Weekendguide: Storebededag for klimaet

Weekenden nærmer sig. Det samme gør alle katastroferne. Denne weekend har du chancen for at kæmpe for klimaet. Her fra VINK har vi samlet nogle anbefalinger til, hvordan du på forskellig vis holder klimafanen højt denne weekend.

Torsdag d. 16. maj

KLIMAPÅMINDELSEN @ Rigsdagsgården 8, 1214 København

Hvornår: Kl. 8.30 hver torsdag frem til og med d. 27. juni. Mønt: Gratis.

Kom til en fælles påmindelse, særligt for lovgivere og ministre, om at vi skal tage hensyn til klimaet, og at dette bør indtænkes i al lovgivning. Tag dine venner, familie og kollegaer med, og vis politikerne, at du også kæmper for dine børns fremtid.

Begivenheden er arrangeret af 350 Klimabevægelsen i Danmark, Den Grønne Studenterbevægelse, Bedsteforældrenes Klimaaktion og det frivillige hold bag Folkets Klimamarch.

Fredag og lørdag d. 17.-18. maj

GRO – Festival for mad og klima @ Havnegade 1058, København K

Hvornår: Fra kl. 12.00 fredag til kl. 19.00 lørdag. Mønt: Gratis. Enkelte workshops kræver brugerbetaling.

Vær med når Havnegade forvandles til et mekka af stader, scener, workshops, børneaktiviteter og folkekøkkener. Du kan lege med lækre råvarer i køkkenet, få jord på fingrene i spire-workshops eller deltage i debatter om industrielt landbrug og kolonialisme. På festivalen vil eksisterende dogmer udfordres og mulige alternativer udforskes. Der stilles særligt skarpt på Verdensmål 13: Klimaindsats.

Festivalen undersøger løsningsmulighederne i at ændre det, vi propper i munden og stiller spørgsmålet: hvordan kan vi producere mad i overensstemmelse med de økosystemer, vi lever af, på en klimavenlig måde?

Se det fulde program på: grofestival.dk

Fredag d. 17. maj

Oprørets koordinater @ Christiansborg Slotsplads

Hvornår: kl. 17.00. Mønt: abonnement: 90 kr, børn/unge: 70 kr, gruppe, børn/unge: 40 kr, gruppe, voksne : 100 kr, løssalg: 140 kr, studerende over 25 år: 90 kr.

Kom til en audiowalk af kunstkollektivet FAMILIEN, der sætter fokus på 2019 som året, hvor lang tids afmagt og politikerlede kulminerer.

Forestillingen er en vandring gennem byen og en tidsrejse, der tager sin start i et oprør, der sender lydbølger gennem flere hundrede generationer.

Lørdag d. 18. – lørdag d. 25. maj

subURBAN DANCE FESTIVAL 2019 @ Dansekapellet

Hvornår: Fra kl. 12.00 alle dage. Mønt: Det meste af programmet er gratis, men billetter til dele af programmet spænder mellem 40-165 kr.

Kom ud i gaderne, og nyd vejret i dansens tegn! Den internationale festival for urban dance åbner op for forestillinger, workshops, battles, familiedage, DJ’s og meget mere. En uge med det bedste indenfor hip hop og urban dance med dansere fra hele verden. Der bliver breaket, hip hoppet og poppet, der bliver skatet og lavet parkour.

Se det fulde program her: https://dansekapellet.kk.dk/

Søndag d. 19. maj

Stillehavet – Dansk tale @ Tycho Brahe Planetarium

En perfekt afslutning på din klimaoprørske weekend går til Tycho Brahes Planetarium. Dokumentarfilmen ‘Stillehavet’ tager publikum med på en rejse til de frodige, tropiske øer i det fjerne Vest Papua. Man kommer med helt ind i hjertet af og oplever på nærmeste hold det helt usædvanlige liv i naturen.

Amalie er uddannet kandidat fra Teater- og Performancestudier med sidefag fra Musikvidenskab og brænder for crossoverformer og ligestillede dramaturgier. Hun arbejder med den uafhængige scenekunst i blandt andet Teater PRAXIS.