Den Første Kop er mere end bare kaffe

Den Første Kop er et netværksevent hvor kvinder med forskellige ambitioner, drømme og talenter mødes for at diskutere deres projekter, ideer og udfordringer.

 

 

Morgendisen ligger stadig over Nordvest, og øjnene har knap nok åbnet sig. Men på Hejrevej er kaffen sat over og brødet hentet fra bageren. Klokken har nemlig ramt 7:30, og en masse ambitiøse og kreative kvinder er samlet, hos Rocket Labs i Nordvest, for at drikke dagens første kop kaffe. Bordet er fyldt med morgenbrød, frugt og pålæg, og rundt omkring det står alt fra arkitekter og smykkedesignere til grafiske designere og antropologer. Alle har de trodset morgentrætheden for at møde nye mennesker og dele ud af deres passion og idéer. Det er netop essensen af Trine Møller og Pia Elmegårds netværksevent Den Første Kop.

 

Det handler om at sige ja

Det kræver mod at sige “ja” til et tilbud om ikke kun en kop kaffe, men også en snak om drømme, mål og karrierer med fremmede. Men tør man åbne døren, venter der et rum fyldt af nye muligheder.

”Den Første Kop handler om at turde præsentere sig selv og engagere sig i andre mennesker, og det der driver dem. Folk skal ud af busken. De skal ruskes kærligt i. Ignorere deres frygt og i stedet begynde at handle. Det er de små ting og de små møder, der virkeligt kan udvikle og rykke den enkelte person, et projekt eller en forretning”, forklarer Trine.

Med fugtige håndflader bliver kaffen hældt op i kopperne, og efter den første tår har varmet halsen op, begynder små samtaler at spire mellem kvinderne.

”Både Pia og jeg er meget glade for match-making. Det er fantastisk at sætte mennesker sammen, og se hvordan de pludseligt kan meget mere, fordi de hjælper hinanden. Vi har en idé om, at hvis man deler og udvikler sine idéer, projekter og forretninger sammen med andre, så er mulighederne uendelige,” siger Trine.

 

Skal vi drikke en kop kaffe?

Trine Møller og Pia Elmegård mødte hinanden gennem et netværksevent hos Ladies First. Fire dage senere drak de en kop kaffe og fandt ud af, hvor godt de komplementerede hinanden. Lynhurtigt fik de i fællesskab skabt Møller&Elmegård, der vejleder og hjælper andre med at komme videre med deres projekter og initiativer. Den mulighed de fik for at møde mulige samarbejdspartnere gennem Ladies First, ville de gerne give videre til andre, og derfor oprettede de netværkseventet Den Første Kop for at skabe mere iværksætteri og forretning.

”Når en masse kreative og ambitiøse kvinder samles, skabes en helt speciel energi, som vi gerne vil se folk tappe mere ind i. Derfor holder vi de her lidt mindre og intime netværksevents, som skal sørge for, at alle får sat deres eget fodtryk og går hjem med nye input og kontakter. Det skal være sjovt, socialt og lærerigt at deltage i vores events, og den første kop er blot vores måde at videregive noget af det mod, som det kræver at tage initiativ og møde fremmede mennesker,” fortæller Pia.

 

KAFFETØRST. Pia Elmegård er en af værterne for Den Første Kop. // Alle fotos er taget af Karin Skaarup 

 

En kreativ cocktail

Når sommerfuglene har fundet ro i maven, begynder en præsentationsrunde, hvor alle fortæller om, hvad de laver, hvad de drømmer om, og hvilke udfordringer de står overfor. Alle lytter opmærksomt, og folk åbner sig, som var man en del af en fast mødregruppe. Der er intet blær mellem linjerne, i stedet bliver der grint af, at den kreative branche ikke altid er den lige vej til succes. Mens talestrømmen løber fra mund til mund, bliver kompetencer, drømme og visioner lagt på bordet. En af kvinderne tænker højt og siger ”Tænk hvis vi startede noget sammen alle sammen – det kunne være for vildt med alle vores forskellige talenter og idéer.” Der bliver grint og sætningen rammer præcis den stemning, der er i rummet.

 

Netværk er vejen frem

En af de ambitiøse kvinder der er mødt op, er antropologen Stine Nielsen. Stine arbejder freelance på et arkitektbureau og interesserer sig for sundhedsbyggerier, og hvordan mennesker sanser sine oplevelser. Lige nu går hun og fifler med sine egne idéer og prøver at finde sin mission i livet:

”Jeg er lidt i en fase, hvor jeg giver mig selv lov til at drømme og følge min passion for at finde ud af, hvad min niche præcis er. Det kan aldrig skade at møde nye mennesker og høre om deres drømme, perspektiver og idéer, og det er også derfor, at jeg er kommet her i dag. Jeg tror på, at netværk er vejen frem, men det er vigtigt for mig, at jeg ikke bare finder mit netværk på nettet, men at jeg rent faktisk har mødt mennesket og mærket en passion og gejst, og det kan jeg helt klart mærke hos de kvinder, der er mødt op i dag. Alle bidrager med en indre passion, og man får så meget ud af, at spare med andre og få set sine idéer i et andet lys,” forklarer Stine og går tilbage til de andre for at fortsætte snakken.

 

MORGENDRØMME. Der bliver snakket om drømme, visioner og udfordringer mens kaffen nydes. 

 

Nye perspektiver og sparringspartnere

Samtalerne kører derudaf, og baggrundsmusikken er for længst blevet overdøvet af den flerstemmige symfoni af kvindestemmer. Der bliver byttet visitkort og snakket om en fælles LinkedIn-gruppe, hvor alle kan følge med i hinandens projekter og bruge hinanden som sparringspartnere. Da klokken nærmer sig 9, skal kvinderne videre og klare resten af dagens udfordringer. Ingen siger farvel men i stedet på gensyn.

”Det har været en vildt spændende og positiv oplevelse at være her i dag. Jeg har talt med mange forskellige, kreative kvinder, og der er helt klart noget viden her, som jeg kan bruge, og omvendt kan jeg give noget videre til dem. Lige pludselig har jeg en masse nye mennesker i baghovedet, som jeg kan bruge fremover. Den Første Kop er et vildt godt initiativ, og jeg vil klart tage til det igen. Jeg har slet ikke fået spist morgenmad eller drukket kaffen, men den første kop handler jo heller ikke om koppen, men alt det uden om,” siger Stine og smiler.

 

Vil du gerne udvide dit netværk og møde nye spændende kvinder? Så gå ind på Facebook og like siden Møller&Elmegård. Der vil Trine og Pia holde dig opdateret om, hvornår de holder ”Den Første Kop” igen.

 

Hvad: Netværksevent for kvinder der går rundt med en iværksætter i maven, og som ønsker at sparre med andre ambitiøse kvinder.

Hvornår: Hold øje med Facebooksiden Møller&Elmegård. De skriver, når de igen holder Den Første Kop

Hvor: Rocket Labs, Hejrevej 30, 2400 København NV.

Pris: Det er gratis, men der er begrænsede pladser om bordet, så hold øjne og ører åbne.