WEEKENDGUIDEN – Tech og tipsy

 

Det er ingen hemmelighed, at teknologien er kommet for at blive, og denne weekend er der ekstra meget af den, når der er Techfestival i København. Gå på opdagelse i fremtiden og find din egen kreative ildsjæl frem.

 

 

TORSDAG 7. SEPTEMBER

//Foto: Streetart af Victor Ash, Westend Walls

 

Åbning – Superflex ‘Den Grønne Ø i Det Røde Hav’ @ Vallensbæk Station

Hvornår: Kl. 17:00 Mønt: Gratis

På trods af titlens ellers naturlige og økologiske genklang, er SUPERFLEX’s nye udstilling alt andet end en anti-teknologisk affære. Torsdag åbner videoinstallationen på DIAS Kunsthal ved Vallensbæk Station, hvor der er lagt op til refleksioner af robotters rettigheder i et fortids-Vallensbæk efter SUPERFLEX’s frie fantasi. Der er åbningsseance fra klokken 17:00, hvorefter selskabet i samlet flok hopper på toget til København, hvor der er åbningsfest i St. Kannikestræde klokken 20:00. Installationen kan opleves indtil den 10. november.

 

VINK x KulturKBH: Iværksætterdrømme – Westend Walls @ KPH

Hvornår: Kl. 18:00 Mønt: Gratis

Går du rundt med en lille skabertræng i maven, har du mulighed for at udforske din drøm denne torsdag. I samarbejde med KulturKBH afholder VINK nemlig et arrangement i iværksætteriets tegn. Aftenen byder på en spændende talk af projektlederne bag Westend Walls – et non-profit projekt der organiserer kunst på offentlige vægge, samt rig mulighed for at møde andre kreative ildsjæle. Senere er der Walk&Talk til Westend og glutenfri risotto fra Ris8. Hvis du vil spise med, så smid en mail til info@kulturkbh.dk

 

 

FREDAG 8. SEPTEMBER

//Foto: Techfestival

 

Future of Governance Summit at Techfestival @ Halmtorvet

Hvornår: Kl. 10:00 Mønt: Armbånd til Techfestival: 100 kr.

Start din fredag med at tage del i en debat, som rokker ved hele vores eksistens. Techfestival holder session om, hvordan vi sikrer fremtidens demokrati under konstant omskiftelige, teknologiske vilkår. Få nye nuancer på generelle frygtede fremtidsforestillinger som disruption, fake news og vær med i diskussionen om virksomheder såvel som regeringers ansvar i forhold til morgendagens teknologiske virkelighed.

Husk at reservere plads på Eventbrite her http://techfestival.co/event/governance-summit/

 

 

‘MEET YOURSELF’ @ Kødbyen

Hvornår: 7.-8. september, kl. 17:00-22:00. Mønt: Armbånd til Techfestival: 100 kr.

”Kom og mød dig selv”, sang flødedrengen Christian Brøns engang. Denne fredag kan du følge hans vise ord og stå ansigt til ansigt med dig selv. I Techfestivalens center i Kødbyen har den Londonbaserede designer Martine Jarlgaard skabt en interaktiv installation, hvori du kan møde en tredimensionel avatar i 1:1 af dig selv. Efterfølgende kan du blive klogere på de digitale fodspor, du efterlader gennem din smartphone i udstillingen ”The Glass Room”, inden der er afterparty klokken 21.

 

 

LØRDAG 9. SEPTEMBER

//Illustration: Andreas Juul Blinkenberg

 

Litterær metrotur @ Perronen, Vanløse metrostation

Hvornår: Kl. 14:00 – 15:00 Mønt: Gratis, men billet til metroen er påkrævet

Hvad kan bedre kombinere det menneskelige og det teknologiske end at læse en bog, mens metroen fører dig frem. Denne lørdag kan du tage med metroen, ikke fordi du har en specifik destination, du skal nå, men for at se København gennem litteraturens vinduer. Med nogle af de største forfattere som kompas, vil Elisabeth Skou Pedersen, ph.d. i stedslitteratur og litteraturredaktør, guide dig gennem Københavns kulturhistorie. Turen er arrangeret af Metroselskabet i samarbejde med Golden Days.

 

 

Fest i Nordvest @ Glentevej 70A

Hvornår: Kl. 17:00-00:00 Mønt: Forsalg / entre: 60 kr. / 80 kr.

Ingen weekend uden drinks og dans. Lørdag belønnes vi forhåbentligt med et skud Indian Summer, når de kulørte lamper findes frem i gårdhaven på Glentevej. Støt det lokale fællesskab, når Nordvests civilsamfund stiller op med bæredygtige pizzaer og livemusik i en cocktail af soul, hiphop og elektronisk musik, der giver dig en utæmmelig træng til at slå dig løs.

 

 

 

SØNDAG 10. SEPTEMBER

//Illustration: Marie Emilie Simonssen

 

Copenhagen Maker 2017 @ Stødpudelageret, Carlsberg

Hvornår: 8. – 10. september, kl. 10:00-18:00 Mønt: Endagsbillet, voksen / barn: 80 kr. / 20 kr.

Vil du opleve summen af Techfestivalen over en kort tidshorisont og afstand, så kan du denne søndag besøge Copenhagen Maker. Messen er en samling af alskens værksteder, der udforsker fremtidens samfund i krydsfeltet af teknologi, det menneskeskabte og maker-kulturen. Søndag har overskriften ”Play with technology”, så find din indre nørd eller barnesjæl frem og drag mod Carlsbergbyen. Her kan du blandt andet designe din egen Maker t-shirt, være med til at udvikle en installation af digital origami eller upcycle efterladenskaberne fra Roskilde Festival.

Læs mere her: www.copenhagenmaker.com

 

 

Design and Food Weekend @ Nordhavn

Hvornår: Kl. 11:00-17:00 Mønt: Gratis

Er teknologi ikke lige sagen, kan du i stedet pleje dit æstetiske øje. Der bliver rigeligt at se på, når FindersKeepers samler 60 udvalgte designere i Nordhavn. Der loves også forkælelse af smagsløgene, for markedet afholdes i samarbejde med blandt andre Kødbyens Mad og Marked. Selvom der ikke er entrépris, gør du godt i at tage nogle håndører med, da du nok ikke kan undgå at blive fristet af et eller andet, der sikkert ville se godt ud i din stue.

 

 

 

 

 

 

Kunstskribent og Cand.mag. i Moderne Kultur og kulturformidling