weekendguiden – en litterær weekend

KBH Læser afholder deres årlige litteraturfestival MANIFEST i disse dage, og det elsker, elsker, elsker vi på VINK. Hele byen bugner af litterære koncerter, forfatterdebatter, læsefester og finurlige, forførende arrangementer, der kan få enhver litteraturentusiast til at opføre sig som en nyforelsket teenager i brunst. Vi har forelsket os i nogle af de mange spændende events fra KBH Læsers tætpakkede program, og du er velkommen til at følge med os. Vi har også suppleret med lidt godt til shoppegenet, rytmesansen og kulturdepotet, så din weekend bliver litterær og lækker. Rigtig god fornøjelse.

Onsdag d. 28. Februar

//PR-billede

Pølser og Poesi @Harry’s Place
Hvornår: oplæsninger kl. 17:30, 19:00 og 20:30 Mønt: Det er gratis at komme til oplæsningerne, men skal du have en Børge koster den 40 kr.

Alle ved, at pølser og poesi hænger uadskilleligt sammen. På VINK er vi rigtig stolte af at kunne invitere dig til litteraturarrangementet ”Poesi og Pølser” på Harry’s Place, som en del af KBH Læser. Her fremfører nogle af vores dygtige skribenter deres egne fiktionsportrætter fra bogen 2200Fortællinger, imens du kan mæske dig i en af de famøse ”Børger” og en cociobajer i den gamle pølsevogn. Poesi har aldrig smagt så godt! Vi læser op flere gange i løbet af aftenen, så du snildt kan passe det ind i dit øvrige onsdagsprogram. Ses vi?

 

Torsdag d. 1. September

//PR-billede

Silent Reading Party @Kulturstationen Vanløse
Hvornår: Kl. 17:15-19:15 Mønt: Fri entré

Det kan være rart at få en stille og rolig start på weekenden, og hos os begynder den allerede torsdag. Så tag til MANisk læseFEST på Kulturstationen Vanløse, hvor de inviterer til Silent Reading. Tag din yndlingsbog under armen og forsvind ind i det spændende fiktionsunivers midt i bibliotekets hyggelige omgivelser sammen med en masse andre litteraturentusiaster. Du kan også lade dig inspirere af de udvalgte titler, som biblioteket har fundet frem til anledningen. Med en drink fra Café Oasen og en god ven eller veninde ved din side er der gjort klar til en intim og hyggelig læseoplevelse. Medbring eventuelt ørepropper.

//PR-foto

Khaterah Parwani: Minoritetskvinders ligestillingskamp @FOF København
Hvornår: Kl. 19:30–21:30 Mønt: 150 kr.

Giv din weekend et feministisk indspark og tag til foredrag og debataften med én af de vigtigste og mest magtfulde feminister i Danmark, Khaterah Parwani. Som en markant stemme i den offentlige debat om integration og ligestilling slår hun i aften et vigtigt slag for minoritetskvindernes rettigheder – et politisk minefelt af tørklæder, kønsadskillelse og kvinderoller. Med udgangspunkt i både den offentlige debat og sit eget arbejde med kvinderettigheder på gadeplan tager Khaterah fat i nogle af de utallige problemstillinger, som minoritetsfeministerne står over for. Tag med, fordi det er VIGTIGT!

 

Fredag d. 2. Marts

//PR-billede

SALON 6 @Litteratursalon/Ubuntu-huset
Hvornår: kl. 19:00 – Mønt: 50 kr.

Føler du dig i det lumre hjørne? Der er intet bedre sted at varme op til weekenden end til SALON 6; KBH Læsers litteratursalon, der i aften lokker med litterære orgasmer. Med et smagfuldt glas vin i hånden kan du lade dig forføre ind i en erotisk verden af åndenød, bløde suk og sved på overlæben, når aftenens forfattere Joan Rang Christensen, Niels Henning Falk Jensby, Thomas Lagermand Lundme, Michael Søndergaard og Lotte Arnsbjerg, læser op af egne  værker. Vær også med til at skabe Litteratursalonens eget g-punkts manifest og nyde en dejlig sensuel aften. Sko skal efterlades ved døren, men strømperne må du gerne beholde på.

//PR-foto

Dobbeltkoncert med Desmond og SILQUE @Loppen
Hvornår: kl. 21:00 Mønt: 300 kr.

Er du mere til lyd end litteratur? Så er der også dejlige ting i vente for dig i denne weekend. Tag for eksempel til dobbeltkoncert med Desmond og SILQUE på Loppen på Christiania. Du er garanteret en festlig aften med genreeksperimenter, sublime lyduniverser og farverige toner. Med masser af 80’er-prægede analoge synthesizers og fængende guitarfigurer med elektroniske beats er der lagt op til en storslået og atmosfærisk musikoplevelse, der ikke bliver mindre fantastisk af Loppens rå og urbane kulisse.

 

Lørdag d. 3. Marts

Oplev Christiania med en lokal @Christiania
Hvornår: Kl. 15.00 Mønt: 50 kr. 

Du kender Christiania. Du har hørt musik på Nemoland. Du har været til koncerter på Loppen. Du har drukket utallige øl ved søen om sommeren. Du ved, at der er masser af skæve butikker og sunde caféer med et grønt hav af økologiske fortræffeligheder, god kebab og en konstant duft af hash. Men kender du alle de mange historier bag facaderne? De mange spændende mennesker, der lever deres liv i det lille samfund? Måske ikke, men det kan du heldigvis komme til. Lørdag og søndag kan du nemlig komme på rundvisning med en ægte christianit, der vil fortælle dig om alle Stadens hemmeligheder og finurligheder.

 

Manisk bogfest@Københavns Hovedbiblioteket
Hvornår:
kl. 19:00-21:oo Mønt: fri entré

I aften får du mulighed for at komme ind bag kulisserne i forfatternes verden, når bogbloggen Mellem Linjerne afholder bogbloggerarrangement. Her kan du møde forfatternavne som Troels M. Palshof, Katja Berger, David Rousing med flere. De vil fortælle bredt om skriveprocesser, poetry slam og om, hvordan man som forfatter håndterer de røde streger, som man får igen, når man har afleveret sit manuskript til forlagene. Hvis du selv går rundt med en drøm om at blive forfatter eller bare er interesseret i, hvordan forfattere lever og tænker, så får du en sjælden mulighed for at få stillet nysgerrigheden lørdag. Baren er selvfølgelig åben. For alle ved, at litteratur opleves bedst med en lille drink i hånden.

Tilmeld dig på kontakt@mellem-linjerne.dk

 

Søndag d. 4. Marts

//PR-foto

Onkel Dannys loppemarked @Onkel Dannys Plads
Hvornår: kl. 10:00-15:00 Mønt: Fri entré

Der kan være forskellige årsager til, at du på denne søndag har behov for at starte dagen blidt ud. Måske fik du en enkelt øl mere, end du havde brug for i går. Måske skal du bare have genopladt batterierne inden mandag. Lidt loppemarkedsterapi på Onkel Dannys Plads er din perfekte mulighed for en blød landing efter lørdagens strabadser. Forsyn dig selv med en dejlig varm kop kaffe to go, en god ven eller veninde og lad dine trætte fødder føre dig forbi de mange stande med skøn 60’er keramik, billigt tøj og loppefund, imens I sammen bearbejder weekendens indtryk. Onkel Dannys loppemarked er et af Vesterbros fedeste markeder, som år efter år har tilbudt brugte LP’er, marskandiservarer, kunst m.m. til alle.

 

LGBT Manifester @LGBT Biblioteket
Hvornår: Kl. 14:00-17:00 Mønt: Gratis entré

LGBT Biblioteket åbner regnbueportene til en eftermiddagsseance, hvor der tages hovedspring lige ned i en håndfuld manifester om seksualitet, kønsidentitet og mindretalsrettigheder: Bøssemanifest for den amerikanske homobevægelse, Seksualpolitisk Manifest fra Thildernes kvindelejr og Erklæringen om Seksuelle rettigheder fra Verdensorganisationen for seksuel sundhed og Yogyakarta Principperne med internationale retsprincipper imod krænkelse af menneskerettigheder. I samme omgang vil Troels Kjær også præsentere sin nye roman Jenka fra Jammerbugten.

Arrangementet er et fornuftigt alternativ til den klassiske søndags halvdovne tradition med TV-maratons og take-away i pyjamas på sofaen. Udnyt søndagen til at få udfoldet nogle af tankerne bag LGBT rettighedsbevægelserne, som stadig den dag i dag er relevante i kampen for ligestilling.