WEEKENDGUIDEN – Vi satser på godt vejr

Weekendguide til din Kristi Himmelfartsferie // Foto: Nanna Claudius Bergø

 

Sommeren er endelig kommet til Danmark, og i København vrimler det med vinterhvide ben og bare maver. Byens parker er fyldt op med øl, solbadende københavnere og pølser på engangsgrillen. Hvor har vi dog alle savnet varmen! Denne weekendguide er derfor proppet med events under sommersolen, men også med alternativer – skulle solen vælge at blive bag skyerne.

 

TORSDAG 25. MAJ

Fodboldfest eller urpremiere på en samtidsopera? Skal du ikke til konfirmation, højmesse eller gudstjeneste på denne torsdag, er der flere af alternativer. Til dig, der hellere vil være kulturel, er der masser af særudstillinger og udvidede åbningstider at finde på byens museer i anledning af Kristi Himmelfartsdagen. Så der er ingen undskyld for at blive hjemme!

 

Pokalmarchen i 2016 // Foto: Samy Khabthani

 

Pokalmarch @ Rådhuspladsen til Telia Parken

Hvornår: 13:00-15:00 Mønt: Gratis

Måske det er gået din næse forbi, at FCK – byens hold – skal spille pokalfinale mod ærkerivalerne fra Brøndby IF i Telia Parken denne torsdag. Det markeres traditionen tro med en march fra Rådhuspladsen til Parken, hvor slaget skal stå. Om du er fodboldfan eller ej, vil jeg anbefale et smut forbi optoget af glade fodboldfans i hvide trøjer gå mod Parken i højt humør. Er du derimod at finde i Parken til hver hjemmekamp og har været så heldig at score en billet til derbyet, så ses vi måske på sektion 12. Stolte bryst, vi følger dig fra kyst til kys / Hvid og blå, for evigt stolte FCK. FORZA.

 

Falling Awake til Klang festival @ Folketeatret (Hippodromen)

Hvornår: 25. maj kl. 20:00 til 29. maj kl. 21:30 Mønt: 120,- (eller 90,- for studerende)

Klang festivalen har eksisteret siden 2009 og skydes i år i gang på Folketeatret, hvor scenen Hippodromen lægger brædder til. Denne torsdag kan du opleve urpræmieren på operaen Falling Awake, hvor publikum bliver lovet en voldsom forestilling om manipulation, sex og racisme. Festivalen er Danmarks største, når det kommer til samtidsmusik og løber fra 25. maj – 5. juni på forskellige spillesteder i København. Er du derimod blevet nysgerrig på, hvad en samtidsopera kan byde på, vil den kunne opleves fra denne torsdag og frem til mandag den 29. maj.

 

 

FREDAG 26. MAJ

Om du plejer tømmermændene fra gårsdagens pokalkamp eller glæder dig til weekend bag disken ved kaffemaskinen, så er der her et par anbefalinger til din fredag. Husk også, at Klang festivalen stadig er i gang og disker op med masser af samtidsmusik rundt omkring i København.

 

Test af juleøl

Øl, øl og øl // Illustration: Anja Oxager

 

Fernisering ”Øjne af galakser” @ Prince Gallery

Hvornår: 17:00-20:00 Mønt: Gratis

For kunstinteresserede er fredage lig med samtidskunst og god vin. Denne fredag vil jeg anbefale, at du tager et smut forbi ferniseringen på ”Øjne af galakser” på Prince Gallery. Galleriet finder du i Indre By, og som så mange andre københavnergallerier har det viet sit indhold til samtidskunst fra Skandinavien. Denne gang er det den unge danske kunstner Anna Kristine Hvid Petersen, der står bag kunsten på galleriets vægge. Anna Kristine begyndte på Kunstakademiet i 2015, og det sidste år er det gået stærkt med udstillinger i ind- og udland. Store flader med farver og former og materiale, der bryder ud af lærredet. Motiver der mest af alt minder om farverige bjergkrystaller i mikroskoper. Jeg ved ikke, hvad der venter dig denne fredag, men jeg kan love, at det bliver fængslende.

 

Summeriscoming @ Folkeparken (Roskilde)

Hvornår: 11:00-20:00 Mønt: Gratis

Er du en af dem, der ikke kan vente til at Roskilde Festivalen åbner hegnene til musik, øl og nøgenløb? Eller savner du allerede 1. maj-stemningen i Fælledparken? Så kan du denne fredag tage forskud på (eller vende tilbage til) græsplænehyggen til Summeriscoming, der for anden gang afholdes i Folkeparken i Roskilde. Camp Diablo har sørget for planlægningen og musikken, der dog ikke står på live-musik, men i stedet på store anlæg. Alle er velkomne – du skal blot sørge for at møde op med drikkelse of your choice.

Begivenheden rykkes i tilfælde af dårligt vejr.

 

 

LØRDAG 27. MAJ

Denne lørdag skydes årets festival for natur og videnskab – Bloom – i gang. Er du ikke til langbordsmiddage og spændende talks fra fremtrædende forskere, er der også mulighed for at slå hjernen fra med et nostalgisk Disneyarrangement, musik og dans.

 

 

Kunsten at lægge stemme til Robin Hood @ Cinemateket

Hvornår: 27. maj kl. 14:00-16:00 (og ekstravisning fredag 16. juni) Mønt: 75 kr.

Af alle 1970’ernes populære Disney-tegnefilm var Robin Hood den mest sete, og vi er mange, der har fulgt røveren Robin tæt. Men hvilke kræfter ligger der egentlig bag sådan et tegnefilmsmesterværk? Det får du svar på denne eftermiddag, hvor dubbing-instruktøren Per Holst og stemmeskuespillerne Jesper Langberg, Susanne Bruun-Koppel og Finn Storgaard fortæller om deres arbejde med filmen; blandt andet om, hvordan man dubber Disney og lægger stemme til Robin Hood.

Vi er åbenbart mange, der er interesserede i at komme med bagom Robin Ræv, så Cinemateket har nu også arrangeret en ekstravisning fredag 16. juni, hvis det passer dig bedre. Børn og andre, der gerne vil se filmen, men ikke gider høre de voksne snakke, er velkomne til at stikke af efter filmen.

 

Festival warm up @ Docken

Hvornår: 27. maj kl. 15:00 – 28. maj kl. 9:00 Mønt: 100 kr.

Har du nogensinde festet i 18 timer til housemusik? Now is your chance! Banana Club, som er et netværk af dj’s, musikproducere, visuelle kunstnere og meget mere, inviterer nemlig til festival warm up i Nordhavnens kulturkaj Docken, som skal danne de rå rammer om musikken. Med udsigt til solnedgangen over Hellerup, skal vi varme op til den tyske festival Because We Are Friends-festival og feste til Bendix, Jever & Murray og mange andre dygtige dj’s. Se hele line-uppet og lyt til alle kunstnere her (LINK) – der kommer mange gode!

 

Groove Dance Night @ Absalon

Hvornår: 21:00-02:00 Mønt: 50 kr.

Så er det tid til at tage fingerlysene på (ja, det findes faktisk) og trække i de polerede laksko! Der er Groove Dance Night i Absalonkirken, og det bliver top-notch! For dig, der ikke er så groovy, vil der være danseundervisning med simple dansetrin, og derefter er der fri dans, fest og drinkzz. Hvis du vil vide mere om Absalon (som vi ææælsker her på VINK), har vi skrevet en del om stedet, ja, vi har faktisk lavet en hel Absalonserie – læs da med her!

 

 

SØNDAG 28. MAJ

Start din søndag ud med bland-selv-brunch i Kødbyens hyggelige rammer, før du forsætter med øller, når der sættes fokus på den gyldne humle selv samme sted. Er solen ikke på vores side, byder CPH Stage og Husets Teater op til medrivende forestilling. Er temperaturen skudt i vejret, skal du derimod hoppe på det nærmeste S-tog og sætte kursen mod Dyrehavsbakken til nostalgiske toner fra Rugsted og Kreutzfeldt.

 

Forår i Kødbyen. //Foto: Kødbyens Mad & Marked

 

Morgenmad og øl @ Kødbyens Mad og Marked

Hvornår: 10:00-13:00 (morgenmad) 10:00-18:00 (øl) Mønt: 140,- for en morgenmadsbillet

Det’ søndag, og hele København spiser brunch. Det skal du selvfølgelig også, og hvorfor ikke gøre det hos Kødbyens Mad og Marked? Hver weekend i sommerperioden disker de nemlig op med et madmarked uden lige, og du må både smage, dufte og stille spørgsmål, inden du spiser. Denne søndag har staderne forberedt en lille ret, så du selv kan sammensætte lige den kombination, der skal fylde din brunchtallerken! For 140 kr. får du 5 markedsmønter, som kan bruges på at sammensætte din yndlingsbrunch. Se oversigten over staderne her.

Er du mere til en kold, velskænket søndagsøl, er der også råd for det! Kødbyens Mad og Marked har nemlig dedikeret en hel dag til de gyldne dråber – samme dag som du også skal spise brunch!

Vi ses til en øl, en bajer, en stift, en leis, en startpatron, en smule humlejuice eller lidt svimmelwasser. Skål!

 

CPH Stage @ Husets Teater

Hvornår: 28. maj kl. 17:00 – 31. maj kl. 23:59 Mønt: 80,- (eller 40,- for unge eller studerende)

60 millioner mennesker er på flugt disse dage. Det har Husets Teater valgt at sætte fokus på i dagene under teaterfestivalen CPH Stage. Gennem forestillingen Lampedusa bliver du taget med gennem de mest voldsomme og aktuelle begivenheder netop nu og får indblik i Europas udfordring med migration og flugt. Det sker gennem to personlige fortællinger fortalt af to mennesker, der, som så mange andre, føler sig pressede af indvandring og de fremmede. En vigtig forestilling, synes vi!

 

Rugsted og Kreutzfeldt koncert @ Bakken

Hvornår: kl. 16:00-17:15 Mønt: Gratis

Spring op, tag mæææd – og luft dine sommerben ved Bakkens Friluftsscene, når duoen Rugsted & Kreutzfeldt gæster Bakken og sørger for summer-vibes og nostalgiske toner til din kolde søndagsrosé! Det må siges at være den perfekte afslutning på en herlig weekend!

Vi ses derude, venner!

 

/ Maria og Nanna

Tidligere kunstredaktør på VINK og KA i kunsthistorie ved KU.