WEEKENDGUIDEN – KOM UD AF DIT VINTERHI

 

De mørke og kolde dage kan til tider give en fornemmelse af, at byen er gået i dvale og har taget beboerne med sig. Frygt ej, København står med åbne arme og venter på dig. Så denne weekend skal du ud af dit vinterhi og søge tilflugt i byens mange tilbud. Giv kroppen en opvågning, og  bliv inspireret af kunst og musik. Når du trænger til varme, så find vejen ind i biografernes lune sæder og lad dig opsluge af lærredets billeder.

 

TORSDAG 18. JANUAR

 

Butchers heat x Sauna Gus @Svanemøllen
Hvornår: Kl. 18:00, 19:00, 20:00 Mønt: 125 kr.

Hvis du er ramt af sløv krop eller tungt sind, så er der ingen bedre kur end en tur i det kolde blå. Man kan hjælpes lidt på vej denne torsdag på Svanemøllen Strand, hvor der er sørget for sauna gus. Man er dermed sikret at få varmen efter en tur i bølgen blå. Du kan ovenikøbet gå derfra med udrenset krop og et roligt sind, hvilket sauna gusens æteriske olier sørger for. Så hvis du endnu ikke har forsøgt dig med vinterbadning, så har du her muligheden.

 

FREDAG 19. JANUAR

 

Fernisering x Handmade Anatomy af David Dellagi @Projektrum Vera
Hvornår: kl. 17:00-20:00 Mønt: Gratis

Denne fredag skal du tage til fernisering, når Projektrum Vera præsenterer David Dellagis værker, som indbefatter maleri, skulptur og animeret collage-film. Fælles for alle værker er, at de drejer sig om den menneskelige anatomi, og hvordan den kan omstruktureres og omformes både indvendigt og udvendigt. Der bydes ovenikøbet på vin og gryderet denne fredag, hvor udstillingen åbner. Udstillingen er dog åben for besøgende weekenden ud.

 

Hemmeligt museum // Billede: David Dellagi

 

 

Friday Late Night x Harry Nilsson @Cinemateket
Hvornår: Baren åbner kl. 20:00, Filmstart kl. 21:30 Mønt: 95 kr.

Efter ferniseringen kan du bevæge dig mod Cinemateket, som viser dokumentaren “Who Is Harry Nilsson (And Why Is Everybody Talkin’ About Him?) om en glemt sangskriver og hitmager. Harry Nilsson havde tilsyneladende stjernestatus i 1960-70’erne og var en stor inspiration for The Beatles. Denne aften kan du således blive bekendt med et stykke musikhistorie, som er gået glemmebogen for de fleste. Inden filmen kan du nyde en drink i baren og komme i stemning med solskinspop fra højtalerne.

 

LØRDAG 20. JANUAR

 

Et familieforetagende @Grand Teatret
Hvornår: kl. 10:00 Mønt: 75 kr.

Lørdag formiddag skal du tage i Grand Teatret, hvor du kan opleve filmen ‘Et familieforetagende’. Filmen er et forsøg på at bryde med faste former i filmens fortælling, hvilket skaberne bag filmen, Carina Randløv og Line Knutzon, mener er vigtigt. Blandt andet derfor er alt i filmen lyserødt, og den er blottet for genkendelige mærker. Filmen bliver kun vist denne ene gang i Grand, så det er en mulighed for at få en unik filmoplevelse.

 

Byhaven // Foto: Peter Troest

 

Vinterbyhaven @Pumpehuset
Hvornår: 19.00-03.00 Mønt: 120 kr.

Lørdag aften skal du tage i Pumpehuset, hvor stemningen fra sommerens byhaver bringes indenfor. Du kan blive varm i kroppen af lækre drinks, og så kan du svaje til intet mindre end fire forskellige spirende bands, og der er noget til enhver smag. Hvad end du er til en festlig aften eller blot har brug for et skud musik og en lille rus, så er Vinterbyhaven et besøg værd.

 

SØNDAG 21. JANUAR

 

7 Skærme – 7 kunstnere @ Til Vægs – Lundtoftegade
Hvornår: Fra den 12. januar til den 2. februar Mønt: Gratis

Tag cykel, gåben, bus eller tog mod Lundtoftegade denne søndag, hvor du frit og kvit kan indtage flere filmiske kunstværker, som de udfolder sig midt i byrummet. På gaden hænger syv skærme, som viser syv forskellige film. De syv film er lavet af studerende fra Kunstakademiet og er skabt specielt til dette udstillingsrum. Så tag forbi og oplev, hvordan et byrum kan forvandles af kunsten.

 

Three Billboards Outside Ebbing, MIssouri // Foto: Johanna Korsh

 

Three Billboards Outside Ebbing, Missouri @ Dagmar Biograf
Hvornår: Kl. 19:00 Mønt: 90 kr.

Det er ’award season’, og det betyder, at biograferne er spækket med storfilm. Filmen Three Billboards outside Ebbing, Missouri har høstet både mange priser og en masse anmelderros. Til Golden Globe blev den kåret som bedste ’drama’, og hovedrolleindehaveren, Frances McDormand, løb også med en pris for sin præstation. Derfor skal man se denne film, mens den stadig vises på det store lærred, så man kan få en helt uforstyrret oplevelse.