WEEKENDGUIDEN – REGNBUESTØV

 

 

København er badet i regnbuens farver denne weekend. Få din glimmer på og mød byens mangfoldighed til UUNIT Launch, Pride Parade, Copenhagen Cooking og alt derimellem.

 

FREDAG 18. AUGUST

FRI FREDAG! ‘JEFF BUCKLEY: LIVE IN CHICAGO’ @ CINEMATEKET

Hvornår: Fredag kl. 16:00-18:00. Mønt: Gratis.

Hård uge? Når pc’en er lukket ned for dagen, kan du trygt tage tasken over skulderen og bevæge dig til Cinemateket og nyde ”Fri Fredag!” denne gang med Jeff Buckley som tema.

Manden der har været en legende siden 90’erne. Med albummet ”Grace! har han sat sit tydelige præg på nyere pophistorie. Uanset om du er klassisk rock-, pop-, folk- eller jazzfan, så vil du helt sikkert komme godt ind i weekenden med denne mands englebløde stemme og imponerende hårpragt. Koncertfilmen Jeff Buckley: Live in Chicago vises i både i Asta bar, hvor du kan nyde en øl, og i biografsalen. Du kan gå til og fra det hele.

 

Et par af gutterne fra UUNIT.

 

UUNIT | LAUNCH PARTY @ OSRAMHUSET

 

Hvornår: Fredag kl. 17:00-23:00. Mønt: Gratis.

Som en sløjfe på deres første udstilling med originale værker fra eget kunstnerkollektiv, holder de seje rødder fra UUNIT en vild launch fest i Osramhuset. De unge ambitiøse kunstiværksættere er værd at holde øje med. Denne aften lover de svedige kunstinstallationer, drinks, DJ’s og et stærkt setup af livemusik. Læs mere om UUNIT

Desuden starter Copenhagen Cooking festival i dag og løber frem til den 27. august. Madredaktionen har håndplukket de allerbedste events til jer her.

 

LØRDAG 19. AUGUST

// Illustration: Freja M. R. Kammer

 

PRIDE PARADE @ FREDERIKSBERG RÅDHUSPLADS – KØBENHAVN RÅDHUSPLADS

Hvornår: Lørdag kl. 13:00-15:30. Mønt: Gratis.

På VINK har vi i ugen gået og glædet os til at deltage i Copenhagen Pride Parade for første gang. Vi har lavet bannere, købt regnbueflag, fået musikredaktionen til at lave en playliste og liret ladcyklen op til den helt store guldmedalje.
Paraden er afslutningen på Pride Festival ugen, som har foregået rundt omkring i hele København, og hvor man har kunnet se regnbueflag hænge fra kirketårne, vejre flot foran store erhvervsbygninger, og hele byen har summet af seje events både i dagtimerne og de sene nattetimer. Copenhagen Pride har eksisteret i forskellige former siden 1996 og er mange ting, men mest af alt er den en fejring og markering af retten til at udtrykke sin seksualitet. Flere statsministre har gået med, og sidste år gik også Prinsesse Marie med i paraden. Vi glæder os helt vildt til at fejre et mangfoldigt København. Vi ses i regnbuestøvet.

 

UHØRT FESTIVAL @ ENGHAVEVEJ 80

Hvornår: Fredag–lørdag. Mønt: 150,- for adgang til festivalen hele weekenden.

Nu festtøjet ligesom er fremme, og du alligevel er i et fremragende humør, kan du jo fortsætte lørdagen til Uhørt festival, 39 bands, 3 scener og musik fra dygtige musikere der er på vej frem på den danske musikscene. Lyt til Sherpa om lørdagen, det kan anbefales.

 

SØNDAG 20. AUGUST

 

BALDERS BIKS @ BALDERS PLADS 

Hvornår: Søndag kl. 11:00-17:00. Mønt: Gratis.

Friskbrygget kaffe, kolde lemonader, street food, vinylplader og second hand, akkompagneret af lokale DJ’s.
Balders Biks er det hyggeligste marked, og et sted hvor alle de lokale små initiativer og kreative kommer ned og viser frem. En perfekt søndagsbeskæftigelse.

 

Kom med bag kulissen på Det kongelige Teater // Foto: Kim Granli

 

BALLETSKØRTER @ I FORRESTE RÆKKE 

Hvornår: Søndag (og nyt afsnit den onsdag 23. august). Mønt: Gratis.

Hvis du som undertegnede elsker ballet, de smukke skørter, stramme trikoter, kroppe der mestrer det umulige og hele universet omkring det, så kan du passende afslutte ugen med at se første afsnit af DRs nye serie I forreste række. Her følger vi en række unge dansere fra den kongelige ballet og deres liv på teatret og udenfor. Det er et helt unikt blik ind på gangene i Det kongelige Teater, og sympatiske portrætter af nogle mennesker der udlever deres vildeste drøm og gør alt for at blive ved at udleve den. Når det alt for korte afsnit er slut, og du bare glæder dig til det næste kommer på onsdag, kan du, hvis du gerne vil se flere tutuer, piruetter og nogle lidt mere uhyggelige pas de deux’er, se serien Flesh and Bone (2015, tilgængelig på streamingtjenesten Cmore) og den efterhånden klassiske Black Swan (2010, Viaplay).

Der er en skøn ironi ved at nyde disse tv-anbefalinger, for enden af regnbuen på sofaen, mens man propper nogle kalorier i hovedet.

God weekend alle sammen og husk popcorn.

Chefredaktør for VINK. Forlægger på BLÆNDVÆRK og strukturnørd i det private erhvervsliv. Har hang til god litteratur, skæve film og ikke mindst mænd i trikot.