WEEKENDGUIDEN

Denne weekend står i julens tegn, men som vi alle ved, kan julen være forfærdeligt dyr. Derfor har vi samlet en masse gratis eller billige bud på, hvordan du kommer i julestemning. Der er bibliotekshygge, næstekærlighed og julestemning på programmet, tilsat en hel masse kage. For at der ikke går jul i det hele, tilbyder vi en julefri fredag og varm vermouth i stedet for gløgg på lørdag.


TORSDAG 8. DECEMBER
fdecomite

//Foto: fdecomite, flickr.com

POP-UP JULEKORT @ HVIDOVRE HOVEDBIBLIOTEK 

Kl. 15:30-17:30. Mønt: Gratis ved tilmelding

Hvidovre Bibliotek har inviteret den dansk-svenske kunstnerduo POP UP LAB, til at undervise i kunsten at lave pop-up kort. De vil i to timer stå klar til at lære dig at lave pop-up julekort. Hvis budgettet er lidt stramt i år, eller hvis du ikke ved, hvad du skal give din 13-årige kusine, som du kun ser én gang årligt, så er det her eventet for dig.

Hvis du vil se mere af, hvad POP UP LAB kan, så smut ind på deres hjemmeside her

Tilmelding sker på tlf. 36 39 20 40

 

24 NYE HEMMELIGHEDER @ ZeBU 

3.-20 december. Forestillinger d. 8. december kl. 09:30, 10:00, 10:30 & 11:00. Mønt: 40-125 kr.

”24 nye hemmeligheder” beskriver sig selv, som ”en eventyrlig sansevandring gennem byens største julekalender”. 24 forskellige kunstnere har indrettet hver deres hemmelige rum hos ZeBU, hvor nogle rum blot er til iagttagelse, mens der i andre rum opfordres til, at du bygger videre på dem. Vandringen igennem de 24 rum anslås til 120 minutter, men man må blive i så lang eller kort tid, som man har lyst til.

Normalprisen på billetterne er 125 kr., men kun 55 kr. for unge under 25, 75 kr. for studerende over 25 og 40 kr. for grupper på min. seks mennesker under 25. Så tag fem venner under armen og kom i julestemning sammen.


FREDAG 9. DECEMBER
stewart-butterfield

//Foto: Stewart Butterfield, flickr.com

FORFATTERE OM FREDAGEN @ VANGEDE BIBLIOTEK

Kl. 14-16. Mønt: Gratis

”Forfattere om fredagen” er arrangeret af Vangedes Venners Biblioteksgruppe. Der vil blive læst højt af udvalgte forfattere og talt om kulturarrangementer, som man har været til eller har tænkt sig at tage til. Der er ingen forventning om, at du bidrager til diskussionen, så hvis man har lyst til at slå hjernen lidt fra i to timer eller har brug for yderligere inspiration til, hvad man skal lave i denne december, er dette en oplagt mulighed.

”Forfattere om fredagen” er en invitation til at tale om litteratur og blive inspireret af hinanden, alt imens man indtager kaffe og kage.

SIDSTE STOP @ DRONE

Dørene åbner kl. 19. Mønt: 30 kr.

Man skulle næsten tro, at dette var en guide til pop-up arrangementer i København i denne weekend. Det er det ikke, men ”Sidste Stop” er dog en pop-up lydinstallation og immersiv podcast af Det Ovale Rum. Oplevelsen vil finde sted på Drone, som i dagens anledning forvandles til et transmedielt univers, hvor du kan opleve lydkunst udover det sædvanlige. Der er en gratis gulddame til de første gæster og gratis indgang til Drone efter kl. 24.

Derudover går overskuddet fra begivenheden til Mandecentret, som er en landsdækkende organisation, som hjælper mænd i krise, så du kan endda gå hjem med god samvittighed og vide, at du også har bidraget til andre i denne julemåned.


LØRDAG 10. DECEMBER
vermouth-og-venindehjerter

//Foto: Fra Vermouth og venindehjerters Facebookevent

VERMOUTH OG VENINDEHJERTER @ BLÅGARDS PLADS 

Kl. 14-16. Mønt: Gratis

Vermouth Søndag er gået på kompromis med deres navn, og står lørdag klar til at servere varm vermouth, som et alternativ til den gløgg vi ellers kender så godt. Samtidig inviterer HØRT dig til at lave venindehjerter med en fremmed og sprede julenæstekærligheden. DJ Mycrosoft vil derudover stå klar til at lune dig med varme toner.

Mellem varm vermouth, lune toner og kærlige venindehjerter er der ingen undskyldning for ikke at begive sig til Blågårds Plads og lade julestemningen tage over.

DICKENS’ FORRYGENDE JULESTUE @ GENTOFTE HOVEDBIBLIOTEK

Kl. 11-16. Mønt: Gratis

Gentofte Hovedbibliotek skruer helt op for julehyggen på lørdag, når de hylder Charles Dickens’ indflydelse på julen. Der vil være mulighed for at møde 12 karakterer fra forfatterens univers, at vinde bøger og at få taget et julebillede i victoriansk stil.

Dagen er spækket med aktiviteter, som genfortællingen af Et Juleeventyr kl. 11:30 og engelsk kagebord kl. 14:30.

SØNDAG 11. DECEMBER
julebazar_osramhuset

//Foto: Osramhusets Facebook

JULEBAZAR @ OSRAMHUSET

Kl. 12-17. Mønt: Gratis

Hvis du tager til julebazar i Osramhuset, får du svært ved at vælge, hvilke af de mange aktiviteter du skal deltage i. Er det vaniljekranskonkurrencen, der trækker i dig, eller er det T-shirt workshoppen? Lige meget hvad du vælger, lægger Osramhuset op til ægte julehygge med dans om juletræet og klippe-klistre-bord.

Du kan desuden deltage i julebyttemarkedet arrangeret af Slow Food, hvor alt der kan relateres til julekøkkenet må byttes. Derudover afholder Slow Food også deres årlige køkkengrejsauktion, hvor du selv kan medbringe, hvad end du ikke længere bruger i dit eget køkken og gøre et kup på en ny elpisker til dig selv eller til en julegave. Alt overskud fra Slow Foods arrangementer på dagen går til velgørende projekter.

BALDERS JULEBIKS @ NØRREBROHALLEN 

Kl. 11-17. Mønt: 20 kr.

Balders Biks afholder igen i år et julemarked i Multisalen på Nørrebro. Hvis du er uinspireret og ikke kan finde den perfekte julegave til mor eller kæreste, er julebiksen en mulighed for at blive inspireret og finde unikke gaver. Der er noget for alle på julebiksen, så om du leder efter en sjælden vinylplade, et unikumdesign eller noget helt tredje, burde du kunne finde noget her.

Balders Julebiks lover derudover julemusik og julestemning, så hvis du imod al forventning ikke skulle finde det, du søger, så kan du i det mindste forlade julebiksen i godt humør.

 

//Forsidebillede: Anna Huynh

For ubeslutsomt og selvbevidst et menneske til at skrive copy om mig selv.