke Ammitzbøll Nielsen //Foto: Karin Skaarup

 

Lille Thailand
Alle er velkomne, når Tina Tjørners thailandske mor Doi disker op med traditionelle egnsretter fra hjemlandet. Ikke bare er der mange om bordet – selv familien i Thailand er med til middagen.

//Lyd: Minna Camara //Video: Anita Jensenius //Illustration: Julie Sabber Nielsen

 

Gennem et fællesprojekt er VINK VISUEL og VINK LYD gået sammen om at afdække et område, som VINK ikke før har sat fokus på nemlig Amagers mest berygtede boligområde - Urbanplanen. Det dokumentaristiske kunstprojekt består af en række audiovisuelle værker, der gennem historier om Urbanplanens beboere og steder går om bag områdets grå facade.