WEEKENDGUIDEN: SOMMERHYGGE MED ET GODT SOUNDTRACK

Madredaktionen har endnu engang samarbejdet om at lave en super weekendguide til dig! Derfor har vi lidt til enhver smag på programmet i denne uge. Der er hygge i den fri beton-natur, gratis kage og kaffe, heftige toner fra undergrunden og VINKs helt eget urbane eventyr.

 

 

TORSDAG 18. MAJ

 

KLUB KURZ: OPEN AIR PÅ NØRREBRO @HJØRNET AF RAVNSBORGGADE OG SANKT HANS GADE

Hvornår: 19:30-22:30. Mønt: Gratis

Det begynder at lugte lidt af sommer i Københavns gader, og hvordan nyder man det bedre end med film under åben himmel, godt selskab og kolde øl. På hjørnet af Ravnsborggade og Sankt Hans Gade viser Klub Kurz i samarbejde med Videomøllen tre forskellige kortfilm. Lidt tysk, lidt dansk – noget for enhver smag.

 

LOPPEMARKED @BIKUBEN KOLLEGIET 

Hvornår: 17.00-20.00 Mønt: Gratis at deltage og gratis at have en stand

Nu har du mulighed for, en gang for alle, at opgradere garderoben til billige penge! På Bikuben Kollegiet sælger kollegianere ud af deres sprudlende garderober, og giver dig samtidig muligheden for at hive dit eget aflagte tøj med, som du på kollegiet kan donere til Røde Kors og ”Smid Tøjet Danmark”. Udover loppesager i lange baner, vil der være gratis kage!

Hvis du selv har lyst til at få solgt ud i klæderne, så er det også muligt for dig at få en stand til Bikubens loppemarked. Send blot en mail til formand@bikubenkollegiet.dk – men skynd dig, for der er et begrænset antal pladser.

 

FREDAG 19. MAJ

Jægersborggade//Foto: VINK

BYG & BAJER @DESIGNMUSEUM DANMARK 

Hvornår: 16.00-20.00 Mønt: 65 kr

 

Fredag betyder fredagsbar, og i denne omgang kan du møde din indre Arne Jacobsen, imens du drikker kvalitets øl i en (forhåbentlig) solbeskinnet gård. Designmuseum Danmark begynder nemlig sit nye koncept ”Byg & bajer”, som en del af Danish Design Festival. Konceptet er ligetil, der vil være kreativ workshop, designperformance, øl, musik og mad. Alt sammen ting der synger serenader til fredagshjertet. Som en del af fredagsbaren åbnes der op for et kreativt værksted, med materialer leveret af Design Museum Danmark, hvor denne fredags opgave vil lyde: byg en miniature stol, imens du drikker øl fra de populære TO ØL. Dit kreative sind og dine hænder definerer selv stolens look. En læsestol beklædt i pels, en bodegastol i rødt velour eller en klassisk model i ægte Hans J. Wegener stil? Mulighederne er mange. Designtalken vil komme til udtryk i skuespilleren Jesper Ole Feits fortolkning af TO ØL’s specielle etiketter. For 65 kroner får du adgang til alt af det ovenstående, inklusive to øl til at slukke sommertørsten.

 

COFFEE COLLECTIVE OPENING @JÆGERSBORGGADE 57

Hvornår: 09:00-20:00 Mønt: Gratis

Coffee Collective har produceret kvalitetskaffe siden 2007, og siden da er de blevet kendt i hele verdenen for deres produkt. Deres første butik lå på Jægersborggade, og sidenhen har de også åbnet to andre. Men nu er kollektivet vokset fra den lille kaffebar på nr. 10, og rykket længere ned af Jægersborggade til nr. 57. Det skal naturligvis fejres med en vaskeægte åbningsfest, som varer hele weekenden, men starter om fredagen.

Se hele programmet her

 

LØRDAG 20. MAJ

Blandt publikum på Stengade // Foto: Lasse Wernblad

 

VINK x URBANPLANEN ”URBANEEVENTYR” @URBANPLANEN 

Hvornår: 16.00-21.00 Mønt: 10-kroners bar og billig mad.

Selvpromovering er okay, når det der promoveres, er fantastisk. Denne lørdag holder VINK i samarbejde med Urbanplanen og Urbanfestival 2017 arrangementet ”Urbane eventyr”, som er et kunstnerisk indslag i form af portrætter og lydfortællinger. VINKs seje kreative mennesker har sammen med boligforeningen 3B fået lov til at udsmykke et 20 meter langt byggehegn med audiovisuelle kunstinstallationer, som portrætterer områdets beboere. Beboere der i den grad varierer i udseende og personlighed. Her får vi lov til at komme under huden på dem, og samtidig please vores æstetiske sanser. Så kom og vær med, når vi sætter fokus på et område i København, der er præget af fordomme og underlige historier. Et område der rummer mere mangfoldighed, end den mest grønthandlerpakkede gade på Nørrebro.

 

KONCERT ANBEFALING

Enhver weekend kræver et godt soundtrack, og hvis du vælger én af disse to koncerter er du garanteret netop det!

ESCHO NIGHT: COLLIDER/ GULLO GULLO/HUSBANDS @OSRAMHUSET

Hvornår: 19:30-00:30 Mønt: 50kr

Escho er en storspiller i den danske undergrund, men blågårds-pladeselskabet har ikke givet lyd fra sig i et stykke tid. Det laver de om på nu og vender stærkt tilbage, ved at arrangere koncert på Osramhuset på Nørrebro. Personligt har jeg kun haft fornøjelsen af at se Collider, og det er primært derfor, jeg anbefaler lørdagens koncert. Jeg synes, at alle burde unde sig selv at se dette band live! Aldrig før har jeg set noget dansk band spille med sådan en energi, samtidig med at musikken er kontrolleret. Det er ren ADHD på scenen, på den bedst tænkelige måde, med en lyd der minder om My Bloody Valentine, Crying eller Deerhoof.

 

AYOWA’S EP RELEASE @SPILLESTEDET STENGADE

Hvornår: 20:00-01:00 Mønt: 50kr

Hvis du er i humør til noget mere poppet, mindre guitar og mere synth, så kan du i stedet hoppe over på Spillestedet Stengade, hvor AyOwA holder EP release. Her spiller cremen af den danske pop-undergrund, for AyOwA har inviteret både Barselona, der ligesom AyOwA spiller på årets Roskilde Festival, samt R’n’B duoen Blikfang, der lige nu er at finde på P3’s Barometerliste, med deres hjerteskærende single “Os To”.

 

 

SØNDAG 21. MAJ

Cinemateket //Foto: Mathilde Wendelboe

 

BRASILIANSK AFTEN @CINEMATEKET 

Hvornår: 18.15-22.30 Mønt: 195 kr. Eksklusiv drikkevarer

Vi kender den allesammen. Det lille stik af udlængsel, dybt begravet i maveregionen. Jeg føler den ofte, hvilket ender ud i flere timers scrollen på diverse flyselskabers hjemmesider. Destinationerne er mange, og ofte er de langt væk. Denne søndag aften får du lov til at rejse langt væk, imens du bliver i vores alles elskede København. Du skal nemlig med Cinemateket og SULT til Brasilien. Aftenens film vil være fra 60’ernes Cinema Novo bevægelse i Brasilien, som var et oprør imod stilstand og konformitet på to fronter: samfundsmæssigt og kunstnerisk. Filmen Macunaíma er et billede af den brasilianske kultur, samtidig med det er en kritik af landet, som fortærer sine egne indbyggere. Udover film får du også stillet din sult og nysgerrighed omkring det brasilianske verdenskøkken. Restaurant SULT kokkerer nemlig en buffet i tropejunglens tegn, hvor du blandt andet kan sætte tænderne i kylling med lime og kokosnød, fiskegryde og okra-salat med sorte bønner.

 

Madglad 22 årig knægt, der modvilligt falder under betegnelsen "foodie". Holder primært til på Nørrebro, men kan lokkes udenfor, hvis der er michelinstjerner nok. Arbejder til daglig som café-medarbejder/barista på kaffebar i indre by. Spiller desuden fed spade i det danske undergrundsband "Lød"