WEEKENDGUIDEN – KANT, VILDSKAB OG RITUALER

Denne weekend byder på kant, vildskab og japanske ritualer med blandt andet den eksperimenterende festivalperle Badesøen, fotografier fra den ekstreme festival Burning Man og en japansk te-ceremoni.

 

TORSDAG 27. JULI

Illustration: Anja Oxager

 

KONCERT MED CANCER @ FREDAGSROCK I TIVOLI

Hvornår: Kl. 19:00-20:00 Mønt: 30 kr.

Allerede torsdag kan du varme op under weekenden med en stærk koncert med bandet Cancer. Cancer består af Nikolaj Manuel Vonsild, som er forsanger i bandet When Saints Go Machine, og Kristian Finne Kristensen med soloprojektet Chorus Grant. Tivolirock skriver selv om bandet, at det udsprang af Nikolajs bearbejdning af sin kræftsyge mors død, og at der derfra opstod et utrolig smukt og stærkt udtryk. Nikolaj har længe fascineret med sine kompositioner og sin vokal, så det her må helt sikkert også høres!

 

SOMMERAFTEN MED DANSKE KLASSIKERE @ BALDERS PLADS

Hvornår: Kl. 17:30-20:30 Mønt: 245 kr. Drikkevarer købes derudover, kontant eller MobilePay.

Har du det ligesom os på VINK, at du ikke kan få nok af sommerfællesskabet og god mad i det fri, nu hvor sommeren endelig er her? Så er der på torsdag også mulighed for at møde nye mennesker, eller nyde fællesskab med dine nærmeste, til fællesspisning ved langbord på Balders plads. På torsdag er det klassisk, dansk madhistorie, der er i centrum, med retterne ”Kylling Danoise”, ”Sol over Gudhjem” og ”Brudepige med Slør”, der kokkereres over åben ild!

  

FREDAG 28. JULI

Illustration: Freja Kammer

 

BURNING MAN FERNISERING @ HANS ALF GALLERY

Hvornår: Kl. 17:00-20:00. Mønt: Gratis.

På fredag kan du få et smugkig ind i den ekstreme, amerikanske festival Burning Man i Nevadas Black Rock Dessert. Det foregår til ferniseringen af den danske topfotograf Anders Overgaards nye bog Nothing Left Behind om Burning Man. Festivalen, hvor du kun kan deltage med et kunstnerisk projekt, minder mest om en midlertidig kulturbevægelse, hvor deltagerne bærer sprælske kostumer og kører i selvskabte, futuristiske køretøjer gennem det tørre ørkensand.

 

CARPARK FESTIVAL 2017 X VINK @ UNDER BUEN

Hvornår: Fredag kl. 12:00 til lørdag kl. 23:00 Mønt: Gratis.

Det er også på fredag, at årets Carpark Festival endelig åbner, denne gang i et samarbejde med os på VINK! Festivalen er i år inddelt i AUDIO, VISUAL og TASTING, der byder på musik med 20 forskellige kunstnere, madboder samt kulturelle aktiviteter og kunstrum. Du kan blandt andet opleve silent disco, croquis & crémant, grilltennis, vinylloppemarked og livetalks med komikerværterne fra FLÆS. Programmet opdateres løbende, så følg med på eventet!

 

LØRDAG 29. JULI

Illustration: Freja Kammer

 

BADESØEN FESTIVAL @ BADESØEN ALBERTSLUND

Hvornår: Kl. 13:00-22:00 Mønt: 330 kr. + gebyr.

Hvis du kan lide det eksperimenterende, så er det her måske noget for dig! Til Badesøen Festival, der indeholder koncerter, performances, mad og pop-up arrangementer, kan du forvente et line-up med kant mens du flyder i det cirka 22 grader varme vand i friluftsbadet Badesøen i Albertslund. Festivallen er lavet i samarbejde med Forbrændingen og Prxjects, og kurateret af internetradioen The Lake Radio, der er kendt for sin eksperimenterende og inspirerende radioprofil samt ikke mindst undergrundsfestivalen By The Lake Festival i Berlin. Musikken står på blandt andet folk, flippethed og ghanesiske danserytmer samt på små spændende performances.

 

SOUND TRACKS @ POSTGRUNDEN

Hvornår: Kl. 15:00-24:00 Mønt: Gratis.

Lørdagen er fyldt med spændende arrangementer, så du kan også vælge at kigge forbi sommereventet Sound Tracks på Postgrunden bag Københavns Hovedbanegård. Her inviterer pladeselskabet Back To Future Sounds på sprøde toner, mens du kan shoppe musik, kunst og meget andet i lækre pop-up butikker. Du kan samtidig nyde skøn mad, drinks og dejlige, kolde øl. Festen starter med en pétanque turnering, hvor VINK er med!

 

MAL ET PORTRÆT @ ABSALON

Hvornår: Kl. 12:00-14:00 Mønt: 30 kr.

Hvis du trænger til en pause fra den digitaliserede fotos med smartphones, tablets og computere, kan du også tage til Absalon denne lørdag og i stedet dokumentere din ven, kæreste eller et familiemedlem i fysisk form som portrætmaleri. Absalon tilbyder maling, pensler, papir og oven i købet spejle, hvis du får lyst til at lave et analogt selfie. Der er mulighed for at blive guidet igennem farver og former. Her kan du afprøve eller udleve din indre kunstmaler.

 

SØNDAG 30. JULI

 

Illustration: Natasha Linde Krebs

 

JAPANSK TE-CEREMONI @ NIKOLAJ KUNSTHAL

Hvornår: Kl. 17:00-17:45 og 17:45-18:30 Mønt: 100 kr. Kun 25 billetter pr. ceremoni!

Sidst på weekenden kan du finde søndagsroen med en helt speciel kulturel oplevelse, når den japanske te-gruppe Setsugekkai, fremfører deres traditionelle te-ceremoni i Nikolaj Kunsthal. Gruppen består af fem japanske kvinder, der udfører det 45 minutter lange ritual, iklædt traditionelle kimonoer. Der medfølger en kop Matcha-te i billetten samt adgang til Nikolaj Kunsthals aktuelle udstilling ”Japanese Connections”, hvor du kan opleve værker af japansk samtidskunst. Der er begrænsede pladser, så skynd dig at få fingre i en billet!

 

PUMPEHUSETS LOPPEMARKED @ BYHAVEN

Hvornår: Kl. 10:00-16:00 Mønt: Gratis.

Du kan også vælge at tage til Pumpehusets hyggelige loppemarked, der endnu engang er tilbage. Her kan du dyrke søndagsstemningen og slentre rundt blandt lækre loppefund og måske gøre et kup hos de mange loppestande med både tøj og ting. Derudover kan du nyde havens lækre, grillede burgere, en (reparations) pilsner eller en skøn kop kaffe.

 

Forsideillustration: Anja Oxager

Kunstskribent og kandidatstuderende på Visuel Kultur ved Københavns Universitet.